Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017

Εδώ, Blog «Xairete»! Καλημέρα σας, και καλό σαββατοκύριακο! (και οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις μας, οι τίτλοι τους -σε ενεργό link, είναι…)

Σχολιάζω: 1. Η Οσία Κασσιανή η Υμνογράφος, ευλογούσε με το μικρό της δαχτυλάκι (φωτο). 2. Οι παπάδες, οι δεσποτάδες, και (στις εικόνες) οι άγιοι, και ο Χριστός, προτιμούν τον παράμεσο δάχτυλο, για να ευλογήσουν βέβαια. 3. Οι κακοί άνθρωποι τέλος, προτιμούν το πιο καλό κατ΄αυτούς, δηλαδή το αισχρό, το μεσαίο δάχτυλο, για να βρίσουν! (Συμπέρασμα: Τέτοια και τόσο μεγάλη ποικιλία νοημάτων!)


Πάει και αυτή η εορτή με τη γέννηση της Παναγίας! Χρόνια πολλά, και του χρόνου πάλι να είμαστε καλά, να σας πούμε τα ίδια κάλαντα! (στην εικόνα, η Παναγία όταν γεννήθηκε και φορούσε και τη μαντήλα της, την εσθήτα της, το ωμοφόριο της, τη ζώνη της, κλπ αξεσουάρ της)


ΔΙΑΒΑΖΩ: «Έφυγε από τη ζωή ένας μύθος, η Μπέμπα Μπλανς!» ΣΧΟΛΙΑΖΩ: Όπως και ο Χριστόδουλος (από καρκίνο κι αυτός) που είχε το όνομα της για… Παρατσούκλι!


Και σήμερα… Που γιορτάζουμε πανηγυρικά, τα γενέθλια της Παναγίας… Ακούσαμε τον Αρχιερέα (στην μονή Κύκκου Κύπρου), στην απόλυση της θείας λειτουργίας (του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, βέβαια)… Τον ακούσαμε να τελειώνει με εκείνο το κλασικό… «Των αγίων και δικαίων θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης...»! Με τα ονόματα δηλαδή των δήθεν γονέων της Παναγίας… Τα παρμένα από τα απόκρυφα, κλεψίτυπα, ψεύδη, πλαστά, ψευδεπίγραφα, και απορριπτέα από την ορθόδοξη Εκκλησία «ευαγγέλια»! Χα!


Θρησκευτικός τουρισμός, μητέρα φύση, και μαύρη χριστιανική μαγεία, στην Αγία Θεοδώρα –Βάστα!


Διαβάζω: «Σήμερα, γιορτάζουμε το γενέθλιον, ή γεννέσιον της υπεραγίας δεσποίνης ημών Θεοτόκου». Γιορτάζουμε δηλαδή, τα… Παναγιούγεννα! Από δυο μυθικούς γονείς: Από μια κάποια Άννα -σαν μητέρα τάχα, και από κάποιον Ιωακείμ -σαν πατέρα τάχα!


Με βουδιστική μεγαλοπρέπεια (δες και τη βουδιστική τέντα), έγινε η λιτανεία της Τίμιας Κάρας του αγίου Νεκταρίου.


Αυτό το λεγόμενο «παράσημο του Μεγαλόσταυρου του Σωτήρος» που έλαβε ο γάλλος πρόεδρος Μακρόν από τον Παυλόπουλο –σαν καρφίτσα στο πέτο, έχει κανένα Σταυρό επάνω του;


1. Συμφωνώ απόλυτα με το άρθρο του AMEN.GR (μιας πολύ μαλακισμένης «πύλης εκκλησιαστικών ειδήσεων»), ότι ο σχολικός (μικρός) αγιασμός δεν μεταδίδει καμιά χάρη και ευλογία, αν δεν υπάρχει παράλληλα και η ανάλογη πνευματική συμμετοχή, τόσο των παρευρισκομένων μαθητών και μαθητριών, όσο και του διδακτικού προσωπικού της σχολικής μονάδας. 2. Συμφωνώ επίσης ότι παρόμοια παρατράγουδα γίνονται και με όλες τις άλλες ιεροπραξίες –όπως σωστά τις αναφέρει το AMEN.GR… Όπως και ο μεγάλος αγιασμός, και η εξομολόγηση, και η θ. μετάληψη στη θ. λειτουργία! 3. Η μόνη φορά -στην σύγχρονη εκκλησιαστική ιστορία -λέω εγώ τώρα, που αποδειγμένα μεταδόθηκε όλη η σχετική χάρη – και από μητροπολίτη μάλιστα (τον προ-προηγούμενο της Πρέβεζας) ήταν τότε που αυτός την είχε ξεβράκωτη και πεσμένη στα τέσσερα, εκείνη την «ευλογημένη» πρεσβυτέρα, και της έλεγε εκείνο το θρυλικό το… «τι σου κάνω, παπαδιά;»!!!..


1. Υπήρξε μια θεατρική επιθεώρηση προς το τέλος της δεκαετίας του ΄50 και αρχές του ‘60, με τίτλο «Λαχνοί -λαχεία, και χαζοί από την Επαρχία»… Τότε που «θεός» Κ. Καραμανλής ενθάρρυνε την μετοίκιση από την Επαρχεία και την μετατροπή της Αθήνας σε τσιμεντούπολη με πολυκατοικίες –με διαμερίσματα κλουβιά, που κάποιες κληρώνονταν και σε σχετικό λαχείο! Τότε που ο «χωρικός» Μενιδιάτης, έμοιαζε με τουρίστα, λόγω της ενδυμασίας του. 2. Τώρα οι έλληνες τουρίστες –θρησκευτικοί κυρίως, φεύγουν από τα κέντρα και πάνε –σαν χαζοί, σε διάφορα παρα-θρησκευτικά απόκεντρα της Επαρχίας! Έτσι, στα σχετικά ρεπορτάζ, παρατηρεί κανείς πολλές φορές, τα ίδια κωλαράκια (γυναικεία κυρίως), από τις ευλογημένες «χαζές» στα όρθια ή στα τέσσερα… Είτε στον τάφο του γ. Παΐσιου, είτε στη Μεγαλόχαρη της Τήνου, κλπ! (δες, σχετικές φωτο) Την κάνουν έτσι… «λαχείο», όλοι! Χα!


Αναρτώ σήμερα στο μπλογκ μου, ένα Σχόλιο Αναγνώστη μου... Σχόλιο, στο χθεσινό θέμα του ιστολογίου μου, του «χαίρετε», το σχετικό με τον νεαρούλη χρήστη του facebook «George Sepkas», ο οποίος δηλώνεται ως ιεροψάλτης -με τόπο διαμονής: Kopanós, Imathia, Greece… Και οποίος «κύριος» George, δεν δέχεται την εκεί παρουσία μου, στο facebook, ούτε και τον έλεγχο μου στα κακώς κείμενα στην Εκκλησία… Και γι αυτό (καθοδηγούμενος από τα παπαδικά αφεντικά του) ξεκίνησε από χθες, μια αισχρή εκστρατεία εναντίον μου -από το προφίλ του, με σκοπό να προκληθεί φίμωση μου, και, στο μπλογκ, αλλά και κυρίως, να μου κλείσουν τη σελίδα μου στο facebook!


Γεια σου ρε Αθηνά, τσαούσα, νταρντανο-γυναίκα, με τα… ωραία σου!


«Ευαγγελίστρια», ή Ευαγγελιζόμενη η Παναγία;


Χθες και σήμερα, συζητώ θρησκευτικά θέματα σε ανάρτηση του φίλου μου χρήστη «Antipas Nikitaras», που είναι ιερέας στην Αθήνα… Και απαντώ στην επίθεση που δέχτηκα από τον χρήστη « George Sepkas», που δηλώνει ιεροψάλτης, και τόπο διαμονής: Kopanós, Imathia, Greece. Ο κύριος αυτός, δεν δέχεται τον έλεγχο στα κακώς κείμενα στην Εκκλησία, και (καθοδηγούμενος από τα αφεντικά του προφανώς) ξεκίνησε πριν από λίγο εκστρατεία εναντίον μου -από το προφίλ του, για να μου κλείσουν τη σελίδα μου στο facebook!


Χριστιανικά, …τοτέμ!


Ο τάφος του αγίου Γεωργίου, με ενσωματωμένο παγκάρι!


Η Παναγία, είναι η «πλατυτέρα»! Στην αγιογράφηση (στο εσωτερικό άνω μέρος της κεντρικής κόγχης του Αγίου Βήματος) και στην υμνολογία. 1. Είναι «Πλατυτέρα ουρανών», δηλαδή πιο πλατιά και πιο μεγάλη και από τους «ουρανούς»! Και από τον υλικό ουρανό -το σύμπαν, αλλά και απο τον πνευματικό ουρανό, αυτόν των αγγέλων, και του… θρόνου του θεού ακόμα! 2. Είναι «Πλατυτέρα νεφέλης» (από τον Ακάθιστο Ύμνο), δηλαδή πιο μεγάλη και από ένα σύννεφο, ή από ένα αστρικό νεφέλωμα! 3. Της ψέλνουμε: «Την σην μήτραν θρόνον εποιήσε –Ο ΘΕΟΣ, και την σην γαστέραν πλατυτέραν ουρανών απιργάσατο!». Δηλαδή, η κοιλιά της ήταν αυτή που απλώθηκε τόσο πολύ, ώστε να μπορεί να χωρέσει αυτόν «τόν ἀχώρητον Θεόν»! 4. Ψέλνουμε ακόμα: «Ὁ ἀχώρητος παντί πῶς ἐχωρήθη ἐν γαστρί!». 5. Συμπέρασμα: Όσο κι αν ξεχυλωθεί ο υλικός ουρανός ή οι πνευματικοί ουρανοί, δεν μπορούν να χωρέσουν ολόκληρον τον θεόν… Ο οποίος έτσι μένει άστεγος, φυγάς, μετανάστης… Αλλά βρίσκει τελικά (με τον Ευαγγελισμό) στέγη και καταφυγή στης Παναγίας την κοιλιά! Και μάλιστα κρεμασμένος ανάποδα, με το κεφάλι προς τα κάτω, προς την ουρήθρα και το στόμιο της μήτρας -όπως κάθε έμβρυο! Αλληλούια!


ΔΙΑΒΑΖΩ: 1. Ο χρήστης «Argyris Voutselas», κοινοποίησε (13 Αυγούστου), στην δημόσια ομάδα «Άγιον Όρος (Περιβόλι της Παναγίας) -Mount Athos»… μια τσόντα στην εικόνα του γ. Παΐσιου με τον π. Πορφύριο… Σαν προσθήκη, έβαλαν και την μάπα του Εφραίμ του Κατουνακιώτη… Για να συμπληρωθεί έτσι το… τρίο κλαπάτσα! ΔΙΑΒΑΖΩ: 2. Η Kostantina Adamopoulou κοινοποίησε στην ίδια ομάδα, ένα σύνδεσμο (3 Σεπτεμβρίου στις 3:15 π.μ.) με τη λιτανεία της εικόνας του αγίου Νεκταρίου, με πειραγμένη τη φωτογραφία του, ώστε να εμφανίζεται σαν να ευλογεί και αυτός με το κωλοδάχτυλο… Επίσης, με κρεμασμένα χαϊμαλιά- περιδέραια -τάματα επάνω του… Και από πίσω, το πολεμικό ναυτικό να κρατάει την ομπρέλα την βουδιστική, και τα μεγάφωνα για να ακούγονται οι παπάδες! Χα!


Αίσχος, ντροπή! Καβάλα στο Σταυρό -με τον Εσταυρωμένο, να και ο τρελόγερος, να και το κωλο-περιστέρι! Αυτή ρε πούστη μου, δεν είναι αγιογραφία, αλλά… σούστα! Κάρο του μανάβη της παλιάς εποχής, πλήρες, με τις πατάτες του, τις ντομάτες, και όλα τα άλλα τα σχετικά ζαρζαβατικά! Ουστ –βλάσφημοι, αντίχριστοι!


Με μια γρήγορη ματιά στο facebook, στη Σελίδα του ρουμάνου φίλου μου, του χρήστη «Ortodoxia Calea Mantuirii»... Βλέπουμε πρώτα – πρώτα στο εξώφυλλο, στην εικόνα του προφίλ του φίλου μας, βλέπουμε τα δάχτυλα του Χριστού (πώς ευλογεί τάχα). Άλλου δε τύπου κωλοδαχτυλο-ευλογία, βλέπουμε και μέσα -στο άλμπουμ, στην εικόνα του αγίου Ματθαίου! (Βυζαντινά βέβαια όλα αυτά τα γελοία τα καραγκιοζιλίκια! Χα!)


Δεν ξέρω τι γίνεται με τους... προ εμού διαπρέψαντες αγίους γέροντες της ορθοδοξίας (χα), μεγάλους προφήτες και θαυματουργούς Πατέρες, συναδέλφους μου (χα) κληρικούς και μοναχούς –μοναχούς… Αν τα θαύματα τους ήταν τόσο εντυπωσιακά, όπως το να βρέχει ψάρια στην καλύβα τους -και τα τοιαύτα, ή αν συνέβαινε κάτι πιο απλό –όπως σήμερα σε μένα, και αυτό οι ίδιοι ή οι οπαδοί –συναξαριστές τους το μεγαλοποιούσαν για να εντυπωσιάσουν το κοινό που χάφτει χάνους!


Αυτό είναι βλασφημία κατά του αγίου πνεύματος! Δεν είναι η μύγα τόσο πολύ «πανταχού παρούσα», όσο εκείνο το περιστέρι που το βλέπουμε σε όλες σχεδόν τις αγιογραφίες, σε κάθε θρησκευτική παράσταση, σε κάθε σελίδα του κάθε παπά, η του κάθε θεούσου και της κάθε θεούσας στο διαδίκτυο, σήμα του μαλάκα του Βαρθολομαίου και της αιρετικής Συνόδου του στην Κρήτη... Αυτό το ευλογημένο το περιστέρι που κοτσιλάει πάνω από τον Ευαγγελισμό της Μεγαλόχαρης της Τήνου, κλπ, κλπ!


Όταν οι κατασκευαστές θρησκειών παίρνουν ληγμένα… Τότε, η Παναγία κατέβηκε από τον ουρανό, σαν αστροναύτης με το αστροναυτόπουλο της –με σκάφανδρο κι αυτό… Και προσγειώθηκε εκεί, στην μονή «Παναγιά η Κακαβιώτισσα»… Τότε, ο τελευταίος μοναχός εκεί, βρήκε ένα Λημνιό από την οικογένεια Μουμτζή, που είχε τη μάντρα του εκεί κοντά και του εμπιστεύτηκε την εικόνα της Παναγίας, το «Ρόδον το αμάραντον». Έπειτα ο ασκητής, μπήκε στη θάλασσα, άνοιξε το ράσο του, το οποίο έγινε βάρκα, και έφυγε για το Άγιο Όρος.


Δυο εικόνες της γέννησης του Χριστού: 1. Πόσο γέροντας ήταν ο Ιωσήφ; 2. Πόσο νεαρός ήταν ο Ιωσήφ;


Καλώς τα, τα τρία τα… παπά-ρια! Σύγχρονοι Τρεις Καμπαλέρος, στο ίδιο το μέρος! Και λέμε «Καράμπα, να οι Τρεις Καμπαλέρος». (δυο τυχαίες φωτο)


«Άγιε τού αιώνα μας, πολυϊατρείο ψυχών καί σωμάτων, πρόφτασε και ελευθέρωσε μας από τίς διάφορες ανάγκες, πού μάς βαραίνουν και κάνουν τή ζωή μας ανυπόφορη. Ναί ,Άγιε Θαυματουργέ, Νεκτάριε τρισμάκαρ»… Διότι αν δεν προφτάσεις εσύ, δεν έχουμε άλλον πιο γρήγορο για να προλάβει να μας ελευθερώσει! 1. Η Παναγία είναι απασχολημένη με το να κράτα στην αγκαλιά της τον μικρό Χριστό, και ο Χριστούλης –ένα μωρό, τι να σου κάνει και αυτό! 2. Ο ίδιος δε ο Χριστός, ο Αναστημένος, τι να κάνει και αυτός, χίλια κομμάτια δεν μπορεί να γίνει! 3. Ο θεός Πατέρας πάλι, είναι ένας πολύ γέρος άνθρωπος, όπως τον δείχνουν στις αγιογραφίες… 4. Και εκείνο το πουλί, το περιστέρι που πάει παντού σε όλες τις εικόνες, πόσο γρήγορα μπορεί να τρέξει και αυτό, να πετάξει και να βρεθεί κοντά μας; Ε;


Καλημέρα, καλή Κυριακή! Ξεκινάμε και σήμερα, με την ίδια χαρούμενη τραγουδιστική διάθεση… Όπως και τότε… πριν από 55 χρόνια: «Με χαρούμενη την όψη, και με μάτι λαμπερό, (-αστραφτερό!) για καινούργιες μάχες πάμε, στης ειρήνης τον καιρό!»


Με ετικέτα «Παναγία… Θεά, …Πανταχού Παρούσα!»… Έχουμε 5 αναρτήσεις, στο ιστολόγιο «χαίρετε». Κλικ, ΕΔΩ:


Oh, SAKIS - SAKIS !..


Εδώ, Blog «Xairete»! Καλημέρα σας, και καλό σαββατοκύριακο! (και οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις μας, οι τίτλοι τους -σε ενεργό link, είναι…)

Δεν υπάρχουν σχόλια: