Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

Αυτά για απόψε! Ώρα να πούμε καληνύχτα! Περισσότερα πηδηματάκια -στο διαδίκτυο, αύριο πάλι, πρώτα ο θεός! (Καληνύχτα λοιπόν, και με την ευκαιρία να σας πω ότι οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις μου στο μπλογκ μου, ήταν…)

Δεν είναι πάντα η ίδια η κάθοδος ενός περιστεριού. 1. Εκεί που νομίζεις ότι θα σου φωτίσει την ψύχη, να σε ευφράνει με την ασπράδα και τη λαμπράδα του… 2. Μπορεί –αντίθετα… και να σου κάτσει στο κεφάλι, και να σου κουτσουλίσει το μυαλό!


Άγια λείψανα που ευωδιάζουν (ένα πάνω και ένα κάτω γυναίκειο εσώρουχο), και που έχουν ταυτοποιηθεί ότι ανήκουν στο ίδιο πρόσωπο, βρίσκονται σε αποθήκη εκκλησίας στη Βενετία (δες με δική σου ευθύνη δυο σχετικές τολμηρές φωτο), αλλά το Βατικανό δεν τα έχει προωθήσει ακόμα επίσημα στη δημόσια λατρεία μέχρι να ερευνήσει πρώτα –επιστημονικά, και σε ποια ακριβώς αγία ανήκει για να της τα χρεώσει τιμητικά. Στο μεταξύ η δική μας Αποστολική Διακονία, περιμένει με αγωνία την σχετική απόφαση, ώστε να παρακαλέσει μετά τον παπά των παπικών να της τα δανείσει, για το προσκύνημα εδώ στην αγία Βαρβάρα -δίπλα στο Δρομοκαΐτειο, όπως έγινε και με την αγία Ελένη και με την αγία Βαρβάρα! Χα!


«Έλα κι η γωνίτσα μας καρτερεί να’ρθεις! Σου’στρωσα, Χριστούλη μου, για να ζεσταθείς!»


1. «Στη δουλειά, πάμε μαζί!», τραγουδούσαμε νεαροί σπουδαστές –εργαζόμενοι (αρχές δεκαετίας του ΄60) στις Κυριακάτικες συγκεντρώσεις της «αδελφότητας Ζωής» - ΧΕΕΝ (χριστιανική ένωση εργαζόμενης νεολαίας), στο πρώτο Δημοτικό σχολείο στη Δάφνη που μας φιλοξενούσε (κοντά στην πλατεία Καλογήρων). 2. Τώρα, 50 χρόνια μετά… «σερφάρουμε μαζί»!


Σχετικά δε με την χθεσινή εορτή (μούσι του ψευτο-Ιακώβου, και αυτή) μαθαίνουμε ότι την Μαριάμ την έκλεισαν τάχα από μωρό τριών ετών στο ναό, και εκεί για δώδεκα χρόνια την κουράριζε ο αρχάγγελος Γαβριήλ (ντελίβερι με πίτσες εποχής, χυμούς, μασάζ, μπάνιο –τουαλέτα, πιάνο, ξένες γλώσσες, κλπ!)


Πώς αγιογραφούσαν αρχικά, την Παναγία; (δες σχετική αρχαία αγιογραφία)


Άλλος για το άγιο όρος; Μια θέση ακόμα, και φύγαμε!


Να, πώς μπορεί να παίζεται –εναλλακτικά, το κομποσκοίνι!


Αυτή είναι η μαντήλα, φακιόλι, τσεμπέρι… Που μπορεί -στην περίπτωση της Παναγίας, να ξεδιπλωθεί να απλωθεί και να υψωθεί… Ώστε να μπορεί να γίνει, και… «αγία σκέπη»!


Πάει και αυτή η εορτή! Τι έπεται τώρα;


Όλα όσα θα θέλατε να ξέρατε για τα «Εισόδια» του «Μίκυ Μάους», και που αυτά (τα Εισόδια) δεν θα τα βρείτε στο πορνογράφημα «ευαγγέλιο του Ιακώβου» στο οποίο περιγράφονται τα «Εισόδια» της σημερινής εορτής…


«MAGIKES-EIKONES-THAYMATOYRGA-KARVOYNA» (μαγικές εικόνες – θαυματουργά κάρβουνα): Μια από τις ετικέτες (κατηγορία θεμάτων) του ιστολογίου «χαίρετε». Έχουμε 70 ολόκληρες αναρτήσεις!


Λιακάδα σήμερα! Καλό μεσημέρι! Καλή συνέχεια! Χαίρετε!


Σήμερα, η κακιά μητριά ορθόδοξη Εκκλησία μας, εορτάζει σαδιστικά, «τα Εισόδια της Θεοτόκου»! Δηλαδή τον φρυκτό αναγκαστικό εγκλεισμό της μικρής Μαριάμ! Αυτό, πρέπει να ήταν και το πρώτο και μεγαλύτερο Κωσταλέξι! Από τριών ετών έως δεκαπέντε, στο άβατο του ναού, στο άντρο των παπάδων στα Ιεροσόλυμα… Σήμερα λοιπόν, εορτάζει ΚΑΙ η Καπνικαρέα (φωτο), συμβολικά… Επειδή η Παναγία μας, γινόταν κάθε μέρα καπνιστή (από τα λιβανίσματα του εβραίου Αρχιερέα), εκεί στο Ναό, στα «άγια των αγίων», για δώδεκα ολόκληρα χρόνια!


Τα σημερινά χρυσάφια και οι μίτρες, που φοράνε οι Επίσκοποι είναι συμβατά με την αγιότητα;


Καλημέρα, καλή Τρίτη! (Σαν σήμερα, η στρατηγός Παναγία, ήταν τριών ετών…)


Μαλακίας το Ανάγνωσμα: «Τὸ μονάκριβο παιδὶ τοῦ Ἰωακεὶμ καὶ τῆς Ἄννης, ὅταν ἔγινε τριῶν ἐτῶν, τὸ πῆραν οἱ ἅγιοι γονεῖς καὶ τὸ πῆγαν στὸ ναὸ τοῦ Σολομῶντος. Να ἀφιερωθῇ στὸ Θεό, γιὰ νὰ μείνῃ ἐκεῖ μέχρι τὴν ἡμέρα ποὺ μνηστεύθηκε τὸν Ἰωσήφ.» (Επίσκοπος Φλώρινας, Αὐγουστῖνος Καντιώτης)


Η αλήθεια για το προσκυνητάρι…


Αυτά (ΓΙΑ ΤΑ ΕΙΣΟΔΙΑ) αναφέρονται στο πρωτοευαγγέλιο του αδελφόθεου Ιακώβου. Αυτό, είναι ψευδεπίγραφο, δηλ. δεν το έγραψε ο Ιάκωβος, αλλά κάποιος άλλος και έβαλε ως συγγραφέα τον Ιάκωβο. Δεν εντάσσεται στα Κανονικά βιβλία της Κ.Δ


Χρόνια πολλά σε όλους!


ΠΟΣΑ ΤΙΜΙΑ ΞΥΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ; ΧΙΛΙΑΔΕΣ;


Ο χρήστης Ζουρλοπαντιέρες, κοινοποίησε...


ΔΙΑΒΑΖΩ: «Σήμερα, τα Προεόρτια των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου.» (σ.σ. βάζουμε την μαλακίστρα στην πρίζα, να είναι έτοιμη για αύριο!)


Ευτυχώς που σώθηκε αυτό το (κωλόφαρδο, να το πεις;) το προσκυνητάρι! Φαίνεται ότι αυτό, το πρόλαβε και το έσωσε η Παναγία η Γοργοεπήκος βλέποντας το από ψηλά, από το κάστρο της, στον λόφο εκεί στην Μάντρα, όπου και η έδρα της η εμπορική, η εταιρία με τις καλόγριες. Η οποία εικόνα μάλλον θα κουράστηκε πολύ με αυτό το θαύμα της, και έτσι άφησε να πνίγουν 20 άνθρωποι στο ίδιο το μέρος!


Σήμερα, 19 Νοεμβρίου, ήταν η Παγκόσμια Ημέρα του Άνδρα -International Men's Day! Χρόνια μας πολλά!


Φωτοστέφανο… σωσίβιο!


Χιόνια βλέπω στη χριστουγεννιάτικη εικόνα! Ήταν λοιπόν πράγματι χειμώνας τότε;


Αυτός είναι ο κρίνος του Ευαγγελισμού;


Πού τον πάνε; Για στρατιωτικό κούρεμα, ή για κόντρα ξύρισμα;


Καλημέρα, καλή Κυριακή! Κυριακίδης λέγεται και ένας πολύ καλός φίλος (συνάδελφος μηχανολόγος) στο facebook -ετερόδοξος, τακτικός σχολιαστής της σελίδας μου εκεί. Μένει στην Κύπρο, και από εκεί με επισκέπτεται τακτικά (ιντερνετικά βέβαια) για να καταθέσει -με πολύ αγάπη και σοφία, κατάλληλα σχόλια και εύστοχα αγιογραφικά ρητά… Αλλά κάποιες φορές, και για να μου κάνει παρέα στον πρωινό καφέ, όπως καλή ώρα ΚΑΙ τώρα, πριν από λίγο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: