Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017

Καλημέρα, καλό σαββατοκύριακο! Και οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις μου στο «χαίρετε», ήταν…

Με ένα τέτοιο τραγούδι - στη σκέψη και στα χείλη - θα «φύγω» μια μέρα… Και θα είναι εξαιρετικά αφιερωμένο, από μένα, σε όλους και όλες εσάς… Τους φίλους και τις φίλες… Χαίρετε! :D


1. ΔΙΑΒΑΖΩ: «άλλα απ'ότι βλέπουμε και στη βηθλεέμ η βασιλική της γεννήσεως είναι σπηλιά και όχι σπίτι.» 2. ΣΧΟΛΙΑΖΩ: Ο ναός στην Βηθλεέμ, έγινε εκεί, διότι κάποιοι (πονηρά σκεπτόμενοι και ενεργούντες) βασίστηκαν σε αυτόν τον θρύλο -γραμμένο σε ένα αισχρό κείμενο, στο λεγόμενο «πρωτευαγγέλιο του Ιακώβου»… Και έπρεπε γι αυτό, να βρουν μια σπηλιά, για να την μετατρέψουν σε κερδοφόρο προσκύνημα. Έτσι, η μια αυθαιρεσία –αθώα τάχα, φέρνει και την απάτη –την μεγάλη κομπίνα… Φέρνει και την εκμετάλλευση, τον μαμωνά, την τυπολατρία, κλπ!


Εικονολατρεία - Εικονομαχία. (η σχετική ετικέτα στο blog «xairete»)


Εκλεκτός συνεργάτης μας, είπε... «Αν μου επιτρέπετε θα καταθέσω κάποιες απόψεις περί εικόνων και ειδώλων χωρίς απαίτηση αλαθήτου, για προβληματισμό.»


Θέμα: «η γέννηση τού Χριστού», …ήταν μόνο έτσι, ή ήταν και γιουβέτσι;


Καλόν είναι να προσκυνούμε τα λείψανα του αγίου Νεκταρίου, αλλά ακόμη καλύτερα είναι να γνωρίζουμε το έργο του, το οποίον όμως επιμελώς αποκρύπτεται.


Έχουν πράγματι φτερά, οι Άγγελοι;


Αγιογραφίες, μόνο ως προς τις τρύπες με το πρόσωπο… Το υπόλοιπο μέρος, το σώμα, είναι μια ανάγλυφη στάμπα… Πρεσαριστός -σε καλούπι, ντενεκές ξεγάνωτος, επαργυρωμένος μετά, από πάνω -εξωτερικά! Κάτι μεταξύ βυζαντινής εικόνας και παπικού αγάλματος!


Από πού προσήλθε η φράση… «Τον Ανανία μου!»;


Τυχαίες εικόνες: Ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος, ανάρτησε στην Παναγία Φανερωμένη στα Καλάβρυτα -στο καμπαναριό, για να φαίνεται από παντού, ένα πανό το οποίο γράφει «Η Ελλάδα έγινε Σόδομα και Γόμορρα»… Αντιπολιτευόμενος βέβαια την κυβέρνηση μόνο… Και όχι ΚΑΙ το πουσταριό, των τοιούτων συναδέλφων του μητροπολιτών…


Ένας Αρχιδιάκονος στο χώμα (ο Άγιος Στέφανος), χιλιάδες Αρχιδιάκονοι στον αγώνα, να... λιβανίζουν τους Δεσποτάδες τους!


Εθνικά θέματα


Καλό σας, απόγευμα… Καλή, συνέχεια… Χαίρετε!


Αμείλικτο είναι τελικά το γνωστό ερώτημα… Το ορθόδοξο, εκκλησιαστικό, θεολογικό και δογματικό … Αυτό, σχετικά με το… «σε τι χώρο, γεννήθηκε ο Χριστός;»! Πρέπει να προβληματιστούμε, να μελετήσουμε, να αποφασίσουμε σωστά… Και τελικά να διαλέξουμε: 1. Σε σπηλιά, σαν αυτήν που οι απατεώνες παπάδες ανακάλυψαν στην Βηθλεέμ, για να τα παίρνουν από τους θρησκευτικούς τουρίστες προσκυνητές… Ή… 2. Σε παράγκα εργαλείων κήπου -από το Πράκτικερ, λίγο καλύτερη δηλαδή από αυτήν του καμπούρη Καραγκιόζη;


Σου λέει: «Ω, πόσο ταιριαστό ζευγάρι είναι ο Ιάκωβος... (εικοσιπενταετής, προφανώς), ...με την δεκαπεντάχρονη Μαρία!»


Η βλάσφημη και αιρετική εικόνα (της «αγίας τριάδας», τάχα), δεσπόζει -ψηλά στο τέμπλο του ναού… Στη σκήτη του προφήτη Ηλία, της Ιεράς μονής Παντοκράτορα Αγίου όρους! Αίσχος!


ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ, είπε... «Όλα αυτά, που εικονογραφούνται, εορτάζονται και υμνογραφούνται... Που τιμούνται, προσκυνούνται, λατρεύονται...» …και παίζονται με το χέρι, και παίζονται με το χέρι! Θα το βγάλω έξω να το παίξω, σου λέει, και μπροστά σε όλους, ακόμα και μέσα σε Χριστιανικό Ορθόδοξο Ναό βάζει το χέρι βαθειά στο θυλάκιο (τσέπη), το εντοπίζει, το πασπατεύει, το πιάνει και το βγάνει αποκαλύπτοντάς το σε όλο το μήκος του, ενώπιον ανδρών, παιδιών και γυναικών!


Να και κάτι ακόμα που σίγουρα –ούτε αυτό το μάθατε από τα σχολικά θρησκευτικά… Ότι εκείνη τη θεοσκότεινη μαύρη νύχτα –μεσάνυχτα της «24/12» προς «25/12» του έτους «000»… Τη μαγική νύχτα, με ένα μόνο αστέρι να φωτίζει όπως ένας κατασκηνωτικός φακός τη φάτνη, σαν σήματα μορς προς τους Μάγους… Τότε λοιπόν, το πνεύμα των Χριστουγέννων (το φαντασματάκι Γκάσπερ) έκανε τα χαριτωμένα κόλπα του, με αποτέλεσμα τη συν-γέννηση και 4.000 αγγέλων ακόμα… Που πετούσαν μαζί με τον Γκάσπερ –τρελά από τη χαρά τους -σαν μικρά ξεβράκωτα μωράκια, παντού πάνω από την Βηθλεέμ, και μερικά μάλιστα, ακόμα και πάνω από την κούνια του μικρού Χριστού! (τρεις σχετικές φωτο)


Το απόκρυφο ψευτοευαγγέλιο του δήθεν Ιακώβου, συγγραφέα ψεύτη, απατεώνα, απίστου, θεομπαίκτη, σατανικού, σιχαμερού, είναι η βδελυρή πηγή ψευτοπληροφοριών που σε χρόνια σκοτεινά δέχτηκε και η εκκλησία και εισήχθησαν στην υμνολογία και τα υφιστάμεθα θέλουμε δε θέλουμε. Και του ... Ιωακείμ και της Άννας και των δήθεν ειδοδίων και του γενεσίου της Μαρίας, και του δήθεν σπηλαίου και του δήθεν γέροντα και χήρου Ιωσήφ και των δήθεν παιδιών του Ιωσήφ...


ο Εκλεκτός συνεργάτης μας, είπε... «Ταιριάζουμε!!! Α-Πο-ΛΥ-ΤΑ !!! (κύλησε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι - κόλος και βρακί).


Πώς συμπεράνατε ότι… 1. Ήταν μια «άγια νύχτα» -κάπου στα μεσάνυχτα, και όχι 2. Ένα πριν το χάραμα «άγιο ξημέρωμα», όπως γίνεται και η λειτουργία των Χριστουγέννων, ή 3. Ένα «άγιο μεσημέρι», που τραπέζωσαν εορταστικά και τους μάγους επισκέπτες με τα δώρα, ή 4. Ένα «άγιο απόγευμα και απόβραδο» -με τη δροσούλα, που συνοδεύτηκε και με ένα καλωσόρισμα -καφεδάκι με λουκούμι, σαν ευχαριστήριο κέρασμα στους περαστικούς για τα πράσινα λιβάδια –με τα κοπάδια τους, βοσκούς προσκυνητές;


Πέρασαν 2.000 χρόνια και κάτι, από τότε που ήρθε ο Χριστός μας, και ίδρυσε με το αίμα Του την Εκκλησία Του, και διαδόθηκε το μήνυμα Του, η Αλήθεια Του και στην Ελλάδα μας… Και η εντύπωση είναι ότι σήμερα, δεν βλέπεις καμιά μεγάλη διαφορά, ανάμεσα στη σημερινή θρησκεία μας -στη λεγόμενη χριστιανική μας πίστη, και στην θρησκεία εκείνη την αρχαία την ειδωλολατρική! 1. Πόρνες είχαν τότε στους ναούς τους οι αρχαίοι προγονοί μας, πορνική εικόνα δείχνουν και σήμερα οι ναοί μας –με τη γύμνια και την ξετσιπωσιά, ιδίως σε μυστήρια όπως η βάπτιση και ο γάμος. 2. Είδωλα είχαν τότε και τα λάτρευαν, είδωλα έχουμε και σήμερα! Αγιογραφίες ψεύδους με απεικονίσεις αντίθετες με το λόγο του θεού που τις προσκυνούμε σαν θαυματουργές. Ύμνοι και γιορτές παρμένες από ένα πορνό κείμενο το λεγόμενο «πρωτευαγγέλιο του Ιακώβου». 3. Λείψανα αποκρουστικά με νεκροκεφαλές κλπ. Θεοποίηση της Παναγίας –νέας θεάς Αθηνάς, και αναγνώριση σαν ημίθεου, του κάθε βλαμμένου κωλόγερου! 4. Παντόφλες και φανέλες σε προσκύνηση. Κλπ, κλπ, κλπ! 5. Και αν τολμήσεις να τα καταγγείλεις ως ξένα προς την Ορθοδοξία, όλα αυτά τα υποκατάστατα της Αλήθειας του Χριστού, τότε οι θρησκόληπτοι τέκνα του ψεύδους, του σατανά, θα ξεσηκωθούν σύσσωμοι, και θα σε σταυρώσουν κι εσένα!


«Σε εκκλησία θα πας, έτσι;» «Ναι, σε εκκλησία!»


ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ!


Μια εικόνα –χίλιες λέξεις! Μερικές από αυτές: 1. Τι ήταν το λεγόμενο «σπήλαιον» της Γεννήσεως του Χριστού; Ένα «σπίτι»… σωστό αχούρι; 2. Και πού είναι το βόδι και τα πρόβατα; Σε διπλανό δωμάτιο; 3. Πού είναι και το Ι.Χ. (ιδιωτικής χρήσης) γαϊδουράκι του Ιωσήφ; Το άφησαν να βοσκίσει έξω, στα… χιόνια;


Xairete! Καλή Πέμπτη! Κοπιάστε για καφεδάκι με γλυκάκι… Και να δείτε και τις πιο πρόσφατες αναρτήσεις μου στο blog, που –σε ενεργούς τίτλους, είναι…

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χαίρετε κε Παναγιώτη. Εύχομαι με υγεία και ευλογία να έρθει και το ("συμβατικό άλλωστε") νέο έτος. Εντυπωσιάστηκα με την ιστορική αναδρομή που κάνατε σε δημοσιεύσεις του ιστολογίου σας, μερικές των οποίων είναι επίκαιρα και σπουδαία Ορθόδοξα απολογητικά κείμενα "παντί τω αιτούντι". Ἐβλεπα πρόσφατα ένα βιντεάκι με κατηγορίες που εκτόξευε εναντίον της Ορθοδοξίας ένας ξένος αιρετικός (μάλλον ψευδομάρτυρας τιτλούχος της αιρέσεώς των). Και σκεπτόμουν πόσο πολύτιμη είναι η Ορθόδοξη Μαρτυρία του ιστολογίου σας.

Ο αιρετικός είχε άδικο, τόσο σε όσα υποστήριζε ως "δόγματα" της θρησκείας του (καταργούσε την αποστολική διαδοχή των κληρικών, ερμήνευε αυθαίρετα τα περί "πρωτοτόκου" και ισχυριζόταν ότι δεν είναι παρθένος η Μητέρα του Κυρίου κ.α.) όσο και στα περισσότερα που εκείνος κατηγορούσε ως "ορθόδοξα" αλλά μη Χριστιανικά. Αυτά όμως ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΝ στην Ορθοδοξία! Αυτά είναι "τσόντες", αυτά είναι μύθοι και ανθρώπινες παραδόσεις αμαθών, από απόκρυφα βιβλία, από σκοτεινά χρὀνια, αυτά τα κατηγορούμε και εμείς οι κατηχημένοι Ορθόδοξοι, και απόδειξη είναι όλα όσα ακούραστα επισημαίνετε στο blog σας. Την Ορθοδοξία δεν την εκφράζουν οι παραδόσεις ανθρώπων, ούτε απαραίτητα οι σε κάποια εποχή τυχόντες "θρονιασμένοι" στην ηγεσία της, οι αντίστοιχοι του ιερατείου, των Γραμματέων, Φαρισαίων και Σαδουκαίων της εποχής του Κυρίου, που πάντως έχουν την εγκυρότητα τελέσεως Μυστηρίων (ακόμα και ο αρχιερεύς ο Σταυρωτής του Κυρίου προφήτευσε). Την Ορθοδοξία την Εκφράζει μόνον η Βίβλος, η Ιερά Παράδοση και η Αποστολική Εκκλησία, η αιώνια και διαχρονική που είναι η Ορθόδοξη και οι Γνήσιες Οικουμενικές Σύνοδοι σε όσα συμφωνούν με την Αγία Γραφή.

Οι Ορθόδοξοι οι απηχούντες την Ορθόδοξη Συνείδησι παραδεχόμαστε (και ντρεπόμαστε) ότι πολλά ειδωλολατρικά, εκ της αρχαίας Ελλάδας, Ρώμης και Ανατολικών θρησκειών, στοιχεία έχουν εισχωρήσει στη "ορθόδοξη" "θρησκεία" αλλά γνωρίζουμε ότι αυτά δεν απηχούν την Ορθόδοξη Πίστι και κάποτε που η Εκκλησία θα γίνει Ελευθέρα και Ζώσα θα τα αποβάλλει. Δεν είναι ορθόδοξη "παράδοσι" η λειψανολατρεία, η αγιολατρεία, η εικονολατρεία, οι λιτανείες, ο νηπιοβαπτισμός ιδίως όταν οι γονείς δεν είναι Χριστιανοί, ο αγιασμός των υδάτων, το κομβοσχοίνι, τα ράσα και οι αυτοκρατορικές στολές, η υποταγή της Εκκλησίας στο Κράτος, οι ψευδοπροφητείες" το "απλανές" των οραματιστών, οι επαναλήψεις "βατολογούντες ώσπερ οι εθνικοί" ακόμα και τα ακατανόητα κείμενα, τα τεριρέμ, τα νενά, οι μακρόσυρτοι λαρυγγισμοί και άλλα. Ἐνας είναι ο Κύριος Ιησούς Χριστός. Η Εκκλησία Του είναι μόνο μία, η Ορθόδοξη. Η Πίστι παραδόθηκε "άπαξ" στους αγίους (πιστούς). Την Αγία Γραφή, στην οποία δήθεν βασίζονται παρερμηνεύοντάς την, οι αιρετικοί την αγοράζουν από τον βιβλιοπώλη τους ενώ εμείς οι Ορθόδοξοι την παραλαμβάνουμε από τους Αποστόλους, από γενεάς εις γενεά, αναλλοίωτη. Εμείς οι Ορθόδοξοι γνωρίζουμε τον "Κανόνα" της Αγίας Γραφής, δηλ. ποια είναι τα γνήσια θεόπνευστα βιβλία της Π.Δ. και ποια είναι τα γνήσια θεόπνευστα βιβλία της Καινής Διαθήκης, ποιο είναι το γνήσιο κείμενό τους, ποιοι είναι οι Συγγραφείς τους, ποια η Ερμηνεία της. Αυτό είναι η Ιερά Παράδοσις που οι αιρετικοί δεν την παραδέχονται.

Σας ευχαριστώ και πάλι.
Πολλές ευχές για την υποδοχή του Νέου Έτους.

Επισκέπτης.

P. MICHALOPOULOS είπε...

Εγώ σας ευχαριστώ και πάλι, και πάλι, φίλτατε!
Πολλές επίσης και οι δικές μου ευχές, για την υποδοχή του Νέου Έτους.
Χαίρετε!

P. MICHALOPOULOS είπε...

Διαβάζω:
«Οι Ορθόδοξοι οι απηχούντες την Ορθόδοξη Συνείδησι παραδεχόμαστε (και ντρεπόμαστε) ότι πολλά ειδωλολατρικά, εκ της αρχαίας Ελλάδας, Ρώμης και Ανατολικών θρησκειών, στοιχεία έχουν εισχωρήσει στη "ορθόδοξη" "θρησκεία" αλλά γνωρίζουμε ότι αυτά δεν απηχούν την Ορθόδοξη Πίστι και κάποτε που η Εκκλησία θα γίνει Ελευθέρα και Ζώσα θα τα αποβάλλει.»

Σχολιάζω:
Πριν λίγες μέρες, το κανάλι της κεντρικής Ελλάδος μετέδιδε από ένα θέατρο της Χαλκίδας την χριστουγεννιάτικη γιορτή του ενοριακού ναού, με παιδικές χορωδίες, σκετς, και τέτοια.
Εγώ δεν την πρόλαβα την παράσταση. Είδα μόνο –τον έπιασα στο ζάπινγκ, τον τοπικό μητροπολίτη, να κλείνει τη γιορτή με μια θεατρολέ παρλάτα του.
Τον έπιασα προς το τέλος, όπου μεταξύ άλλων έλεγε ότι το μεγαλείο της Ρωμιοσύνης και της Ορθοδοξίας, είναι ότι έχουν πάρει παρά πολλά στοιχεία -τόσο από την Ανατολή -όσο και από τη Δύση! Και ότι δυστυχώς, λέει, παρά το ότι έχουμε τόσα πολλά από ξένους, εμείς εδώ μέσα δεν μπορούμε να τα βρούμε μεταξύ μας!
Τι να ήθελε άραγε να πει ο… ποιητής;

Ανώνυμος είπε...

Μήπως ο ποιητής εννοούσε επίκαιρα πράγματα, εκ των οποίων ΤΙΠΟΤΕ δεν είναι Χριστιανικό Ορθόδοξο, όπως ... το Χριστουγεννιάτικο δέντρο, με τα δώρα και τα λαμπιόνια, κατάλοιπο των Δρυίδων και των πυρολατρών όπως άλλωστε και οι "πυρές" των Χριστουγέννων, το φλουρί όπως εκείνο στα πιττάκια των αρχαίων ειδωλολατρών, προς τιμήν της "θεάς" τύχης, τα κάλαντα, συνέχεια των αρχαίων καλάντων και "χελιδονιστμάτων", τον απηχούντα την μνήμη του ειδωλολατρικού νικολάου Ποσειδώνα Σάντα Κλάους τον στρουμπουλό και μεθύστακα με την κατακόκκινη στολή των αναψυκτικών και το έλκυθρο με τα ...ελαφάκια, από τον ...Βόρειο Πόλο!, τον "Χρόνο" που απηχεί τον "θεό" Κρόνο τον "νέο" που διαδέχεται τον "γέρο", το Σπήλαιο της "μητέρας" Κυβέλης και του Πλάτωνα, την 25 Δεκεμβρίου ημέρα ειδωλολατρικής εορτής του "θεού" Ήλιου και του Σατούρνου ὀπου τοποθέτησαν πρώτα οι Δυτικοί να εορτάζονυαι τα Χριστούγεννα, και τα μεταφέραμε τότε κι εμείς και άλλα πολλά...

P. MICHALOPOULOS είπε...

AYTA, ...και άλλα πολλά! :-(