Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017

Καλημέρα, καλή Κυριακή! Κυριακίδης λέγεται και ένας πολύ καλός φίλος (συνάδελφος μηχανολόγος) στο facebook -ετερόδοξος, τακτικός σχολιαστής της σελίδας μου εκεί. Μένει στην Κύπρο, και από εκεί με επισκέπτεται τακτικά (ιντερνετικά βέβαια) για να καταθέσει -με πολύ αγάπη και σοφία, κατάλληλα σχόλια και εύστοχα αγιογραφικά ρητά… Αλλά κάποιες φορές, και για να μου κάνει παρέα στον πρωινό καφέ, όπως καλή ώρα ΚΑΙ τώρα, πριν από λίγο.

Panagiotis Michalopoulos
22 Νοεμβρίου 2016 
Είμαστε πια, στον δεύτερο καφέ…
Πάντα ελληνικό, και πάντα στην υγειά σας βέβαια!
Καλημέρα σας λοιπόν, και κοπιάστε, και καλό μεσημέρι!..
(σας έχω δε μαζέψει, και μερικές πρόσφατες αναρτήσεις…)

Ioannis Kyriakides 
Φυλαξε κι ενα για μενα φιλε!
26 Μαΐου στις 2:28 μ.μ.

Ioannis Kyriakides 

Ενα σκετο για μενα φιλτατε!
πριν από 10 λεπτά

Panagiotis Michalopoulos 

Τι σύμπτωση φίλτατε! Τη στιγμή αυτή, μόλις είχα πιει την πρώτη γουλιά από μια μεγάλη κούπα με σκέτο ελληνικό καφέ! Στην υγεία σας βέβαια, πάντα!
Σκέτο, όχι διότι έτσι μου άρεσε, αλλά διότι μου έχει σωθεί από καιρό η ζάχαρη, και ξεχνώ να αγοράσω πάλι, όταν πάω για ψώνια!
Βλέπετε σήμερα είναι Κυριακή, και αναγκαστικά φτιάχνω μόνος μου τον καφέ μου, διότι έχει αργία –είναι κλειστά, και δεν έρχεται σήμερα η καφετζού της γειτονιάς με το ντελίβερι της. Τις υπόλοιπες μέρες τον παραγγέλνω μέτριο προς γλυκό, μαζί με ένα κουτί γλυκά βουτήματα! Χα!

πριν από λίγα δευτερόλεπτα

ΣΧΕΤΙΚΟ ΣΗΜΕΡΑ:
Σας έχω μαζέψει, από προχθες, ΚΑΙ τις αναρτήσεις…

Δείτε τι έχει μέσα το ιερό δισκοπότηρο της θ. κοινωνίας…


Επίκαιρη εικόνα, συμβολική της μεθαυριανής εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου… Με τον αρχιεπίσκοπο Αλβανίας να ευλογεί (με το κ@λ@-«δάχτυλο» το παράμεσο) ένα κοριτσάκι στην ηλικία της Μαριάμ, όταν την τάπωσαν για δώδεκα χρόνια στα άγια των αγίων, στο άντρο των παπάδων του Ναού!


Αγιογραφημένο εδώ, το ιστολόγιο «χαίρετε»… Το κεντρικό πρόσωπο… (φωτο) σε ρόλο Πατερικό, πραγματική φωνή της Ερήμου… Σε 650 σχετικές αναρτήσεις του, αναλύει εξακολουθητικά και συστηματικά… Όλη τη θεολογία, την δογματική και την τεχνική, του ιερατικού «δάχτυλου» ευλογίας… Προς όλους τους πιστούς της ευθύνης του, ένθεν και ένθεν… Ντυμένους και αυτούς όπως βλέπετε (φωτο) με ρούχα εποχής, για την δημιουργία της κατάλληλης ιεροπρεπούς ατμόσφαιρας.


Έρχεται μια ακόμα μουσαντένια εορτή… Αυτή των λεγόμενων «Εισοδίων» της Θεοτόκου… Μια ακόμα αφορμή πανηγυριού και αύξησης των «εσόδων» των παγκαριών, των παπάδων, κλπ παρατρεχάμενων… Και προαναγγέλλονται ήδη τα προγράμματα των ιερών ναών, για τις σχετικές μασκέ αυτές εκδηλώσεις. Δείτε δυο χαρακτηριστικά άρματα (φωτο), έτοιμα για την πομπή, για αυτόν τον μεθαυριανό Καρνάβαλο…


1. Λένε ότι το νέο ζευγάρι, Μαριάμ – Ιωσήφ, προέκυψε όταν για την δεκαπεντάχρονη Μαριάμ μόλις είχε τελειώσει ο δωδεκαετής εγκλεισμός της στα άγια των αγίων του Ναού… 2. Τότε που την προξένευαν οι ιερείς, και την έπαιξαν στον κλήρο τελικά, αφού την κέρδισε ο Ιωσήφ, πάνω στο κεφάλι του οποίου κάθισε σημαδιακά ένα πουλί κάτι σαν περιστέρι -έμοιαζε κάπως και με χαραδριό (δες πρώτη φωτο). 3. Η Μαριάμ πολύ μικρή, και ο Ιωσήφ ογδόντα ετών ακριβώς -σύμφωνα με τα ορθόδοξα κιτάπια! Έτσι αντί για σχέση, ολοκλήρωσαν την οικογένεια με την υιοθεσία ενός μικρού πρόσφυγα από τις Ινδίες. (δες δεύτερη φωτο ντοκουμέντο)


Το εντυπωσιακό μαγικό τρικ… Με το παιδάκι, να μη το κρατάει η μαμά του… Αλλά να αιωρείται –μπούστο, μέσα σε ένα συννεφάκι!


Σε απευθείας μετάδοση… Το μεγάλο ντέρμπυ ανάμεσα στην ομάδα του αρχάγγελου Μιχαήλ και την ομάδα του Εωσφόρου… Αποκλειστικά, μόνο από τη Nova! Δεν είναι θαύμα;


Το Πολυτεχνείο...


Σχολιαστής μας, διαβάζει μια- μια τις παραγράφους στο κείμενο της «προετοιμασίας για την εξομολόγηση», και (σε παρένθεση) απαντά σε κάθε μια από αυτές:


Πόσο μήκος είχε αυτή η ζώνη της Παναγίας; Ήταν τόσο μακρύ αυτό της το αξεσουάρ; Σαν την βρακοζώνα του Σταύρακα που κρεμόταν μέχρι το δρόμο;


Δεν είναι αγιογραφίες, αλλά αχειροποίητες εικόνες. Φωτογραφίες της Παναγίας, από το άλμπουμ της στον προσωπικό της λογαριασμό!


Πού οδηγείται η Παναγία η Οδηγήτρια; Γιατί λατρεύεται ένα κάδρο με δυο μαύρες τρύπες;


Στα τέλη του 19ου αιώνα διέσχιζαν το λεκανοπέδιο της Αττικής 700 ποτάμια, χείμαρροι και ρυάκια. Το 1999 ο αριθμός τους ήταν μικρότερος των 70, ενώ σήμερα δεν υπερβαίνουν τα 50. Που χάθηκαν; Μπαζώθηκαν και καταπατήθηκαν!


Επιτέλους με την «πρώτη φορά αριστερά» κυβέρνηση, το όνειρο τους έγινε πραγματικότητα. Και νομιμοποιήθηκαν σαν ζευγάρι –με το «σύμφωνο συμβίωσης» ζευγαριών ανεξαρτήτου φύλου και ηλικίας, και τους επιτράπηκε να υιοθετήσουν και ένα παιδάκι!


Πώς ευλογούσε ο Εσταυρωμένος;


Παναγία η «Εικοσιφοίνισσα», η θαυματουργή και… «αχειροποίητη»! 1. Κανείς δεν μπορεί να της βάλει χέρι! 2. Την ίδια θεία προστασία έχει ΚΑΙ η νεαρή προσκυνήτρια… Δηλαδή, αν κανείς σάτυρος τολμήσει εκείνη τη στιγμή που η κοπέλα (φωτο) ασπάζεται την εικόνα… α) να απλώσει από πίσω της –ψηλαφητά το χέρι του στο καυτό σορτσάκι της, ή… β) το χειρότερο να την ακουμπήσει στριμωχτά, πίσω-κολλητά… γ) Τότε η Παναγία θα του το κόψει, και το χέρι και το άλλο! (Συμπέρασμα: Αλληλούια αδέλφια! Έχουμε ζωντανή θρησκεία!)


Ο Ιησούς Χριστός -μασκαρεμένος, ως η «εικόνα και ομοίωση» τού κάθε ελληνορθόδοξου βυζαντινο-λάτρη Μητροπολίτη!


Αποφράδα ημέρα αποδείχτηκε τελικά η προχθεσινή, που συνέπιπτε με την έναρξη της θρησκευτικής περιόδου της σαρακοστής των Χριστουγέννων! Πλήθος οι αρνητικοί συμβολισμοί, τα σημεία των κακών μας των καιρών… Με πρώτον από όλους το ότι το ξεκίνημα της φονικής Λασπο-Στιβάδας ήταν η «Μεταμόρφωση» -σε υψόμετρο κατά κανόνα… Λασπο-Στιβάδα, που μεταμόρφωσε σε Κόλαση μέσα λίγα λεπτά (μέσα στο σκοτάδι -πριν το χάραμα) μια ολόκληρη περιοχή της Δυτικής Αττικής… Από την Μάντρα (ομώνυμος Δήμος), όπου και η έδρα της «θαυματουργής» Παναγίας της Γοργοεπηκόου, μέχρι και τη Νέα Πέραμο (του Δήμου Μεγάρων). Γράψαμε λοιπόν προχθές, σχετικά με όλα αυτά τα θρησκειολογικά στοιχεία -στοιχειά…


Να γιατί δεν αρκούν τα σαρανταλείτουργα για τους νεκρούς… Ούτε και τα κόλλυβα, τα τρισάγια, τα μνημόσυνα, τα κεριά και τα λιβάνια… Ούτε και «τα λόγια του παπά» ότι ο Χριστός καταπάτησε τον θάνατο και ΚΑΤΑΡΓΗΣΕ (με ένα μαγικό τρικ) τον διάβολο! Απαραίτητο συμπλήρωμα –μετά μάλιστα και από μια μαστούρα με καλά ψημένο λιβάνι, είναι ΚΑΙ αυτό: Το να μνημονεύσουμε δηλαδή τους νεκρούς μας, ΚΑΙ με ένα καλό τσιφτετέλι… Για να ξορκίσουμε έτσι και «τον χάρο τον μεγάλο πεχλιβάνη», όπως θα έλεγε και ο μεγάλος μας ποιητής, ο Νίκος Γκάτσος.


Η θέα, όπως ΘΑ είναι από το μπαλκόνι μου… Από το σπίτι μου, που είναι στο Άνω Ελληνικό… Πάνω από τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, πάνω από το παλιό αεροδρόμιο… (…προσεχώς βέβαια!)


Καλημέρα, καλή Παρασκευή! Και με την ευκαιρία να σας πω ότι οι αναρτήσεις μου αυτών των ημερών -στο «χαίρετε», ήταν…

1 σχόλιο:

P. MICHALOPOULOS είπε...

Panagiotis Michalopoulos
22 Νοεμβρίου 2016

Είμαστε πια, στον δεύτερο καφέ…
Πάντα ελληνικό, και πάντα στην υγειά σας βέβαια!
Καλημέρα σας λοιπόν, και κοπιάστε, και καλό μεσημέρι!..
(σας έχω δε μαζέψει, και μερικές πρόσφατες αναρτήσεις…)

https://www.facebook.com/panagiotis.michalopoulos1/posts/1244137735648903