Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017

Xairete! Καλή Πέμπτη! Κοπιάστε για καφεδάκι με γλυκάκι… Και να δείτε και τις πιο πρόσφατες αναρτήσεις μου στο blog, που –σε ενεργούς τίτλους, είναι…

Συμπέρασμα: Μετά, υποκρινόμαστε ότι φοβόμαστε τους ταλαίπωρους τους πρόσφυγες -μετανάστες, ότι αυτοί τάχα είναι οι επικίνδυνοι για το αγνό το έθνος μας… Αυτοί που τάχα ήρθαν εδώ, ειδικά για να μας αλλάξουν τα ήθη και τα έθιμα μας, για να μας χαλάσουν και τη θρησκεία μας, να μας… αλλαξοπιστήσουν!


Η μαγεία των εορτών αυτών, το πνεύμα των Χριστουγέννων, και ο άγιος Βασίλης της ορθοδοξίας: Λάβατε τα Χριστούγεννα ό,τι δώρο είχατε ζητήσει; Γράψατε στο ξωτικό τι θέλετε και για την πρωτοχρονιά; Ζείτε το παραμύθι που σας πουλάνε και για το οποίο υποτίθεται –για αυτό και μόνο γι αυτό, ο Χριστός πέθανε στο Σταυρό;


Προσοχή – προσοχή! Συμβαίνει τώρα: Βρέθηκε -με τρόπο θαυματουργικό βέβαια, μια ιδιόχειρη ευχετήρια κάρτα του Παΐσιου… Μαθαίνω ότι σύντομα θα την βάλουν -κι αυτή, σε λαϊκό προσκύνημα… Θα γίνει λέει χαμός -και πάλι, με αμέτρητους πιστούς… Όπως έγινε πρόσφατα και με το βρασμένο του το κάστανο, με τη ζακέτα του, με τη στρατιωτική φανέλα του –που φορούσε τότε που πολεμούσε τους κουμουνιστές, με τα ματογυάλια του, και με τις πλαστικές παντόφλες –σαγιονάρες του!


Έλαβα πριν από λίγο, και ένα νέο συγχαρητήριο μήνυμα από το facebook!


1. Αρχικά λοιπόν, ήταν μια σπηλιά -εκεί προς το μεσημέρι ΤΗΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ (24/12), που το μόνο που πρόσφερε ήταν να γλυτώσουν για λίγο από το αγιάζι, περιμένοντας τους 3 μάγους, που έφτασαν εκεί τσιφ (με τα βότανα), κατά το απομεσήμερο… 2. Καμία εγγύηση για καλύτερη διαμονή, και ήταν πια απόγευμα, σε λίγο θα βράδιαζε, και ερχόταν όλο και πιο κοντά η ώρα της γέννας… (ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ Η ΩΡΑ ΠΟΥ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΡΕΒΕΓΙΟΝ ΤΗΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΤΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ). 3. Κατά τα μεσάνυχτα, σκάει σαν πυροτέχνημα η είδηση ότι υπάρχει και τέταρτος μάγος (μυστικός, ινκόγκνιτο, αυτός με τον χρυσό!..) 4. Κατά το πρωί, (ΑΝΗΜΕΡΑ 25/12) ήρθε στον κόσμο ο Χριστός, όχι με βόδια και πρόβατα γύρω του βέβαια αλλά σε κρεβάτι, σε δική του κάμαρα, με βοηθητικό και ιατρικό προσωπικό που ήταν μέσα στο συμβόλαιο αγοράς του σπιτιού… (σ.σ. γι αυτό οι ευαγγελιστές δεν λένε για σπηλιά, αλλά για σπίτι!)


Το ιερατείο, οι γραμματείς και φαρισαίοι όχι μόνο δεν πίστεψαν στο Χριστό, αλλά και Τον σταύρωσαν. Έτσι, με φανατισμό συμπεριφέρονται και οι σύγχρονοι φαρισαίοι και κατά του Χριστού και κατά των πιστών στο Χριστό, που αμφισβητούν την πίστη σε σύγχρονα υποκατάστατα του αληθινού Θεού, σε αντί του Χριστού, σε υποκατάστατα, σε αντί-χριστούς.


Ναι! Χριστούγεννα, χωρίς Χριστό! Και μια πράξη, με μεγάλο συμβολικό νόημα: «Έκλεψαν τον Χριστό από την φάτνη!» Έκλεψαν τη «μαγεία» των Χριστουγέννων… Έκλεψαν το «παραμύθι» που περιμέναμε να ζήσουμε τις άγιες αυτές μέρες! Κλαψ! Μας απέμειναν τώρα πια, μόνο οι «καλικάντζαροι», τα «ξωτικά», «οι 3 ιρανοί Μάγοι της φάτνης», και ο… «Σάντα των Χριστουγέννων, που μπαίνει από την καμινάδα»! Κλαψ!


Έχουν γνώσην οι φύλακες! Το facebook είναι ενήμερο σχετικά, και με προστατεύει από επίδοξους χάκερς! Χα!


Ο Χριστουγεννιάτικος «Επισκέπτης» μας... Ετικέτα: «NEO-SUPER-ASTERI-SXOLIASTHS-STO-XAIRETE»


Σήμερα γιορτάζει και ο Στέφανος! Στη σχετική δε αγιογραφία τον διακωμωδούν τον άγιο, τον πρωτομάρτυρα! Τον δείχνουν, σαν να κάνει με το δεξί του χέρι, εκείνη την αισχρή κίνηση, το… «πάνω κάτω -πάνω κάτω, η χούφτα»! Τον έχουν ντυμένο σαν αυτά τα γιουσουφάκια τα Διακάκια που λιβανίζουν δουλικά και μετά μανίας, τους Δεσποτάδες τους!


Σχολιάζω: 1. Έτσι, η εικονολατρία, καταργεί την αγία γραφή. Ό,τι και να λέει η αγία γραφή σχετικά με τη γέννηση, πνίγεται, σβήνεται… Και εκείνο που τελικά μένει, που επιπλέει, και περνά στη συνείδηση μας, σαν πίστη, σαν δόγμα, σαν αλήθεια… είναι η όποια αυθαιρεσία, του όποιου ευφαντάστου ζωγράφου… αυτού, που τα δείχνει όλα αυτά: και τη σπηλιά, και τους μάγους! Α, ξέχασα: και ένα αγγελούδι με χρυσά μαλλιά, μέσα στη κούνια του, εκεί στη φάτνη! Α, και μερικά ξεβράκωτα αγγελάκια να πετούν τριγύρω!» Σχολιάζω: 2. «Έτσι χάνεται η αληθινή πίστη! Και μένει μια θρησκεία -με την κακή έννοια της λέξης… Μένει λοιπόν η θρησκοληψία, το είδωλο, το τοτέμ, το πλαστό, το ψέμα, η απάτη, η εκμετάλλευση του θρησκευτικού συναισθήματος!»


Μαλακίας το Ανάγνωσμα (από το απόκρυφο «ευαγγέλιο», ψευδεπίγραφο κείμενο του «Ιακώβου»): Ο Χριστός, γεννήθηκε σε… σπηλιά!


Διαβάζω: «Σύμφωνα με τους Ευαγγελιστές Λουκά και Ματθαίο ο Ιησούς γεννήθηκε τον καιρό που ο Ηρώδης ήταν βασιλιάς της Ιουδαίας και ο Κυρήνιος κυβερνήτης της Συρίας. Ο Ηρώδης όμως πέθανε το έτος 4 π.Χ. ενώ ο Κυρήνιος δεν ανακηρύχθηκε κυβερνήτης πριν από το 10 μ.Χ… Η γενέθλια μέρα του Ιησού ορίστηκε τελικώς ως η 25η Δεκεμβρίου στη Ρώμη και στα μέσα του 4ου αιώνα από τον πάπα Ιούλιο τον Α΄»


Σήμερα, γιορτάζει ο άγιος Ιάκωβος ο αδελφόθεος. Αν θυμάστε -στο περιστατικό με τον Ιησού Δωδεκαετή στο ναό, ο Ματθαίος λέει ότι η μητέρα και τα αδέλφια του τον έψαχναν. Και βέβαια δεν ήταν πραγματικά αδέλφια του από την μητέρα του –όπως λένε οι προτεστάντες που δεν πιστεύουν στην αειπαρθενία της Μαρίας. Ούτε και ετεροθαλή αδέλφια του από την πλευρά του Ιωσήφ, τον οποίον εμείς οι κακο-ορθόδοξοι τον θέλουμε 80 χρονών και χήρο με μεγάλα παιδιά… Απλά οι λεγόμενοι «αδελφοί» του (όπως και ο άγιος Ιάκωβος ο «αδελφόθεος») ήταν μεγαλύτερα ξαδέλφια του! Τον καιρό εκείνο, δεν υπήρχε ακόμα η λέξη εξάδελφος! Χα!


Δυο επίκαιρες ετικέτες (κατάταξης θεμάτων), του blog «xairete»: 1. XRISTOYGENNA, και 2. Mickey-Mouse.


Τυχαίες εικόνες…


1. Για την παρθενική σύλληψη, δεν είχαμε την βάρβαρη συμμετοχή του αντρικού «τρίου» (αντρικού μορίου -κομπλέ), αλλά ενός ρομαντικού παρθενικού κρίνου, του οποίου όμως ο μίσχος παραπέμπει συνειρμικά, σε «μόριο» πάλι! 2. Για το νανούρισμα τώρα, επιστρατεύεται ένα άλλο τρίο, αγγελικό! Μια κομπανία με βιολί, αρμόνιο, και μαντολίνο! (Μουσική και στοίχος: «φέρτε μου ένα μαντολίνο, κι ύστερα θα γίνω κρίνο»!)


Ρωτώ… 1. Αν γεννήθηκε σε φάτνη (παχνί- στάβλο), η σε σπηλιά που ήταν και μαντρί… 2. Αν ήταν μέρα… Ή αν ήταν νύχτα, τι ώρα; Μεσάνυχτα της 24ης προς την 25η Δεκεμβρίου, ή αργά το βράδυ -νύχτα πάλι, πριν τα μεσάνυχτα της ίδιας μέρας… 3. Ρωτώ αν ήταν χειμώνας ή καλοκαίρι… (και μου στέλνουν αυτήν την αποκλειστική φωτογραφία, για να βγάλω συμπέρασμα!)


Να διαβάζετε και αγία γραφή και όχι μόνο τον όποιον Εφραίμ! Η οποία Γραφή… 1. Δεν λέει τίποτε για Περσία! Λέει για Ανατολή! 2. Δεν λέει τίποτε για νεογέννητο σε σπήλαιο! Λέει για παιδί (δηλαδή νήπιο άνω του ενός έτους) σε κανονικό σπίτι!


Να τα πούμε κι εμείς;


Εδώ, και τώρα: «Άγια νύχτα, σε προσμένουν…» «O Holy Night! The stars are brightly shining…» Και αυτή η νύχτα πέφτει στην 25 Δεκεμβρίου. Μια νύχτα, καλή ώρα σαν και αυτή σήμερα Δευτέρα που γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα… Και ώρα, σαν τώρα, πριν από τα μεσάνυχτα! Βέβαια, νύχτα ήταν και χτες το βράδυ… Κυριακή, μετά τα μεσάνυχτα, προς Δευτέρα πρωί, που –ξημερώματα, κάναμε και τη σχετική λειτουργία των Χριστουγέννων. Τώρα το ποια νύχτα μέτρησε, δηλαδή η προηγούμενη -πριν το ξημέρωμα της Δευτέρας και όχι αυτή, τώρα, προς το τέλος την 25ης Δεκεμβρίου, έχει να κάνει και με τη νηστεία. Σήμερα όλοι στη γειτονιά, και με τον καλό καιρό που είχαμε, έκαναν μπάρμπεκιου στις αυλές τους! Έψηναν από το πρωί! Φανταστείτε, να τους έλεγαν ότι πρέπει να περιμένουν να αρχίσουν να ψήνουν τώρα βραδιάτικα, μετά τη δύση του Ήλιου, με κρύο καιρό, να κάνουν το ρεβεγιόν τώρα, πριν τα μεσάνυχτα! Να πάθουν δηλαδή το ίδιο, με την πασχαλιάτικη μαγειρίτσα! Χα!


Τότε γιατί η Παναγία λέγεται Θεοτόκος;


Νέο μήνυμα από το facebook, πριν από λίγο: «Παναγιώτη, νοιαζόμαστε για εσάς…»


Σαν παραμύθι… Επίκαιρο… Ιδίως κάθε τέτοιες γιορτινές μέρες: «Μια αφορά και έναν καιρό λοιπόν», ήταν μια Σταυρούλα, συνεργάτης στο μπλογκ «χαίρετε»! (Και ζήσαμε εμείς καλά, και εκείνη καλύτερα! Χα!)


Ο Ιωσήφ, έχει πέσει σε μεγάλη περισυλλογή! Σπάει το κεφάλι του, για να καταλάβει… Αναρωτιέται: Πώς έγινε και γεννήθηκε ξανθόμαλλο, αυτό το παιδί;


Και χεσμένα τα έχουν όλα, οι Έλληνες… Οι Έλληνες, που έχουν ήδη ξεκινήσει το χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν… Και χεσμένα λοιπόν τα έχουν… Και τις αμέτρητες εκκλησίες μας, και τους χιλιάδες παπάδες μας, και τους εκατοντάδες δεσποτάδες μας! Όλη δηλαδή αυτήν την ελληνορθόδοξη Εκκλησία μας, που για εμάς τους πιστούς της, έχει κηρύξει νηστεία -όλη αυτήν την περίοδο… Νηστεία, που κρατάει ακόμα και σήμερα (τελευταία μέρα της), Παραμονή της μεγάλης εορτής! Ξεκινήσαμε λοιπόν –οι ελληνορθόδοξοι, από τώρα το Ρεβεγιόν, με μη νηστήσιμο μενού, με κρέατα ποτά και ξεφαντώματα σε κοσμικές ταβέρνες! Και ξενύχτι κραιπάλης μέθης, μέχρι πρωίας… Μέχρι και την ώρα που αρχίζει στην εκκλησία η λειτουργία των Χριστουγέννων!


Όχι ρε παιδιά! Δεν φαίνεται να έχει καμιά «σχέση», ο Ιωσήφ με την Μαρία. Άλλωστε το παιδί είναι ξανθόμαλλο! Δεν αποτελούν λοιπόν καμιά άγια οικογένεια όπως βλάσφημα λένε οι παπικοί. Ούτε και άλλα αδέλφια έκανε μετά ο Ιησούς, ξανθά ή άλλης απόχρωσης -όπως λένε οι προτεστάντες! Η εικόνα αυτή, είναι ξεκάθαρη: ο Ιωσήφ ήταν απλά ένας φύλακας, ένας οδηγός για τη Μαρία και τον μικρό Χριστό! Τέλος!


Μεγάλες οι διαφορές ανάμεσα στην δική μας θρησκεία -την Ανατολική, και στην Δυτική… Διαφορές, ΚΑΙ ως προς την αγιογράφηση της σκηνής της γέννησης του Χριστού… Όπως… α) διαφορά φωτός και σκότους, μέρας με νύχτας, β) διαφορά χειμώνα με καλοκαίρι! 1. Εμείς –οι βυζαντινοί, τον θέλουμε νυχτόβιο, καλά φασκιωμένο και χιονισμένο τον Χριστό στη Φάτνη. 2. Οι Δυτικοί, τον θέλουν ημερήσιο, ηλιόλουστο, καλοκαιρινό και γυμνό! (Σύγκρινε τα όλα αυτά, με τις δυο χαρακτηριστικές –ως προς την αντίθεση τους, σχετικές εικόνες, που επισυνάπτονται στην παρούσα ανάρτηση.)


Καλημέρα, και χρόνια πολλά! (και οι πιο πρόσφατες εορταστικές αναρτήσεις μου, ήταν…)

Δεν υπάρχουν σχόλια: