Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

Καλημέρα, καλή Παρασκευή! Και με την ευκαιρία να σας πω ότι οι αναρτήσεις μου αυτών των ημερών -στο «χαίρετε», ήταν…

Πέθανες και δεν έδινες στο παγκάρι τον οβολό σου, ούτε και τυχερά στους παπάδες; Τότε… 1. Δεν θα σε παραλάβουν πάνω στα σύννεφα όμορφοι Άγγελοι, λευκοί με χρυσά φτερά και όμορφη στολή, με ωραίο χιτώνα να φόρας και εσύ, για να σε ανεβάσουν στον ουρανό… αλλά.. 2. Θα σε παραλάβουν τελείως γυμνό άσχημοι μαύροι και γυμνοί Δαίμονες με τις πιρούνες τους, θα σε κάνουν πακέτο μαζί με άλλους γυμνούς αμαρτωλούς, και θα περιμένεις το κάρο (φωτο) που θα σας κουβαλήσει σωρηδόν, να σας πάει κάτω, στα έγκατα της γης, στα καζάνια!


Η Εκκλησία, για τους πληγέντες στην Μάντρα: Δεν συμπαραστάθηκε, δεν έβαλε ούτε τη γάτα της να κλαίει, έστω! Ούτε και την εικόνα την Γοργοεπήκοη (τοπική επιχείρηση που «προστατεύει» εκεί τη Μάντρα, από ψηλά, από το κάστρο της) την κούνησε λίγο –έτσι για γούρι, από τη θέση της!


Είπεν ο Κύριος: Έχει δίκιο ο ιστολόγος Παναγιώτης σε ότι γράφει σχετικά με το πονηρά εξέχον οριζόντιο «δάχτυλο» -ευλογίας τάχα!


Τα κεριά από τα παγκάρια των εκκλησιών, πόσο καρκινογόνα είναι, ΚΑΙ, αυτά;


Καλημέρα σας! Και με την ευκαιρία να σας πω, ότι… Με ετικέτα «Αδάμ και Εύα» (χαρακτηρισμός θεμάτων) έχω 120 ολόκληρες αναρτήσεις, στο ιστολόγιο μου, το «xairete». Χαίρετε!


«Mandra, Attica, Athens, Greece: Before and after the flood» (Δείτε το βίντεο, πριν και μετά την πλημμύρα.) Στο πριν, δεσπόζει το μοναστήρι πάνω από την περιοχή, με την τεράστια εικόνα της «θαυματουργού» Παναγίας της «Γοργοεπηκόου» (αυτής που υποτίθεται ότι ακούει, και σπεύδει γρήγορα) ψηλά στην είσοδο, με τα χέρια της απλωμένα, για να ευλογεί και να… προστατεύει!


Παρακολουθήστε τον συλλογισμό: 1. Είναι λέει, μητέρα του θεού η Παναγία, θεομήτωρ, θεομάνα, θεογεννήτρια... 2. Ο Χριστός πάλι, είναι γιος θεού… 3. Αν λοιπόν ο Χριστός έχει πατέρα τον θεό, θα πρέπει και η μητέρα του να είναι θεά και αυτή, θεά που γεννάει θεό! 4. Τώρα στη φάτνη ο Ιωσήφ, δεν τα ξέρει αυτά –δεν καταλαβαίνει Χριστό, που λένε –δεν είναι άλλωστε και κανένας θεολόγος, αλλά ένας απλός μαραγκός, και που τώρα –στη χριστουγεννιάτικη γιορτή, παίζει -σαν χαζομπαμπάς, το ρόλο του «αγαπητικού της βοσκοπούλας» στα… «μυστήρια της Παναγίας των Παρισιών»! (Σας μπέρδεψα;)


Η Σαρακοστή των Χριστουγέννων


Πλήθος τα θρησκειολογικά στοιχεία του ρεπορτάζ της μεγάλης καταστροφής που ξεκίνησε σήμερα -λίγο «πριν το χάραμα», σε ορισμένο σημείο της Δυτικής Αττικής… Στην Μάντρα, συγκεκριμένα, κάτω από την «προστασία» της ορεινής μονής Γοργοεπικόου, με την ομώνυμη «θαυματουργή» εικόνα! Και ενώ κάτω στην Ελευσίνα δεν έριξε ούτε σταγόνα βροχής, την Μάντρα μέχρι και τη Νέα Πέραμο, την έπνιξε (έχουμε 14 νεκρούς μέχρι τώρα) ένα τσουνάμι πηχτής λάσπης, από τη βροχή που έπληξε τον ορεινό όγκο και κατέβηκε με απίστευτη ορμή κάτω, διαλύοντας κυριολεκτικά, ακόμα και φορτηγά πολλών τόνων που έβρισκε στο πέρασμα του! Έτσι, ακούσαμε για «θεομηνία», για «βιβλική καταστροφή», για ρέμα που ξεκίνησε από την «αγία Σωτήρα» (η θηλυκή έκδοση του Χριστού), ή από τον «άγιο Σώστη» (συμβολικό, και, αυτό!) και που μπήκε ακόμα και στους τάφους! Ακούσαμε για «σκηνικό Αποκάλυψης», και ότι έπεσε ένας όγκος λάσπης, από το βουνό… Καντήλι!!!..


Σαρανταλείτουργο - μια ακόμα φάμπρικα των παπάδων μας! Εισπράξεις διαρκείας (σε φαρδιές τσέπες και παγκάρι), για ένα συγχωροχάρτι!


Νέα Θεομηνία –οργή θεού! Ξεκίνησε, με βροχή -σήμερα τα ξημερώματα, από το υψόμετρο της εμποροπανήγυρης της «μονής» Παναγίας Γοργοεπικόου ή Γοργοϋπηκόου στην Μάντρα Αττικής… Και ένας καταρράκτης Νιαγάρα από λασπόνερα, έτρεξε από τα βουνό, και έπνιξε κάτω, όλη την κατοικημένη περιοχή… Μέχρι και το λιμανάκι της Νέας Περάμου, όπου καταλήγουν συνήθως τα πονηρά σιτεμένα ζευγαράκια -στα ταβερνάκια, στα εκεί στέκια, μετά το… προσκύνημα! Έλεος!


Πώς λένε ότι δεν σπούδασε ο Χριστός, και ότι ήταν μόνο βοηθός μαραγκού στο μαγαζί του Ιωσήφ; Σπούδασε, και μάλιστα στη μεγάλη πατριαρχική σχολή του τιμίου Σταυρού. Απόδειξη, η φωτο που τον δείχνει φοιτητή μπροστά στο έμβλημα της σχολής, φορώντας την επίσημη στολή αποφοίτησης, και κρατώντας το σημαιάκι της τάξης του, τη στιγμή που δίνει τον σχετικό όρκο!


Αφού λοιπόν έχουμε πλέον πολυέλαιους με ηλεκτρικούς λαμπτήρες -αντί για καντήλια και κεριά… Τότε τι χρειάζεται να πηγαίνουμε τα μπουκάλια με το λάδι στον παπά για τα καντήλια; Τι χρειάζεται και το εμπόριο με τα κεριά στο παγκάρι;


Τι να κάνουμε; Αν μπορούμε ας κάνουμε και αλλιώς! «Έτσι τα βρήκαμε», που μου λέει και η κ. Ελένη, η εκκλησιάζουσσα γειτόνισσα μου, για να με καλμάρει! Συμπέρασμα: Αυτή λοιπόν είναι η πίστη μας, η θρησκεία μας… Αυτή δυστυχώς η διαστροφή μας η αθεράπευτη, η μη αναστρέψιμη… Αυτή, η κατάσταση μας ως ελληνορθόδοξοι χριστιανοί: Είναι η πτωματο-λαγνεία, η λειψανο-λατρεία, η νεκροφιλία!


Η Σελίδα «Φίλοι 5ου Γυμνασίου Αθηνών & 36ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών», κοινοποίησε μια φωτογραφία εξωφύλλου βιβλίου μαθήματος θρησκευτικών, με μια παράσταση –ζωγραφιά, όπου η Παναγία έχει το παπικό φωτοστέφανο, και ο μνηστήρας Ιωσήφ είναι νέος (όπως και σε όλες τις παπικές εικόνες) και όχι γέρος 80 ετών όπως τον θέλουμε εμείς οι ορθόδοξοι!


Έκανα μόλις τώρα μια βόλτα στο προφίλ της (eirhnh xrysivalantou) «Ειρηνη Δεσποτιδου» (έχουμε έναν κοινό φίλο), για να δω τι μέρους του λόγου είναι, και στο άλμπουμ της είδα αρκετές αισχρές φωτογραφικές παραστάσεις. Γιατί έτσι Ειρήνη; Κρίμα σε σένα, διότι από το σχόλιο σου -που με μάλωσες, νόμισα ότι ήσουν πράγματι θρήσκα! Σε λυπάμαι!


Τα λέμε λαϊκά: «Πόσο πάει το μαλλί», για ξύρισμα; Πόσο; Τόσο πολύ; Άσε καλύτερα! Θα φύγω ακούρευτος!


Το ξέρατε ότι υπάρχει και ΜΗΡ ΘΟΥ με ναυτικό φυλλάδιο; Είναι η «Παναγία η Θαλασσινή»; Είναι αυτή, η εικόνα! Καμία σχέση δηλαδή με την ΜΗΡ ΘΟΥ του Κάμπου, η την ΜΗΡ ΘΟΥ του βουνού! Χα! (1. Υπάρχει βέβαια και η ΜΗΡ ΘΟΥ η Υποβρυχία, η λεγόμενη και «Παναγία Γοργόνα», που αγιογραφείται ως μισή γυναίκα και μισή ψάρι. 2. Υπάρχει και η ΜΗΡ ΘΟΥ στα βοτσαλάκια, η γνωστή και ως «Παναγία Καβουρομάνα»!)


Οι Άγγελοι βαστάζουν την εικόνα, η Παναγία βαστάζει τον Χριστό… Ποιος μένει τώρα με χέρι ελεύθερο για να ευλογήσει με το γνωστό «δάχτυλο» (παράμεσο ή άλλο), σαν ελληνορθόδοξος παπάς –μητροπολίτης; Ποιος άλλος, από το… παιδάκι! Χα!


Απλά μαθηματικά: Δύο και δύο, μας κάνουν τέσσερα!


Νηστεία Χριστουγέννων: Το Αγιορείτικο τυπικό


1. Μαριάμ: «Μαμά Άννα, γιατί έχω ένα γέροντα μπαμπά τον Ιωακείμ; Και εσύ γιατί είσαι η λεγόμενη γριά στείρα και άσχημη; Πείτε μου ποιοι είναι οι πραγματικοί μου γονείς, για να πάω και να τους προσφέρω το κρινάκι μου!» 2. Άννα: «Θα πας εδώ και τώρα -εσύ μαζί με το κρινάκι σου, για δώδεκα χρόνια έγκλειστη στο άβατο του ναού, με παπάδες από έξω να σε φυλάνε μη το σκάσεις! Για να μάθεις να βγάζεις γλώσσα –τριών χρόνων μπέμπα, και να μας αμφισβητείς! Ότι είμαστε αληθινοί γονείς, το λέει ένα πορνό ανάγνωσμα της ορθόδοξης εκκλησίας, το απόκρυφο ευαγγέλιο με την ψεύτικη υπογραφή “του Ιακώβου”! Αυτό που λέει ότι στα δεκαπέντε σου οι παπάδες θα σε βγάλουν από εκεί και θα σε αρραβωνιάσουν με ένα χήρο με μεγάλα παιδιά –να τα υπηρετείς, με έναν εσκατόγηρο ογδοντάχρονο μυξή και κατρουλή, τον συνταξιούχο μαραγκό τον Ιωσήφ! Κατάλαβες;»


Ζώνες της Παναγίας μαζί με διάφορα άλλα εσωτερικά και εξωτερικά της ρούχα… Βρακοζώνη του Ιωάννη του ρώσου… Σκουφιά, σώβρακα χεσμένα, παντόφλες πάνινες από λείψανα –παντόφλες ασημένιες από τον αρχάγγελο Μανταμάδου… Πλαστικές παντόφλες, φανέλες από τον συμμοριτοπόλεμο και ματογυάλια του Παΐσιου… Κλπ, κλπ. Τι άλλο ακόμα θα λατρέψει αυτή η λεγόμενη Εκκλησία, η παγανιστική «ορθοδοξία» μας;


Γράφαμε πέρσι, σαν ήμερα: Αρειανική και συνάμα παπίζουσα είναι η εικόνα αυτή, και βλάσφημη της αγίας τριάδας!


Χτες Κυριακή, ημέρα Κυρίου, διεξήχθησαν εκλογές ανάδειξης του ηγέτη του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς. Εθεάθει να ψηφίζει τόσο ο Κώστας Σημίτης, όσο και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, και άλλοι επίσημοι! Μεγάλη η προσέλευση οπαδών, και ουρές αναμονής για την κάλπη. (φωτο: Από όσα δεν έδειξαν οι κάμερες)


Τεστ αξιολόγησης, για υποψηφίους πτυχιούχους θεολογίας: ΔΙΑΒΑΖΩ: «1. Στις αγιογραφίες (στις Δυτικές κυρίως) βλέπουμε πολλές φορές αγγελάκια, άλλοτε ντυμένα και άλλοτε όχι. 2. Ζητείται να περιγράψετε λεπτομερώς τον λόγο της ύπαρξης τους, και να ερμηνεύσατε την προέλευση τους. Πώς γεννιούνται τα αγγελάκια. Φέρετε δογματικά επιχειρήματα και σχετικές εικόνες αν έχετε.»


Δηλαδή, τι θα κάνει τώρα σαν Αναγνώστης;


Αρχειακό… Πέρσι, σαν σήμερα: «Μηηηη! Πέφτει το σεντόνι!»


1. Το ιστορικό: Όπως περιγράφει ο όσιος «σαλός», ήταν ο ίδιος μια μέρα στο ναό -στη λειτουργία, όταν ξαφνικά βλέπει να μπουκάρει μέσα η Παναγία, πλαισιωμένη από πλήθος αγγέλων. Μπήκε λέει μέσα στο ιερό όπου φυλασσόταν το τσεμπέρι της, το φακιόλι της, το πήρε και βγαίνοντας στην ωραία πύλη το άπλωσε σαν κάλυμμα –σαν προστασία στο εκκλησίασμα, το οποίο όμως δεν την έβλεπε. Έτσι ξεκίνησε η ιστορία της Αγίας Σκέπης! 2. Άραγε αν εμφανιζόταν και σήμερα η Παναγία, πώς θα ήταν ντυμένοι τη φορά αυτή οι Άγγελοι συνοδοί της; Ξανά με ρούχα εκείνης της εποχής (όπως στην αγιογραφία) και φτερωτοί, ή απλοί –σαν άνθρωποι και με σημερινά –μοντέρνα;


Καλημέρα, καλή εβδομάδα! Και οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις μου -στο «χαίρετε» (από την περασμένη Δευτέρα μέχρι και σήμερα), είναι…

Δεν υπάρχουν σχόλια: