Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016

Πέθανε ο «Δρ Ζιβάγκο» (ο ηθοποιός Ομάρ Σαρίφ) Σήμερα, το ετήσιο μνημόσυνο του, στο… facebook!!!..

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Λεμονιά Ειντ
4 ώρες πριν
ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ -ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ- Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΓΟΗΣ ΚΑΙ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΟΜΑΡ ΣΑΡΙΦ!!!!
ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ!!!
ΣΧΟΛΙΑ:
Panagiotis Michalopoulos 

Θα του κάνουμε και ορθόδοξο μνημόσυνο στη Μητρόπολη;
Λεμονιά Ειντ
(10 Ιουλίου στις 10:40 μ.μ.)
ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΚΟΠΤΗΣ ΗΤΑΝ ΑΓΑΠΗΤΕ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ!!
ΑΛΛΑ ΣΑΝ ΚΑΛΗΤΕΧΝΗΣ ΗΤΑΝ ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟΣ!!
ΔΕΝ ΓΕΝΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΤΕΤΟΙΑ ΤΑΛΕΝΤΑ!!!

Giorgos Vassilakopoulos
10 Ιουλίου στις 9:35 μ.μ.
Δε θα πω ότι θλίβομαι........... (Ούτε προτίθεμαι να κάνω μνημόσυνο στο "γόη"). Ο Ομάρ Σαρίφ "έφυγε" στην ηλικία των 83 ετών !!!!. (Λογικό - τα ξερά φύλλα ΠΕΦΤΟΥΝ) Έζησε, Διασκέδασε, Πλούτισε, Παντρεύτηκε, Απέκτησε παιδιά και έγινε Δημοφιλής. ΟΜΩΣ Η κόρη μου (που την έχασα στην ηλικία των 6 ετών). ΟΥΤΕ ΕΖΗΣΕ (όπως έπρεπε να ζήσει), ΟΥΤΕ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΕ (όπως είχε δικαίωμα να διασκεδάσει), ΟΥΤΕ ΠΛΟΥΤΙΣΕ (όπως θα μπορούσε), ΟΥΤΕ ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΕ, ΟΥΤΕ ΑΠΕΚΤΗΣΕ παιδιά αλλά και ούτε ΕΓΙΝΕ ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ. ΛΥΠΑΜΑΙ, αλλά ο θάνατος του "ΓΟΗ ΤΗΣ ΑΡΑΒΙΑΣ" τυγχάνει για εμένα ΑΔΙΑΦΟΡΟΣ (κυρίως όταν τον συγκρίνω με θανάτους παιδιών). Μπορεί να είμαι ΣΚΛΗΡΟΣ αλλά δεν είμαι ΑΔΙΚΟΣ. Καλό σου βράδυ φιλενάδα !
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=796573993777293&set=a.633143783453649.1073741827.100002740982763&type=3&theater
 

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Πέθανε ο «Δρ Ζιβάγκο»....
Died: 10 July 2015 (aged 83) Cairo, Egypt

Πέθανε σε ηλικία 83 ετών, ο ηθοποιός Ομάρ Σαρίφ.
Το πραγματικό του όνομα ήταν Μισέλ Χαλούμπ.
Γεννήθηκε Απρίλιο του 1932, στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Ήταν γιος της Κλαιρ και του Ιωσήφ Χαλούμπ, ενός εμπόρου ξυλείας. Στην οικογένειά του ήταν καθολικοί στο θρήσκευμα.
Ο Σαρίφ έκανε απόπειρα αυτοκτονίας κόβοντας τις φλέβες του, για να πείσει τον πατέρα του να τον αφήσει να γίνει ηθοποιός. ...
Ο Σαρίφ προσηλυτίστηκε στο Ισλάμ ώστε να παντρευτεί τη διάσημη Αιγύπτια ηθοποιό Φατέν Χαμαμά το 1955, οπότε και πήρε το όνομα Ομάρ αλ-Σαρίφ.
Είχε πάθος με το μπριτζ και τα άλογα...
Ο Σαρίφ έγινε από τους διασημότερους παίκτες του μπριτζ. Για αρκετό καιρό συνυπέγραφε μια στήλη σε εφημερίδα σχετικά με το παιχνίδι, ενώ εξέδωσε και βιβλία για το μπριτζ. Εκτός από τον τζόγο, ο ηθοποιός ήταν και μανιακός καπνιστής. Κάπνιζε περίπου 50 τσιγάρα την ημέρα μέχρι το 1994, οπότε έπαθε έμφραγμα και αναγκάστηκε να κόψει οριστικά το κάπνισμα. Χρειάστηκαν πάνω από δέκα χρόνια μετά το έμφραγμα και αρκετές περιπέτειες με τον τζόγο για να αποφασίσει να σταματήσει και αυτό το πάθος....
Από το 2000 και μετά, ο Σαρίφ είχε κατά καιρούς εξάρσεις βίας. Το 2003 μάλιστα καταδικάστηκε σε ένα χρόνο φυλάκιση με αναστολή, επειδή είχε χτυπήσει έναν αστυνομικό σε ένα καζίνο, ενώ το 2007 διώχτηκε επειδή επιτέθηκε σε έναν υπάλληλο πάρκινγκ.... 

ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΑ:
Λεμονιά Ειντ
ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΤΟΥ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΕΤΡΟΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΓΝΩΣΤΗ Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΠ.ΠΕΤΡΟΥ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΓΗ!!!
Panagiotis Michalopoulos
Με πρωταγωνιστή τον Ομάρ Σαρίφ, στο ρόλο του αγίου Πέτρου, η ΕΡΤ2, πρόβαλε τα πρώτα δύο επεισόδια της ξένης σειράς τεσσάρων επεισοδίων «Άγιος Πέτρος» (Saint Peter), παραγωγής RAI 2004, την Μεγάλη Πέμπτη 28 Απριλίου 2016, στις 22:30.
Και τα επόμενα δύο επεισόδια -με τα οποία θα ολοκληρώθηκε η σειρά, προβλήθηκαν την επόμενη μέρα, Μεγάλη Παρασκευή 29 Απριλίου 2016, την ίδια ώρα, στις 22:30.

 
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=796573993777293&set=a.633143783453649.1073741827.100002740982763&type=3&theater

ΔΥΟ ΝΕΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ
Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2016
 
Λεμονιά Ειντ
 8:54 π.μ.
ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!
ΣΕ ΜΙΑ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΜΑΡ ΣΑΡΙΦ ΛΕΤΕ ΝΑ ΤΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ?

ΦΙΛΕΜΟΥ ΗΤΑΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΚΑΘΟΛΙΚΟΣ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΣΟΊ ΤΟΥ ΟΛΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΑ!!
ΑΣΠΑΣΤΗΚΕ ΤΥΠΙΚΑ ΤΟ ΙΣΛΑΜ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΝΤΡΕΥΤΕΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ!
Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΟΤΙ ΓΕΝΙΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ!! 
Panagiotis Michalopoulos 
10:57 π.μ.
Έστω, ακόμα και τότε… 

Μπορούμε εμείς οι ορθόδοξοι, να κάνουμε μνημόσυνο σε έναν αιρετικό, σε έναν οπαδό της παπικής εκκλησίας; Λέμε ποτέ «αιωνία η μνήμη» για έναν αιρετικό, για έναν αλλόθρησκο, για ένα μάγο;
Αυτά τα τρελά, μόνο ένας Βαρθολομαίος μπορεί να τα σκεφτεί, που είναι οικουμενιστής, και που ισχυρίζεται ότι όλες οι θρησκείες είναι το ίδιο διότι πιστεύουν σε έναν θεό! (θεός ο Χριστός, θεός ο Μωάμεθ, θεός ο Βούδας, θεός και ο Διάβολος!)

 in-box
ΔΥΟ ΝΕΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ  
Λεμονιά Ειντ
ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟ!!!
ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΣΦΑΛΟΥΝ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ!!
 
Panagiotis Michalopoulos
3:32 μ.μ.
Οι ιεράρχες σφαλούν, όχι όμως και η Εκκλησία που έχει για Κεφαλή τον Χριστό. Η Αποστολική Εκκλησία δηλαδή, αυτή που μας παρέδωσε το Ευαγγέλιο… Αυτό, το οποίο ομιλεί για τον Χριστό, στον οποίον εσείς και εγώ πιστεύουμε. Αυτή είναι η ορθοδοξία.
Ο παπισμός όμως και οι άλλες αιρέσεις, δεν πιστεύουν στον ίδιο Χριστό, στον αληθινό, αλλά σε έναν άλλον, αλλοιωμένο και παραμορφωμένο Χριστό… Σε αυτόν, που βασίζεται στα λεγόμενα απόκρυφα ή ψευδεπίγραφα ευαγγέλια, τα οποία η Εκκλησία τα έχει καταδικάσει, τα έχει απορρίψει!
Ο αληθινός θεός, ο αληθινός Χριστός σώζει… Η αληθινή πιστή σώζει! Μια πίστη που δεν είναι γενικόλογη και αφηρημένη, αλλά συγκροτημένη και συγκεκριμένη. Δεν σώζει η πλάνη, το ψέμα, το πλαστό ευαγγέλιο, ο παπισμός και τα παρακλάδια του! Τι θα ωφελούσαν λοιπόν και τα δικά τους τα μνημόσυνα;
 in-box
ΔΥΟ ΝΕΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ  
Λεμονιά Ειντ
Δευ 9:54 μ.μ. 
ΕΞΑΡΤΑΤΕ ΠΟΥ ΘΑ ΓΕΝΗΘΗ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ!!!
ΕΜΕΙΣ ΓΕΝΗΘΗΚΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΥΧΕΡΟΙ!
ΑΛΟΙ ΓΕΝΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΒΟΥΔΙΣΤΑΙ ΑΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ,ΑΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΕΣ!
Ο ΘΕΟΣ ΚΡΙΝΕΙ!! 
Panagiotis Michalopoulos
Τρ. 1:47 π.μ. 
Μα, στην Ελλάδα, δεν είμαστε αναγκαστικά όλοι ορθόδοξοι! Εσείς είστε; Ο Καζαντζάκης ήταν; Το 95% του πληθυσμού, αυτό που δεν εκκλησιάζεται, είναι ορθόδοξο; Ποιος θεός –από τους 12, κρίνει;
 in-box
ΝΕΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ 
Λεμονιά Ειντ
Τρ 9:14 π.μ. 
ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ!
ΚΑΝΕ ΜΟΥ ΟΠΟΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΘΕΛΕΙΣ ΘΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΑΡΙΣΤΑ!!
Ο ΑΝΔΡΑΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΙΕΡΕΩΝ!!! ΦΥΣΙΚΑ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ!!
ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΑΓΑΠΩ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΥΡΟΣ ΑΣΠΡΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ Κ.Λ ΓΙΑΤΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ!!
ΒΕΒΑΙΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΗΜΑΣΤΕ ΑΜΑΡΤΩΛΟΙ!! ΕΙΝΑΙ Η ΦΥΣΗ ΜΑΣ!!!
ΟΣΟ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΚΡΙΝΕΙ? ΣΤΗΝ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟ!Ο ΧΡΙΣΤΟΣ!!
ΚΑΛΗ ΜΕΡΑ!! 
Panagiotis Michalopoulos 
Τρ 11:11 π.μ. 
Καλημέρα σας! 
Ο Χριστός θα κάνει άλλη κρίση τότε… Στη Δευτέρα Παρουσία Του. Την κρίση την τελική, για το πού θα πάει ο άνθρωπος, δηλαδή ή στην κόλαση ή στον παράδεισο. 
Άλλη όμως τώρα είναι η δική μας η κρίση. Είναι η κρίση του λογικού ανθρώπου… Η δυνατότητα του να κρίνει πρόσωπα και πράγματα, να κάνει τις επιλογές του, να παίρνει θέση και να σχολιάζει σαν υπεύθυνος σαν ζωντανός άνθρωπος και όχι να μένει απαθής -αδιάφορος -δειλός, ανίκανος... σαν φυτό!.. 
Αυτήν την κρίση, τον δημόσιο σχολιασμό κλπ, όχι μόνο δεν μας τα απαγορεύει ο Χριστός, αλλά αντίθετα την συνιστά ενθέρμως και την επαινεί επίσης! 
Για παράδειγμα, να αποφασίζουμε αν πράγματι είμαστε ορθόδοξοι, αν πράγματι ανήκουμε στην Εκκλησία του Χριστού, που ναι μεν αγαπάμε όλο τον κόσμο, και προσευχόμαστε για την μετάνοια του καθε αμαρτωλού, για την ορθή πίστη σε όλους τους ανθρώπους… Αλλά μετά θάνατον, όλα έχουν τελειώσει και ο καθένας κρίνεται από τον θεό για την μέχρι εκείνη τη στιγμή διαγωγή του. 
Έτσι, η ιεροπραξία αυτή της Εκκλησίας μας, τα μνημόσυνα, τα δρώμενα αυτά που έχουν καθαρά συμβολικό χαρακτήρα, γίνονται μόνο από ορθόδοξους για ορθόδοξους. Αυτό είναι κάτι που δεν αλλάζει. 
Συμφωνείτε;
Λεμονιά Ειντ
ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ!!!
ΝΟΜΙΖΑ ΓΙΑ ΚΑΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΠΟΤΟΥΜΕ ΝΑ ΘΥΜΩΜΑΣΤΕ!!
ΟΧΙ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΒΕΒΑΙΑ, ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΤΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΕΝΟΙΑ.
Panagiotis Michalopoulos  
Η φράση όμως «αιωνία η μνήμη», που αναφέρατε για τον ηθοποιό, είναι φράση εκκλησιαστική, είναι ένας ύμνος, μια προσευχή, που παραπέμπει στην ορθόδοξη τελετή του μνημοσύνου.
Εκεί και η παρεξήγηση!
Δεν τιμούμε ορθόδοξα… ούτε αιρετικούς, ούτε αλλόθρησκους, ούτε άθεους, ούτε και μασόνους, επειδή τους θεωρούμε καλούς ανθρώπους.
Αυτό, είναι ξεκάθαρο, αγαπητή μου φίλη!
Λεμονιά Ειντ
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΑΞΕΧΑΣΤΟΣ ΟΜΩΣ 
-ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΜΑΡ, ...
ΓΙΑΤΙ ΕΡΜΗΝΕΥΣΕ ΤΟΝ ΑΠ.ΠΕΤΡΟ!!! 
Panagiotis Michalopoulos
ΤΟΤΕ, ΑΞΕΧΑΣΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΡΟΜΠΕΡΤ ΠΑΟΥΕΛ, ΟΤΑΝ...ΤΑ ΚΑΚΑΡΩΣΕΙ, ΚΑΙ, ΑΥΤΟΣ!
 in-box

Δεν υπάρχουν σχόλια: