Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

Νέα Θεομηνία –οργή θεού! Ξεκίνησε, με βροχή -σήμερα τα ξημερώματα, από το υψόμετρο της εμποροπανήγυρης της «μονής» Παναγίας Γοργοεπικόου ή Γοργοϋπηκόου στην Μάντρα Αττικής… Και ένας καταρράκτης Νιαγάρα από λασπόνερα, έτρεξε από τα βουνό, και έπνιξε κάτω, όλη την κατοικημένη περιοχή… Μέχρι και το λιμανάκι της Νέας Περάμου, όπου καταλήγουν συνήθως τα πονηρά σιτεμένα ζευγαράκια -στα ταβερνάκια, στα εκεί στέκια, μετά το… προσκύνημα! Έλεος!

Διαβάζω:
Δέκα νεκροί από τη φονική κακοκαιρία στην Αττική - 

Εικόνες βιβλικής καταστροφής σε Μάνδρα, Νέα Πέραμο και Μαγούλα -
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν οι περιοχές Μάνδρας, Νέας Περάμου και Μαγούλας, έπειτα από πρόταση της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής.
ΝΕΟ ΣΧΟΛΙΟ:

Πλήθος τα θρησκειολογικά στοιχεία του ρεπορτάζ της μεγάλης καταστροφής που ξεκίνησε σήμερα -λίγο «πριν το χάραμα», σε ορισμένο σημείο της Δυτικής Αττικής… Στην Μάντρα, συγκεκριμένα, κάτω από την «προστασία» της ορεινής μονής Γοργοεπικόου, με την ομώνυμη «θαυματουργή» εικόνα! Και ενώ κάτω στην Ελευσίνα δεν έριξε ούτε σταγόνα βροχής, την Μάντρα μέχρι και τη Νέα Πέραμο, την έπνιξε (έχουμε 14 νεκρούς μέχρι τώρα) ένα τσουνάμι πηχτής λάσπης, από τη βροχή που έπληξε τον ορεινό όγκο και κατέβηκε με απίστευτη ορμή κάτω, διαλύοντας κυριολεκτικά, ακόμα και φορτηγά πολλών τόνων που έβρισκε στο πέρασμα του! Έτσι, ακούσαμε για «θεομηνία», για «βιβλική καταστροφή», για ρέμα που ξεκίνησε από την «αγία Σωτήρα» (η θηλυκή έκδοση του Χριστού), ή από τον «άγιο Σώστη» (συμβολικό, και, αυτό!) και που μπήκε ακόμα και στους τάφους! Ακούσαμε για «σκηνικό Αποκάλυψης», και ότι έπεσε ένας όγκος λάσπης, από το βουνό… Καντήλι!!!..


Mandra, Attica, Athens, Greece: 
before and after the flood.

Δεν υπάρχουν σχόλια: