Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017

1. Συμφωνώ απόλυτα με το άρθρο του AMEN.GR (μιας πολύ μαλακισμένης «πύλης εκκλησιαστικών ειδήσεων»), ότι ο σχολικός (μικρός) αγιασμός δεν μεταδίδει καμιά χάρη και ευλογία, αν δεν υπάρχει παράλληλα και η ανάλογη πνευματική συμμετοχή, τόσο των παρευρισκομένων μαθητών και μαθητριών, όσο και του διδακτικού προσωπικού της σχολικής μονάδας. 2. Συμφωνώ επίσης ότι παρόμοια παρατράγουδα γίνονται και με όλες τις άλλες ιεροπραξίες –όπως σωστά τις αναφέρει το AMEN.GR… Όπως και ο μεγάλος αγιασμός, και η εξομολόγηση, και η θ. μετάληψη στη θ. λειτουργία! 3. Η μόνη φορά -στην σύγχρονη εκκλησιαστική ιστορία -λέω εγώ τώρα, που αποδειγμένα μεταδόθηκε όλη η σχετική χάρη – και από μητροπολίτη μάλιστα (τον προ-προηγούμενο της Πρέβεζας) ήταν τότε που αυτός την είχε ξεβράκωτη και πεσμένη στα τέσσερα, εκείνη την «ευλογημένη» πρεσβυτέρα, και της έλεγε εκείνο το θρυλικό το… «τι σου κάνω, παπαδιά;»!!!..

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Ο χρήστης  Παναγια Καστριανη κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
19 ώρες πριν
Το άρθρο:
Αρχίζουν τα σχολεία; Ας αγιάσουμε το δάπεδο!
(του Πρωτοπρεσβυτέρου Βασιλείου Θερμού)

http://www.amen.gr/article/arxizoun-ta-sxoleia-as-agiasoume-to-dapedo
ΣΧΟΛΙΑΖΩ:
Panagiotis Michalopoulos
1. Συμφωνώ απόλυτα με το άρθρο του AMEN.GR (μιας πολύ μαλακισμένης «πύλης εκκλησιαστικών ειδήσεων»), ότι ο σχολικός (μικρός) αγιασμός δεν μεταδίδει καμιά χάρη και ευλογία, αν δεν υπάρχει παράλληλα και η ανάλογη πνευματική συμμετοχή, τόσο των παρευρισκομένων μαθητών και μαθητριών, όσο και του διδακτικού προσωπικού της σχολικής μονάδας. 

2. Συμφωνώ επίσης ότι παρόμοια παρατράγουδα γίνονται και με όλες τις άλλες ιεροπραξίες –όπως σωστά τις αναφέρει το AMEN.GR… Όπως και ο μεγάλος αγιασμός, και η εξομολόγηση, και η θ. μετάληψη στη θ. λειτουργία! 
3. Η μόνη φορά -στην σύγχρονη εκκλησιαστική ιστορία -λέω εγώ τώρα, που αποδειγμένα μεταδόθηκε όλη η σχετική χάρη – και από μητροπολίτη μάλιστα (τον προ-προηγούμενο της Πρέβεζας) ήταν τότε που αυτός την είχε ξεβράκωτη και πεσμένη στα τέσσερα, εκείνη την «ευλογημένη» πρεσβυτέρα, και της έλεγε εκείνο το θρυλικό το… «τι σου κάνω, παπαδιά;»!!!..
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=809344692570666&id=100004854283922

Δεν υπάρχουν σχόλια: