Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

Καλημέρα, καλή Τρίτη… 12/12/2017! (Και η πιο πρόσφατη ψαριά μας, οι αναρτήσεις μου από προχθές -στο «χαίρετε», ήταν…)

Τι έγινε εκείνος ο Σπύρος Ζωδιάτης, που την δεκαετία του ’50 -΄60, ορθογραφούσε με τη σημείωση «ξένη δημοσίευση ευαγγελικού ιεροκήρυκα», σε διάφορα περιοδικά όπως ο «Θησαυρός», το «Ρομάντσο» κλπ;


Πόσοι από εσάς, πιστοί στο πνεύμα των εορτών αυτών, ενδιαφέρεστε για το χριστουγεννιάτικο πάρτι της Εστίας Νέας Σμύρνης;


Γεροντο-έρωτες… (Σα να της λέει: «Άννα μου, μάνα μου… Είσαι για ένα γρήγορο στα όρθια;»)


Καλησπέρα σας!


Έρχονται Χριστούγεννα, σε 13 μέρες… Έτοιμο και το δέντρο… Εορταστικοί συσχετισμοί: 1. Είδατε και την μπαλίτσα; Στο πνεύμα των Χριστουγέννων, και η Minnie Mouse με τον Mickey Mouse, σε παραλλαγή του ρόλου Μαριάμ και Ιωσήφ, ...του δίνει το δώρο που θα πρέπει να το ανοίξει τα Χριστούγεννα! (Ως γνωστόν, ο Ιωσήφ αγνοούσε αρχικά την εγκυμοσύνη της Παναγίας). 2. Άλλη μια σύμπτωση είναι και το ότι και ο Mickey Mouse ήταν πάντα μόνο αρραβωνιασμένος με την Minnie Mouse (η Μαριάμ ήταν μια μικρή μαμά, ετών 15) και δεν παντρεύτηκαν ποτέ!


Το ξέρατε και αυτό, σχετικά με τον άγιο Σπυρίδωνα… Ότι υπάρχουν πολλές και διάφορες μεταβυζαντινές εικόνες σε μοναστήρια και ναούς μας, ακόμα και ξυλόγλυπτα, οι οποίες δεν δείχνουν τον άγιο Σπυρίδωνα με την μορφή του, αλλά αυτό το πετρωμένο κουφάρι, το λεγόμενο άφθαρτο σκήνωμα του, που είναι στην Κέρκυρα όρθιο σε λάρνακα με τζάμι; Εικόνες -με ποικιλία ζωγραφικής… Για να τις ασπαστούμε και να προσκυνήσουμε –να τιμήσουμε έτσι τον άγιο –όπως κάνουμε με όλες τις κανονικές εικόνες… Ενώ στην πραγματικότητα πρόκειται για διαφημιστικά σκίτσα με αυτήν την ντουλάπα του κερκυραϊκού προσκυνήματος!


Σχολικό έτος 1956 – 1957… Τελειόφοιτος πια εγώ του Δημοτικού σχολείου… Στο Κατηχητικό της ενορίας μου, Ζωοδόχου Πηγής Άνω Δάφνης -πρώην Κατσιπόδι… Τραγουδούσαμε με τον Κατηχητή μας τον κ. Δημήτριο Αεράκη (τον μετέπειτα π. Δανιήλ), το… «Είναι θεός, μας οδηγεί, και μας διδάσκει αυτά που πρέπει… Και ρίχνει μια ματιά στη Γη, και όλας τας πράξεις μας τας βλέπει!»


Πρόγνωση καιρού, με εικόνες: Μπορεί σε Ευρώπη και ΗΠΑ ο καιρός να είναι χριστουγεννιάτικος… Στην Ελλάδα όμως -προς το παρόν, μοιάζει περισσότερο με… πασχαλιάτικος! (ντυθείτε λοιπόν ανάλογα)


Πάει και αυτή η εορτή! Η «σύλληψη της αγίας Άννας», ή η «σύλληψη της Θεοτόκου», όπως εναλλακτικά αναγράφεται στην ίδια εικόνα… Μιλάμε για την εικόνα, με τον Ιωακείμ και την Άννα, με τα δυο αυτά πρόσωπα σε υπονοουμένη στάση ολοκληρωμένου σεξ… Στάση, αγιογραφημένη με ευπρέπεια βέβαια –κατάλληλη για παπάδες και παιδιά…


Δεισιδαιμονία και νεο-ειδωλολατρία στο σημερινό ολοήμερο χριστουγεννιάτικο Bazaar του Μουσείου Βορρέ; Ποιο θα είναι το ιερό φυλακτό, το εορταστικό ΓΟΥΡΙ –όπως το διαφημίζει στη σχετική ανακοινώσει του, το Μουσείο; Ποιο αρχαιοελληνικό παγανιστικό σύμβολο σε μορφή κοσμήματος, θα δίνεται σήμερα για καλοτυχία στους συμμετέχοντες στο Bazaar Φίλους του Μουσείου; Ρώτησα νωρίς το πρωί, και λίγο πριν μου απάντησαν: Ρόδακες!


Καλημέρα, καλή Κυριακή! (Και οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις μας ήταν… 1. Η αχλαδιά στον Παράδεισο, και το σεξ με θρησκευτικά πρόσωπα. 2. Η λεγόμενη αγία οικογένεια. 3. Ο Σάντα-Δαίμονας, και η επίσκεψη του τούρκου προέδρου. 5. Γιορτάζουμε ειδωλολατρικά τα Χριστούγεννα; 6. Ευχές στον όποιον Πατάπιον και στην οποίαν Παταπίαν!..)

Δεν υπάρχουν σχόλια: