Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

Καλημέρα σας! (και οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις μου -στο «χαίρετε», ήταν…)

Εμείς, είμαστε έλληνες ορθόδοξοι χριστιανοί… Έτσι: 1. Δεν πουλάμε το ελβετικό ρολόι για να πάρουμε ένα τουρκικό κομπολόι! Τους καημούς μας, τους μετράμε –κάλλιστα, και με ένα βουδιστικό κομποσκοίνι! (πρώτη φωτο) 2. Ούτε και περιμένουμε το παπόρι από την Περσία για να είμαστε «πρωί – πρωί με τη δροσούλα, μέσα στη γλυκιά μαστούρα», με ένα ναργιλέ, σε γνωστό ξενοδοχείο στην αγία Μαρίνα της Αίγινας (δεύτερη φωτο)! 3. Συνδυάζουμε κάλλιστα μια εωθινή προσευχή στην εκκλησία, με μπόλικο (βουδιστικό επίσης), λιβάνι! (τρίτη φωτο)



1. Όλος ο θίασος επί σκηνής (με εισαγόμενο ρασοφορεμένο μπαλέτο από Κομοτηνή) στο νέο έργο για τον Παΐσιο, στο θέατρο Δελφινάριο (πρώτη Φώτο) 2. Στους θεατές δε, έχει απαγορευτεί (με ειδική εγκύκλιο) η από πίσω σεξουαλική παρενόχληση προς τις κοπέλες που παρακολουθούν την παράσταση με σουπερ μίνι και καυτά σορτς! (Φώτο δεύτερη και τρίτη)



Έκαναν πολιτικό γάμο πριν ένα χρόνο, έκαναν και παιδί… Και τώρα -αφού είχαν λεφτά, πήγαν στην ξεφτιλισμένη εκκλησία στη Μύκονο για να επιβραβευτούν –να στεφανωθούν για την περιφρόνηση αυτή στην Εκκλησία -την πορνεία, όπως λέγεται η εκτός θρησκευτικού γάμου σχέση… Και έκαναν και έναν θρησκευτικό τάχα γάμο -γάμο καρναβάλι… Ένα σόου γύμνιας, πρόκλησης και χλιδής, με έναν περιχαρή τροφαντό πάπα –στο όλο σκηνικό, να χασκογελάει στο «ρίζωμα» με ρύζι! Αυτή λοιπόν είναι η ορθοδοξία μας: Μια ξεσκισμένη… Ένα γωνιακό μαγαζί του κώλου… Με τίποτε άλλο ιερό και όσιο! Και όσο πιο φτυσμένη αλλά και χεσμένη την έχει κανείς, τόσο πιο καλός χριστιανός είναι!



Ωραία καρέκλα! Αντίκα! (όταν κοιτάς από ψηλά, μοιάζει η Γη με… κουτσουλιά!)



Έτσι ντυνόταν η Παναγία; Τόσο εντυπωσιακά, σαν βασίλισσα; Ή έτσι -από ματαιοδοξία, επιθυμούσε να σκαλίζουν οι αγιογράφοι -σε χρυσό και ασήμι, και στολισμένη με πολύτιμα πετράδια, την εικόνα της;



Μετά από απαίτηση χιλιάδων ευσεβών, εκτός από τα γυαλιά, σε λαϊκό προσκύνημα θα εκτεθεί και το gameboy του Παΐσιου



Είναι καρα-τσεκαρισμένο (πειστήριο η σχετική εικόνα): Η κίτρινη γύρη του κρίνου (του άνθους… «ομοίωμα της μήτρας», όπως λένε οι θεολόγοι), βοηθά στη γέννηση αγοριού με ξανθά μαλλιά (και γαλανά μάτια –βεβαίως, βεβαίως), ακόμα και αν το παιδί έπρεπε να είναι μελαχρινό, σαν γνήσιος Παλαιστίνιος! Θαύμα – θαύμα!



Πέθανε ο «Δρ Ζιβάγκο» (ο ηθοποιός Ομάρ Σαρίφ) Σήμερα, το ετήσιο μνημόσυνο του, στο… facebook!!!..



Αποκάλυψη, τώρα: Evangelia Moustaka, έγραψε… «Έχω πληροφορίες ότι το σώβρακο (του αγίου Παΐσίου) βγήκε σε δημοπρασία...»!.. (σ.σ.: θα επακολουθήσουν: 1. η φανέλα του η στρατιωτική –από τον εμφύλιο, τότε που σκότωνε κουμουνιστές, 2. οι ιερές πλαστικές παντόφλες του, και 3. χώμα από τον τάφο του –διαβασμένο, σε μικρά σακουλάκια, ευγενική προσφορά της γυναικείας μονής, από εκεί όπου είναι θαμμένος.)



Πώς μπορεί να είναι θαυματουργή αυτή η παπική και βλάσφημη εικόνα (της Τήνου), -του Ευαγγελισμού, με τον κρίνο και το περιστέρι;



«Και φούμα φούμα στα βοτσαλάκια -αγίους έβλεπα, και αγγελάκια… Και φούμα φούμα στη Φρεαττύδα, ότι μ’ αγάπαγες, άπιστη, είδα!»



Τι είναι τελικά η Παναγία; 1. Είναι πολύμορφη; Ο άνθρωπος με τα χίλια πρόσωπα; Εμφανιζόταν δηλαδή κατά καιρούς, με διαφορετική μορφή σε διαφόρους, ποτέ εδώ και ποτέ εκεί; Γι αυτό και είναι διαφορετική η καρικατούρα της σε διάφορες εικόνες; 2. Είναι πολυώνυμη; Είναι δηλαδή μια γυναίκα με χιλιάδες επίσης ονόματα, που της τα έδωσε ο θρησκεμπορικός συναγωνισμός και το παπαδίστικο μάρκετινγκ; 3. Είναι και πολύσπορη; Δηλαδή ποιο ακριβώς φυτό κάπνισε ή σνιφάρισε; Χόρτο ή γύρη από κρίνο μόνο; Ή και αλεσμένους –αποξηραμένους και καλά ψημένους σπόρους ΚΑΙ από άλλα ειδικά φυτά, ώστε να επιτύχει εκείνη την θαυμαστή την μοναδική, την αειπαρθενική της, την εγκυμοσύνη;



«Φάε λάδι, και έλα βράδυ»



Panagiotis Michalopoulos: «Πλήρως στελεχωμένος ο ανακαινισμένος μητροπολιτικός ναός Αθηνών που άνοιξε και πάλι!» (Σχολιάζει ο Νίκος Αλβανος)



Νέο θρίλερ με τον γάμο του πολυεκατομμυριούχου και της μοντέλας στη Μύκονο. Είχαν ανακοινώσει ότι θα γίνει την Παρασκευή 8/7, και έγινε ξαφνικά την Πέμπτη 7/7, και μάλιστα πολιτικός στο Δημαρχείο. Μετά ανακοινώθηκε (παραπλανητικά;) ότι θα γίνει και θρησκευτικός σήμερα Σαββάτο 9/7. Ξαφνικά πάλι, έγινε τελικά χθες το μυστήριο, σε παραλία της Μυκόνου, σε εξέδρα πάνω στην οποία έσκαγαν τα κύματα! Άφαντος όμως ο παπάς! «Μυστήριο»!



Ο Ευαγγελιστής Λουκάς, δεν είχε χρόνο για χόμπι… Άλλωστε, ζούσε μέσα στην ταλαιπωρία και τους διωγμούς, μαζί με τον απόστολο Παύλο! Δεν ήξερε δε καν (γιατρός ήταν), πώς να ζωγραφίζει… Κι όμως στην θεατρική Εκκλησία μας, τον παρουσιάζουν σαν τον Βέγγο στο ρόλο του ερασιτέχνη φωτογράφου! Του βάζουν μια εικονική Παναγιά -με ένα ψεύτικο μωρό αγκαλιά, να του ποζάρει… Του κοτσάρουν δε και έναν άγγελο, για να τον καθοδηγεί (πισωκολλητά) στο πώς θα την πετύχει!



Εκτός από την απλή θαυματουργή «Παναγία Τριχερούσα», υπάρχει και η σούπερ θαυματουργή «Παναγία Σαρανταποδαρούσα»… Κάτι σαν την «Κυρά Σαρακοστή», ένα πράγμα να πούμε;



Τι στο διάβολο κάνουν οι δαίμονες στην κόλαση; Μοιάζουν ρε πούστη, σαν να έχουν το γενικό πρόσταγμα… Λειτουργούν σαν γαμιάδες, σαν γενικοί Δερβέναγες… Κάτι σαν «Μεγάλοι Εργοδηγοί» της παλιάς Σιβιτανιδείου, ένα πράγμα –να πούμε!



Πλήρως στελεχωμένος ο ανακαινισμένος μητροπολιτικός ναός Αθηνών που άνοιξε και πάλι! «Ανοίξαμε! Ελάτε, να σας εξυπηρετήσουμε», το σύνθημα της νέας ομάδας (φωτο), στην αναμνηστική παρουσίαση -αποθέωση (όλος ο θίασος), σχετικά με τα όσα νέα δρώμενα εκεί. Ήδη, είχαμε παρέλαση επισήμων εκεί, στην πρώτη θ. λειτουργία, είχαμε και μια βραδινή συναυλία στο προαύλιο. Καλά κρασιά!



Σχόλιο, στο θέμα με τις εικόνες του Χριστού, όπου παρουσιάζεται να ευλογεί με το... «δάχτυλο»: Ο κ. Ιωάννης Καρδάσης, είπε… «Το θέμα δεν είναι κυρίως το δάκτυλο, αλλά τα μαλλιά, που ως γνωστόν απαγορεύει ο Παύλος. Μαλλιά είχαν οι ανήκοντες στην αίρεση των Ναζηραίων, οι οποίοι δεν έπιναν ποτέ κρασί και δεν ακουμπούσαν νεκρό.»



Ιερώνυμος Λιάπης: Τρέμει – φοβάται, εδώ και δεκαετίες τον χωρισμό Εκκλησίας και Κράτους. Είναι της άποψης, ότι ένα κράτος [«αρχίδια» (αργκό), ή δίδυμοι (αρχ.)], πρέπει να είναι κοντά σε μια «Εκκλησία του Κώλου», της οποίας αυτός σήμερα -σαν Αρχιεπίσκοπος, είναι ο πιο γνήσιος εκπρόσωπος της!..



Άγιος Προκόπιος: Είναι ο Άγιος που φέρνει προκοπή;



Χρειάζεται περικοκλάδες, και κουρτίνες μια εικόνα;



Εσείς, πώς τα κάνετε τα δάχτυλα -του δεξιού χεριού, όταν ευλογείτε; 1. Έτσι (πρώτη εικόνα), 2…Έτσι (δεύτερη εικόνα), ή… 3. Έτσι (φωτο);



Εκτός από τον διάσημο θρησκευτικό γάμο του γιου του μετεωρολόγου Καντερέ, στην Κερατέα το Σάββατο, είχαμε χθες και έναν διάσιμο πολιτικό «γάμο» στη Μύκονο… Από τον Δήμαρχο βέβαια, ανάμεσα στην βραζιλιάνα σουπερ μοντέλα Ανα Μπεατρίς Μπαρός («το καυτό αγγελάκι της Victoria’s Secret») και στον Eλληνοαιγύπτιο δισεκατομμυριούχο Καρίμ Ελ Σιάτι (ο πατέρας του είναι ιδιοκτήτης του Travco Group, ενός ταξιδιωτικού κολοσσού με έδρα την Αίγυπτο, και η μητέρα του -Ντόρα Θεοδώρου, έλκει την καταγωγή της από την ελληνική παροικία της Αιγύπτου). Αύριο δε (Σαββάτο κι αυτοί), θα πραγματοποιηθεί και το «μυστήριο» (με κουμπάρα την Αλεσάντρα Αμπρόσιο), σε απομακρυσμένη παραλία του νησιού, με εκπρόσωπο από την «Εκκλησία του Κώλου», του μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεου!..



Πέντε φωτο, από το περασμένο Σάββατο: 1. Δυο κυρίες με τις κομπινεζόν τους, στην παραλία της Kερατέας (νύφη και κουμπάρα, μετά το "μυστήριο".) 2. Η νύφη με την κομπινεζόν της, ετοιμάζεται για την εκκλησία. 3. Ο γαμπρός ο κ.Βαγγέλης, γιος του μετεωρολόγου Νικολάου Καντερέ) με τη νύφη, την κ.Παρασκευή, ντυμένη με παραδοσιακό ορθόδοξο χριστιανικό νυφικό. 4. Ένας υποτιθέμενος εκκλησιαστικός χώρος, ένας υποτιθέμενος παπάς (του ναού αγίου Ιωάννη Κερατέας), και 5. Το μπουγέλωμα του γαμπρού, μπροστά στον μαλακοπίτουρα ιερέα, στο υποτιθέμενο μυστήριο!..



Σκηνή, από το σημερινό επεισόδιο της σειράς «Κωνσταντίνου και Ελένης», στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.



Το μεγάλο μας τσίρκο… Ή, οι πύρινες επιδείξεις, αλλά και οι μεταμορφώσεις (από περιστέρι, σε ωραία κυρία), του αγίου… οινο-Πνεύματος!



«Μια νύχτα με φεγγάρι, σε θερινό σινεμά»; Όχι! Είναι ο προαύλιος χώρος της ανακαινισμένης μητρόπολης της Αθήνας! Τελείται μουσική εκδήλωση από τη «Μητροπολιτική Συμφωνική Ορχήστρα Αθηνών», για να εορταστεί η επαναλειτουργία του ναού!..


Καλημέρα σας! (και οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις μου -στο «χαίρετε», ήταν…)

Δεν υπάρχουν σχόλια: