Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017

Γεια σας, παιδιά! Αλλά το ερώτημα παραμένει: «Πώς λοιπόν θα δεχτούμε ότι μια εικόνα όπως αυτή της αγίας Άννας, σε έναν τόσο Άγιο τόπο (όπως εκεί στο "περιβόλι της Παναγίας") δεν θα μπορούσε αν ήθελε να θαυματουργήσει ενάντια στη κλοπή των ταμάτων της, τόσων χρυσών σταυρών και λιρών, κλπ;»

ΝΕΑ ΑΣΧΟΛΙΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ:

Τόσο θαυματουργή, που δεν μπόρεσε προχθές να αποτρέψει τη ληστεία (έγινε παραβίαση του κιγκλιδώματος), τα ξημερώματα της 1ης Οκτωβρίου, και το ξεγύμνωμα της εικόνας της… Της έβγαλαν από πάνω της, πλήθος «ιερών ταμάτων» (όπως λέει η ανακοίνωση), πλήθος αφιερωμάτων… Τέτοια ήταν και πολλοί χρυσοί σταυροί, και ΛΙΡΕΣ, και πολλά άλλα πολύτιμα χαϊμαλιά -που της είχαν κρεμάσει!


ΔΙΑΒΑΖΩ:
Ο χρήστης Apostolos Kalimeris...
(Δράμα, Eastern Macedonia and Thrace)
Έγραψε στη Δημόσια ομάδα Φίλοι του Αγίου Όρους/Agio Oros - Mount Athos
Χθες στις 8:35 π.μ. 
Παραβιαση του κιγκλιδωματος του καθολικου της Αγιας Αννας στο Αγιον Ορος τα ξημερωματα της 1 Οκτωβρη και κλοπη χρυσων σταυρων, ταματων, λιρων και αλλων αφιερωματων απο τη θαυματουργη εικονα της Αγιας Αννης .

Ντροπη και αγανακτηση, τιποτε αλλο

ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ...
Φίλοι του Αγίου Όρους/Agio Oros - Mount Athos
Panagiotis Michalopoulos 

Απορίας άξιο, είναι αυτό! 
Το πώς το επιτρέπει αυτό, μια θαυματουργή –όπως λέτε ότι είναι, η εικόνα αυτή… 
Το να κάθεται δηλαδή, τελείως αδρανής, απαθής… 
Και να αφήνει ελεύθερα τους κακοποιούς και ιερόσυλους, να την γδύνουν κυριολεκτικά από όλα τα τάματα της!
Kostas Popis 
αν είναι "χιούμορ" αυτό που γράφεις, είναι πολύ άστοχο! 
αν όχι, είναι ασέβεια (το λιγότερο που θα μπορούσα να γράψω για το σχόλιό σου)!😡
Panagiotis Michalopoulos 

Δεν είναι χιούμορ Κώστα μου! Η εικόνα, η κάθε εικόνα, δεν είναι ένα είδωλο ένα αντικείμενο, ένα κοινό κάδρο με μια ζωγραφιά.
Η εικόνα καταλαβαίνει, μας ακούει πάντα… Η κάθε διαφορετική εικόνα, αντιδρά διαφορετικά… Το κάθε διαφορετικό όνομα της Παναγίας –για παράδειγμα, αλλά και άλλων αγίων, αντιστοιχεί και σε μια επώνυμη εικόνα –θαυματουργή κατά κανόνα, και σε συγκεκριμένα ειδικά θαύματα.
Γι αυτό επικαλούμαστε και εμείς το όνομα που θέλουμε, ανάλογα με τις ανάγκες μας… Λέμε π.χ. «άγιε μου, Φανούριε», ή «Παναγία μου, Μεγαλόχαρη», ή «
Παναγία μου, Γρηγορούσα», κλπ.
Η εικόνα της ζωντανής θρησκείας μας, είναι ζωντανή κι αυτή, από τη χάρη που την διακατέχει. Έτσι έχουμε εικόνες που κουνιούνται, που δακρύζουν, που ματώνουν, που φανερώνονται… Εικόνες της Παναγίας που δεν τις έχει φτιάξει ανθρώπου χέρι, εικόνες αυθεντικές της Παναγίας που τις έφτιαξε ο Λουκάς ο Ευαγγελιστής, κλπ, κλπ!
Πώς λοιπόν θα δεχτούμε ότι μια εικόνα όπως αυτή της αγίας Άννας, σε έναν τόσο Άγιο τόπο (όπως εκεί στο "περιβόλι της Παναγίας") δεν θα μπορούσε αν ήθελε να θαυματουργήσει ενάντια στη κλοπή; 

Εκτός και αν δεν τα ήθελε όλα αυτά επάνω της η αγία, να είναι δηλαδή σκεπασμένη με χρυσούς σταυρούς, με χρυσές λίρες, και όλα αυτά τα τάματα... Που μπορεί -τέλος, να τα θεωρούσε και μεγάλη ασέβεια, και γι αυτό έκανε τα στραβά τα μάτια στην κλοπή, που μπορεί και να την ευλόγησε κιόλας!
Τέλος, μια ακόμα απορία μου είναι και αυτή: 
Υπάρχει πράγματι αγία Άννα; Ποια είναι η σχετική πηγή πληροφόρησης μας;
https://www.facebook.com/groups/44307016564/permalink/10155740973411565/

Ioannis Kyriakides 
Θαυματα ειναι μονο εκεινα που γινονται εις το Ονομα του Κυριου και Σωτηρα μας Ιησου Χριστου!
https://www.facebook.com/panagiotis.michalopoulos1/posts/1559118550817485

ΣΑΒΒΑΣ ΜΑΛΚΟΠΟΥΛΟΣ 
ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ ΠΟΙΟΥΣ ΠΕΡΝΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ !!!!!!!!!!!!!!!!
ΛΥΠΑΜΑΙ !!!!!!!!!!!!
Panagiotis Michalopoulos
1. Αυτοί –οι καλόγεροι, δεν μπορούν ή δεν θέλουν να κάνουν τις διάφορες μοναστηριακές δουλειές; Και γι αυτό προσλαμβάνουν ξένο κόσμο, και αυτοί κάθονται αναπαυτικά να τους βλέπουν και παριστάνουν τα αφεντικά; 
2. Και να παίρνουν άραγε ανθρώπους μόνο για δουλειές, καλές και άγιες, ή έχουν και πονηρούς σκοπούς; Ξέρουμε περιπτώσεις με ανήλικα παιδιά που τα έχουν στα μοναστήρια, περιπτώσεις με αλλοδαπούς με τους όποιους έχουν ομοφυλοφιλικές σχέσεις, περιπτώσεις και με κακοποιούς που τους βοηθούν στην κλοπή των ταμάτων και στην διοχέτευση τους σε κλεπταποδόχους!
https://www.facebook.com/groups/44307016564/permalink/10155740973411565/
Σχετικό:
Kostas Popis 
(φωτο προφίλ) 
Σπούδασε στο Aristotle University of Thessaloniki 
Πήγαινε στο 1 Λυκειο Ξανθης 
Τόπος διαμονής: Ξάνθη 
Τόπος καταγωγής: Ξάνθη 
https://www.facebook.com/kostas.popis

Δεν υπάρχουν σχόλια: