Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017

Και σήμερα… Που γιορτάζουμε πανηγυρικά, τα γενέθλια της Παναγίας… Ακούσαμε τον Αρχιερέα (στην μονή Κύκκου Κύπρου), στην απόλυση της θείας λειτουργίας (του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, βέβαια)… Τον ακούσαμε να τελειώνει με εκείνο το κλασικό… «Των αγίων και δικαίων θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης...»! Με τα ονόματα δηλαδή των δήθεν γονέων της Παναγίας… Τα παρμένα από τα απόκρυφα, κλεψίτυπα, ψεύδη, πλαστά, ψευδεπίγραφα, και απορριπτέα από την ορθόδοξη Εκκλησία «ευαγγέλια»! Χα!

Και σήμερα… Που γιορτάζουμε πανηγυρικά, τα γενέθλια της Παναγίας…
Ακούσαμε τον Αρχιερέα (στην μονή Κύκκου Κύπρου), στην απόλυση της θείας λειτουργίας (του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, βέβαια)… 
Τον ακούσαμε να τελειώνει με εκείνο το κλασικό… 

«Των αγίων και δικαίων θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης...»!
Με τα ονόματα δηλαδή των δήθεν γονέων της Παναγίας… Τα παρμένα από τα απόκρυφα, κλεψίτυπα, ψεύδη, πλαστά, ψευδεπίγραφα, και απορριπτέα από την ορθόδοξη Εκκλησία «ευαγγέλια»! Χα!
 
Τον ακούσαμε, να τελειώνει ως εξής:
Ο αναστάς εκ νεκρών Χριστός ο αληθινός Θεός ημών, ταις πρεσβείαις της παναχράντου και παναμώμου αγίας αυτού Μητρός· δυνάμει του τιμίου και ζωοποιού Σταυρού· προστασίαις των τιμίων επουρανίων Δυνάμεων ασωμάτων· ικεσίαις του τιμίου ενδόξου προφήτου, προδρόμου και βαπτιστού Ιωάννου· των αγίων ενδόξων και πανευφήμων Αποστόλων· των αγίων ενδόξων και καλλινίκων Μαρτύρων·…των οσίων και θεοφόρων Πατέρων ημών...

των αγίων και δικαίων θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης...
και πάντων των Αγίων, ελεήσαι και σώσαι ημάς, ως αγαθός και φιλάνθρωπος και ελεήμων Θεός.
Δι ευχών των αγίων Πατέρων ημών, Κύριε Ιησού Χριστέ ο Θεός ημών, ελέησον και σώσον ημάς.

ΣΧΕΤΙΚΟ:
Παρασκευή, 8 Σεπτεμβρίου 2017 

Διαβάζω: «Σήμερα, γιορτάζουμε το γενέθλιον, ή γεννέσιον της υπεραγίας δεσποίνης ημών Θεοτόκου». Γιορτάζουμε δηλαδή, τα… Παναγιούγεννα! Από δυο μυθικούς γονείς: Από μια κάποια Άννα -σαν μητέρα τάχα, και από κάποιον Ιωακείμ -σαν πατέρα τάχα!

ΤΑ... ΠΑΝΑΓΙΟΥΓΕΝΝΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: