Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Φαγοπότι, στην… υγειά του πτώματος του Βησσαρίωνα!

http://i169.photobucket.com/albums/u228/PANAGIOTHSM7/PTOMATIKHEKKLHSIA.jpg?t=1215884538
Φαγοπότι, στην… υγειά του πτώματος του Βησσαρίωνα!

Θέλανε να τον κατασκευάσουν άγιο, και τον έθαψαν (εδώ και 21 χρόνια) σαν μούμια του φαραώ, σε ένα τσιμεντένιο κουτί, αντιγράφοντας αντίστοιχες παπικές μεθόδους αγιοποίησης παρομοίων πτωμάτων που συντηρούνται ανάλογα στα υπόγεια του Βατικανού…

Εδώ και 6 χρόνια λοιπόν, τον έβγαλαν, για να τον προβάλουν σαν ετοιμοπαράδοτο λείψανο, άφθαρτο τάχα… 

Τον έβαλαν και σε μια γυάλα, και από τότε, πολλοί προσκυνητές γίνονταν μάρτυρες ότι η μούμια ζάρωνε, σούφρωνε, κονιορτοποιούταν, εξαφανιζόταν - μέρα με την ήμερα - παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των αγιο-κατασκευαστών να τον επιδιορθώνουν συνεχώς (να τον σοβαντίζουν, να τον μπλαστρώνουν) με σχετικά πρόσθετα από κερί και άλλα αγιωτικά υλικά οικοδομών…
Αν και άγιος λοιπόν, όπως πιστοποιεί και η σχετική εικόνα με την οποία τον αγιογράφησαν, πάνε κάθε χρόνο εκεί, σ’ αυτό το φρικιαστικό (σαν πατημένο από φορτηγό) ψοφίμι, και του κάνουν μνημόσυνο για να αναπαυτεί τουλάχιστον η ψυχή του, μια και το σώμα του έχει πέσει στα χέρια όλων αυτών των 45 μαστόρων και 60 μαθητάδων – τυμβωρύχων…

Έτσι, όπως διαβάζω σήμερα:

«Θεία Λειτουργία και ιερό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του Γέροντος Βησσαρίωνος Αγαθωνίτου τελέσθηκε την Κυριακή 22 Ιανουαρίου στην Ιερά Μονή Αγάθωνος με τη συμμετοχή πλήθους προσκυνητών. Της θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος και συλλειτούργησαν ο Ηγούμενος Αρχιμ. Δαμασκηνός και οι Πατέρες της Μονής.

Εν συνεχεία στο Αρχονταρίκι της Μονής οι Πατέρες περιποιήθηκαν τους προσκυνητές με τα καθιερωμένα κεράσματα.

Το μεσημέρι η Μονή παρέθεσε εορταστική τράπεζα στην οποία παρακάθησε ο Σεβασμιώτατος, η συνοδεία του και όλοι οι προσκυνητές.»



ΣΧΕΤΙΚΟ:

Ρίξτε στο μπολ, ό,τι έχετε ευχαρίστηση για τον Βησσαρίωνα! Για να τον διατηρούμε στη γυάλα, να μην εξαφανιστεί… Μας κοστίζει ακριβά το κερί που χαλάμε για να τον παστώνουμε… ώστε να μην πολυφαίνεται το ότι λειώνει και σουφρώνει καθημερινά… Αυτό το τάχα άφθαρτο σκήνωμα του! (Από τη μονή Αγάθωνος, σας ευχαριστούμε!)

6 σχόλια:

P. MICHALOPOULOS είπε...

Chrysostomos Karagounis:

Κ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΕΓΩ ΕΖΗΣΑ ΤΟΝ π.ΒΗΣΣΑΡΙΩΝΑ ΣΑΝ ΠΑΙΔΙ Κ ΜΕΤΑ ΣΑΝ ΙΕΡΕΑΣ. ΣΤΗΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑ ΤΟΝ ΕΙΧΑΜΕ ΑΓΙΟ ΕΝ ΖΩΗ. ΤΑΠΕΙΝΟΣ,ΕΛΕΗΜΩΝ,ΙΕΡΟΠΡΕΠΗΣ ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ.

(23 Ιανουάριος 6:30 μ.μ.)


Panagiotis Michalopoulos:

Χαίρομαι, σεβαστέ μου πάτερ Χρυσόστομε, χαίρομαι όταν ακούω καλά λόγια για ανθρώπους της Εκκλησίας μας. Χαίρομαι γι αυτά που λέτε για τον μακαρίτη ιερωμένο.
Έτσι άλλωστε πρέπει να είναι όλοι οι χριστιανοί: καλοί άνθρωποι… Τόσο οι λαϊκοί όσο και οι κληρικοί. Να είναι ο κανόνας αυτός, και όχι η εξαίρεση…

Και μακάρι να έχει σωθεί η ψυχή του μακαρίτη, και μακάρι να τον έχει κατατάξει στους αγίους του ο Θεός.
Από την άλλη όμως, δεν πρέπει να εκβιάζουμε κάποιες καταστάσεις. Δεν πρέπει να εκμεταλλευόμαστε την καλή μαρτυρία υπέρ κάποιου εκκλησιαστικού προσώπου που πέθανε, μεταχειριζόμενοι δόλια μέσα ώστε να εξυπηρετηθούν κάποιες επιδιώξεις μας…

Λένε συγκεκριμένα, ότι όλο αυτό το θέατρο με την «αγιοποίηση» του ιερέα αυτού, σκηνοθετήθηκε κάτω από την πίεση να αποδείξει η Εκκλησία ότι δεν πρέπει να προχωρήσει η Πολιτεία στα σχέδια της για την καύση των νεκρών… Μέτρο, που θα πλήξει οικονομικά τα παγκάρια…

Αν όμως η καύση των νεκρών είναι μια ασέβεια, μια προσβολή, τότε αυτό που κάνει εκεί ο μητροπολίτης, είναι – εκτός από προσβολή νεκρού – είναι και θεομπαιξία, είναι και μεγάλη βλασφημία!..

kostasrock1 είπε...

Ειναι μεγάλη παρακμή για την Ελληνική κοινωνία εν έτει 2012 να πιστεύει σε παραμύθια.
Η εκκλησία της ελλάδας εχει μαζέψει τεράστια δύναμη οικονομική κυρίως αλλά και πολιτική και κάποιοι πρέπει να τους μαζέψουμε.
Γιαυτό λοιπόν προτείνω :
1. Να κατασχεθεί ΑΜΕΣΩΣ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ γιατι ποτέ δεν πλήρωσε τους φόρους που της αναλογούσε.
2. Να αφαιρεθούν τα προβλεπόμενα στο σύνταγμα της Ελλάδας που μπλέκουν την ορθοδοξη ελληνική εκκλησία με την Πολιτεία.
3. Να καταργηθεί η ορκομωσία των Βουλευτών και του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας αλλά και όλων των κρατικών λειτουργών από παπάδες και δεσποτάδες οποιου δήποτε δόγματος.
4. Να καταργηθεί η μετάδοση λειτουργιών της εκκλησίας από τα κρατικά ΜΜΕ.
5. Να απαγορευθεί στους Ιερωμένους οποιουδήποτε δόγματος να κυκλοφορούν δημόσια με ράσα κλπ που προδίδουν την θρησκευτική του ιδιότητα.
6. Να γινει έλεγχος του πόθεν έσχες σε όλους τους ιερωμένους και όλους τους επισκόπους και
7. Να συγκροτηθεί ενα συμβούλιο που θα επιβλέπει την εφαρμογή ολων των ανωτέρω αποτελούμενο από θρησκευτικά ανένταχτους , ηθικα ανεξάρτητους και αποφασισμένους συμπολίτες μας .

P. MICHALOPOULOS είπε...

Αγαπητέ κ. kosta,
Εσείς πού πιστεύετε; Στο… rock ?
:-)

Unknown είπε...

ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΚΙΑΖΟΜΑΙ

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΜΕ ΠΟΙΑ;

Ανώνυμος είπε...

..μια ζωή στην υγειά τηs ψευτιάs
kai τηs aγυρτείαs πίναν οι παντόs
τύπου ρασοφόροι!πήγαν την ανθρωπότητα με ενέργειεs τύπου
καψιματοs βιβλιοθήκηs ths Aλεξάνδρειαs, 6οο χρόνια πίσω!
{Λ}