Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Πώς προήλθε η φράση… «Της ποuτ@ν@ς το κάγκελο» (ή… «της επί χρήμασι εκδιδομένης γυναικός το σιδηρούν κιγκλίδωμα» κατά τον Χάρρυ Κλυνν) ???

Πώς προήλθε η φράση… «Της ποuτ@ν@ς το κάγκελο»???

http://www.paratiritis-news.com/?p=2707


ΑΣΧΕΤΟ, ΑΛΛΑ ΚΑΛΟ:
Ιωάννης Καρδάσης, είπε...

Κάτι, που δεν έχει προσεχθεί μέχρι σήμερα...
...και αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα του Πατριαρχείου:  
www.jerusalem-patriarchate.info/gr/agion_fos.htm:

1/ Μετά το σφράγισμα της θύρας του Κουβουκλίου μεταφέρεται με πομπή η ακοίμητη λυχνία στον Τάφο, αποσφραγίζεται η θύρα και τοποθετείται η λυχνία επί του Τάφου. Ξανασφραγίζεται η θύρα.

2/ Ακολούθως εισέρχεται στο Κουβούκλιον ο Πατριάρχης και ο Αρμένιος κληρικός. Ο Πατριάρχης διαβάζει την δεητική ευχή προφανώς υπό το φως της κανδήλας. Έτσι, στον ίδιο χώρο έχουμε συμπροσευχή Ορθόδοξου και αιρετικού Μονοφυσίτη Αρμένιου.

3/ Μετά το τέλος της ευχής, ο Πατριάρχης ανάβει τα κεριά από την κανδήλα και στο πρώτο, που δίνει το άγιον φως είναι ο αιρετικός Αρμένιος, εντός του Κουβουκλίου!

4/ Κατόπιν, ο Πατριάρχης δίνει το φως από την βόρεια οπή του κουβουκλίου σε Ορθόδοξους κληρικούς και λαϊκούς και ο Αρμένιος από τη νότια οπή σε αιρετικούς κληρικούς και λαϊκούς. Επομένως το άγιον Φως εμφανίζεται εντός του Ναού της Αναστάσεως, πριν ανοίξει η θύρα του Κουβουκλίου.

5/ Στη συνέχεια ανοίγεται η θύρα του Κουβουκλίου και εισέρχονται σ' αυτό ένας αιρετικός Κόπτης κληρικός και ένας αιρετικός Σύριος κληρικός και λαμβάνουν το φως από τον Πατριάρχη. Επομένως, εντός του Κουβουκλίου βρίσκονται 4 κληρικοί: ένας Ορθόδοξος (ο Πατριάρχης) και τρεις αιρετικοί (Αρμένιος, Κόπτης και Σύριος).

6/ Ακολούθως εξέρχεται του Κουβουκλίου ο Πατριάρχης και οι 3 αιρετικοί κληρικοί και δίνει το φως στο πλήθος που βρίσκεται μπροστά από τη θύρα. Σημειωτέον, ότι το φως έχει ήδη δοθεί από τις πλαϊνές οπές του Κουβουκλίου, όπως περιγράφηκε προηγουμένως.

Συμπέρασμα:

Εντός του Κουβουκλίου έχουμε συμπροσευχές με αιρετικούς, καθώς και εντός του Ναού της Αναστάσεως, όπου βρίσκεται πλήθος Ορθοδόξων, αλλά και πλήθος Αρμενίων, Κοπτών και Σύρων.

Το άγιον Φως δίδεται ήδη στους πιστούς, πριν βγει ο Πατριάρχης από το Κουβούκλιο.


ΣΧΕΤΙΚΟ:

ΔΙΑΒΑΖΩ: «ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ» (Οι επιστημονικές μετρήσεις του Ρώσου φυσικού Αντρέι Βολκόβ το Μεγάλο Σάββατο του 2008)

1 σχόλιο:

Αντώνης, από το blog «hellas-orthodoxy» είπε...


μια παραπλανιτικη και ψευτικη στυλη η παρακατω.καλο θα ηταν να μην γραφεις οτι σου κατεβαινει,στους αγραματους χωριατες που περναει το παραμυθι σου ,απο τον θεο ομως δεν γλυτωνεις.