Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017

Καλημέρα, καλό σαββατοκύριακο!.. (και κοπιάστε!) Αντί για καφεδάκι σήμερα, σας προσφέρω ένα ολάνθιστο φρέσκο μπουκέτο, από τον κήπο του μπλογκ μου -του «χαίρετε»… Τις 22 αναρτήσεις μου -τις πιο πρόσφατες, από την Δευτέρα μέχρι σήμερα… Και οι οποίες –σε ενεργό λινκ, είναι…

Στη σειρά «Κωνσταντίνου και Ελένης» του ΑΝΤ1, με τον Χάρη Ρώμα και την Ελένη Ράντου, έχουμε δει από το 2.000 μέχρι σήμερα, αμέτρητες φορές στις επαναλήψεις, τα μεσημέρια, κάποια επεισόδια που παρουσιάζουν το Βυζάντιο σαν μπουρδέλο, με ξεφτίλισμα των ιστορικών προσώπων! Δίδαγμα: Κατάλληλο, θρησκευτικότατο, και ελληνικότατο μάθημα –και για τα παιδιά, στο δεξιό αυτό κανάλι της τάξης και της ηθικής! Χα!



Μήνυμα από Facebook: Ο χρήστης Fanouris Efstratios σάς προσκάλεσε να δηλώσετε ότι σας αρέσει η... (σ.σ. μαλακισμένη) Σελίδα, «Λέμε ΟΧΙ στα νέα Θρησκευτικά».



Όχι, δεν είναι από την ταινία «το τελευταίο ταγκό στο Παρίσι», αλλά σκηνές από ορθόδοξο γάμο στην Κύπρο (στον Ιερό Ναό της Αγίας Νάπας στη Λεμεσό), για την τέλεσή του οποίου ταξίδεψαν στην Κύπρο οι μητροπολίτες Νέας Γουινέας και Κένυας!



«Μαθήματα θρησκευτικών», και άλλα παραμύθια «Αγκύρας»: Μεγαλώσαμε φίλοι μου, με ένα σωρό ψέματα, όπως… 1. Για τον σκελετό του Εφραίμ –Νέας Μάκρης… 2. Για τον Άγιο Δημήτριο… 3. Για τον Άγιο Γεώργιο… 4. Και τέλος για το πουλί «μπιμπ-μπιμπ», ότι τάχα τρέχει πιο γρήγορα από το κογιότ!



Νέο σχόλιο: Και σχετικά με την παπαδο-θρησκεία μας… Φαίνεται ότι… «η μαλακία, πάει σύννεφο»!



Ο κ. Βασίλης Τσιάρτας (πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής και φίλος μου στο facebook), και τα σχόλια του (χθες και προχθές) στον προσωπικό του λογαριασμό, για το νέο νόμο περί «αλλαγής φύλου»… Vasilis Tsiartas: 1. «Εύχομαι οι πρώτες αλλαγές φύλου να γίνουν στα παιδιά αυτών που ψήφισαν». 2. «Νομιμοποιήστε και τους παιδόφιλους να ολοκληρώσετε τα εγκλήματα».



Νέα Αποκάλυψη, εδώ, τώρα: Μη φοβάστε τον αριθμό 666, που προφητεύτηκε στην Αποκάλυψη του Ιωάννη (καινή διαθήκη). Μη φοβάστε ότι με αυτόν τον αριθμό θα έρθει τάχα -στο μέλλον, και ο… Αντίχριστος! Μπουρμπούτσαλα, η όλη υπόθεση! Μη φοβάστε, διότι αριθμός αυτός, ήταν κανονικός -και με το νόμο, και, στην παλαιά διαθήκη... Και όλα ήταν καλά και άγια! Χα!



Γράφαμε πέρσι, σαν σήμερα: Μαύρη μαγεία στην ορθοδοξία! Εκκλησία Ρωσίας: Αυτή η εικόνα μοιάζει με φυσιολογική, αλλά δεν είναι! Έχει …«το διάολο, μέσα της»!



Νέα σχόλια: «Η βίβλος, δεν μας λέει ότι έκαναν σεξ, στον παράδεισο. Μας λέει ότι αργότερα, και βέβαια έξω από τον παράδεισο –στην εξορία που βρέθηκαν -μετά την παρακοή, εκεί τότε ο Αδάμ «γνώρισε» τη γυναίκα του, και έτσι έκαναν τον Κάιν. “Ο θεός, μου χάρισε παιδί!”, πανηγύριζε η Εύα! Μετά, ήρθε και το δεύτερο παιδί, ο Άβελ!»



Εκκλησάκι αγίας Θεοδώρας, χωριό Βάστα, Αρκαδίας: Ολόκληροι κορμοί, λέει το παπαδαριό, δεν στηρίζονται πουθενά… Αφού τάχα δεν έχουν ρίζες και είναι στη σκεπή, λένε οι αγύρτες – θρησκέμποροι… (γράφαμε πέρσι, σαν σήμερα.)



Κύπρος: Γάμος αρχιερατικός… Γάμος με παρουσία πρόσωπων των Media αλλά και της πολιτικής σκηνής. Γάμος με… βυζ(ι)αντινή μεγαλοπρέπεια!



Και όπως ξέρουμε η Παναγία γέννησε τον Χριστό που ήταν, και, άνθρωπος! Σαν θεός ο Χριστός δεν είχε μητέρα (καμία «Θεοτόκο»), και σαν άνθρωπος, δεν είχε πατέρα! Συμφωνείτε;



Πείτε μου, ρε παιδιά! Αυτό το περιστέρι, τι ρόλο βαράει, εκεί στη μέση -επάνω, στην ωραία πύλη του ορθοδόξου αυτού ναού; Ως γνωστόν το άγιο πνεύμα διάλεξε μια μορφή –κάτι σαν περιστέρι, για να εμφανιστεί, αλλά αυτό έγινε μόνο μια φορά, μόνο στην περίπτωση της βάπτισης του Χριστού. Εκεί τώρα, τι γυρεύει μόνο του ένα περιστέρι; Τι παριστάνει -σαν τσόντα; Ε;



Γεια σας, παιδιά! Αλλά το ερώτημα παραμένει: «Πώς λοιπόν θα δεχτούμε ότι μια εικόνα όπως αυτή της αγίας Άννας, σε έναν τόσο Άγιο τόπο (όπως εκεί στο "περιβόλι της Παναγίας") δεν θα μπορούσε αν ήθελε να θαυματουργήσει ενάντια στη κλοπή των ταμάτων της, τόσων χρυσών σταυρών και λιρών, κλπ;»



Τα πουσταριά του Άγιου Βουνού, ύψωσαν μαύρες σημαίες στα μοναστήρια τους, αντιδρώντας και απαγορεύοντας την επίσκεψη εκεί του Έλληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα που είχε προγραμματιστεί για την προηγούμενη εβδομάδα. Σύνθημα τους: «Έξω από το Άγιον Όρος, οι αντίχριστοι»! Και δεν εννοούν βέβαια τον Βαρθολομαίο, τον πραγματικό Αντίχριστο, του οποίου ήταν και είναι πάντα, οι πιο πιστοί του… σφουγγοκωλάριοι!



Ήταν ο γέροντας του καλόγερου Παΐσιου, για τον οποίον ο υποτακτικός που αγιοποιήθηκε πρόσφατα, είχε γράψει βιβλίο περιγράφοντας τον ως άγιο. Αυτός όμως, ο Γέροντας Τύχων ο Αγιορείτης, δεν αγιοποιήθηκε! Γιατί άραγε;



Διαβάζω: Γιάννης Ραγκούσης, σε συνέντευξη του: «Προσωπικά, έχω συναντήσει εκπροσώπους της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας – σε ανώτατα κλιμάκια ακόμη και μητροπολίτες – οι οποίοι είναι ομοφυλόφιλοι και το κρύβουν. Τους αναγκάζουν και το κρύβουν.»



Όλα εδώ πληρώνονται; Το ρωτώ αυτό διότι… Η ορθοδοξία μας, στηρίχτηκε σε ένα πορνό ευαγγέλιο, το απόκρυφο του Ιακώβου… Και κατασκεύασε με αυτό, μια ψεύτικη μαμά για την Παναγία, μια τάχα αγία Άννα! Αυτή η μαντάμ Άννα λοιπόν, έχει και στο Άγιον Όρος μια εικόνα της, πολύ θαυματουργή όπως την διαφημίζουν, στημένη εκεί «στο καθολικό της Αγίας Άννας» στο άγιο Βουνό! Τόσο θαυματουργή, που δεν μπόρεσε προχθές να αποτρέψει τη ληστεία (έγινε παραβίαση του κιγκλιδώματος), τα ξημερώματα της 1ης Οκτωβρίου, και το ξεγύμνωμα της εικόνας της… Της έβγαλαν από πάνω της, πλήθος «ιερών ταμάτων» (όπως λέει η ανακοίνωση), πλήθος αφιερωμάτων… Τέτοια ήταν και πολλοί χρυσοί σταυροί, και ΛΙΡΕΣ, και πολλά άλλα πολύτιμα χαϊμαλιά -που της είχαν κρεμάσει! Τώρα πέστε μου… Αν αυτό δεν είναι κανονικό ξεβράκωμα (βγάλσιμο κιλότας, στην περίπτωση), κανονικό ξέσκισμα της ιδιότητας της, της θαυματουργικής, τότε τι είναι;



Ένα πρόβλημα των αγιογράφων, μεγάλος πονοκέφαλος, για να μην πω, και σωστό καρκίνωμα… Είναι το σχέδιο με τα χέρια και τα δάχτυλα… Επειδή πρέπει να δείξουν λεπτομερώς, ότι οι φιγούρες τους ευλογούν… ορθόδοξα!.. Δηλαδή με αυτόν τον περίεργο σχηματισμό των δαχτύλων… Και εκεί μπερδεύονται οι ταλαίπωροι, και συγχύζονται… Και έτσι έχουμε χιλιάδες παραλλαγές αυτού του λεγομένου «κωλοδάχτυλου» με τον παράμεσο ή και άλλα δάχτυλα να προεξέχουν αισχρά! Μια λύση θα ήταν να απλουστεύσουν πλέον τα σχέδια τους… Πώς; Με το να φορούν γάντια στα εικονιζόμενα πρόσωπα, όπως γίνεται και στα κόμικς με τα καρτούν! Τι λέτε;



Νέα σχόλια, στη σελίδα «Τμήμα Ποιμ. Κοιν. Θεολογίας ΑΠΘ»



Πού την βρήκαν αυτήν την εικόνα;


Γράφαμε πέρσι, σαν σήμερα… Για αυτήν την παπική παράσταση της Ανάστασης… Αυτήν, με τον Χριστό ως… σημαιοφόρο! Αυτήν με τον Χριστό γυμνό… Να φοράει μόνο ένα σώβρακο… Και με το σεντόνι του (πού το βρήκε;), ανάρριχτο επάνω του… Κάτι δηλαδή σαν τον… Χάρη τον Ζάβαλο (Λάμπρο Κωνσταντάρα) στην ταινία «Η βίλα των οργιών»!

Δεν υπάρχουν σχόλια: