Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017

Λιακάδα σήμερα! Καλό μεσημέρι! Καλή συνέχεια! Χαίρετε!

Ο εκλεκτός συνεργάτης -Σχολιαστής μας, ο «Επισκέπτης», έγραψε:
Καλήν εσπέραν άρχοντες, αν είναι ορισμός σας, Χριστού την θείαν γέννησιν να ειπώ στ΄αρχοντικό σας. Χριστός γεννάται σήμερον εν Βηθλεέμ τη πόλει, οι ουρανοί αγάλλονται, χαίρει η κτίσις όλη... (έστω και ετεροχρονισμένα, δηλ. από 5 Σεπτεμβρίου στις 25 Δεκεμβρίου που εορτάζουμε Χριστούγεννα).
[…]  διαβάζοντας τα κανονικά Ευαγγέλια των αυτοπτών και θεόπνευστων και αξιόπιστων μαρτύρων (και Μαρτύρων με τη ζωή που επιβεβαιώνει την αξιοπιστία τους) και όχι τα απόκρυφα με τους τρείς (!!!) μάγους, με το δήθεν σπήλαιο και με τα δήθεν εισόδια όπου η Μαρία δήθεν έμεινε 12 χρόνια στο ναό, ή την κατά τα απόκρυφα εν σώματι μετάστασή της στους ουρανούς, που δεν το λέει κανένα Κανονικό Ευαγγέλιο, με δήθεν όοολους τους αποστόλους να μαζεύονται από όοοολα τα πέρατα της οικουμένης εν μέσω διωγμών, που τα βρήκαν αυτά; Κι έριξε και τη ζώνη της; ... που τα βρήκαν αυτά!!!
Έτσι και για το δισκοπότηρο, διαβάζω πώς παρέδωκε ο Κύριος το Μυστήριο. Χωριστά τον οίνον χωριστά τον άρτον. Δεν πήρε κοχλιάριον, να ανακατέψει οίνον και άρτον. Και ενώ είπε, ο Κύριος, "τούτο ποιείτε εις την εμήν ανάμνησιν" εμείς σαν να το κάνουμε επίτηδες, δεν ντρεπόμαστε που αλλοιώσαμε τόσο πολύ ξεκάθαρα ακόμα και το απλό τελετουργικό; Για χάρι της κοινωνίας των νηπίων, με το δήθεν "χρυσό δοντάκι" με το κουταλάκι γίναμε όλοι νήπιοι και ξεκουτιασμένοι. 

Κατά τα άλλα, με τα νηπιοβαπτίσματα και με τις λατέρνες και με τα χαϊμαλιά, λατρεύοντας ζωγραφιές ανθρώπων δήθεν ακολουθούμε την παράδοση... την παράδοση των ανθρώπων ναι, την ιερά παράδοση όχι.
Καλά Χριστούγεννα. Καλή Σωτηρία.
http://xairete.blogspot.gr/2015/12/blog-post_35.html 

ΜΕΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ
Panagiotis Michalopoulos
Χιόνια βλέπω στη χριστουγεννιάτικη εικόνα! Ήταν λοιπόν πράγματι χειμώνας τότε; Χειμωνιάτικα έκανε την απογραφή η Ρώμη;
Χειμωνιάτικα ήταν στα βουνά οι βοσκοί με τα πρόβατα ΕΞΩ στην αλάνα, και εκεί τους βρήκαν οι Άγγελοι να τους πουν το νέο;
Μέσα στα χιόνια πήγαιναν οι μάγοι τα δώρα στο Χριστό; Και μετά βλέπουμε την αγιογραφία με τον Χριστό νεογέννητο γυμνό στη σπηλιά, στη ταΐστρα των ζώων με το άχυρο!
Μήπως τελικά δεν ήταν χειμώνας; Μήπως άδικα κλαίει ο μητροπολίτης Γορτυνίας – Μεγαλόπολης ο κ. Ιερεμίας (Παναγιώτης) Φούντας για τον Χριστό που γεννήθηκε μέσα στο κρύο τραγουδώντας του -μαζί με τα άλλα παιδάκια του νηπιαγωγού το… «γεννήθηκες χωρίς μια σκουφίτσα να φορείς»;
https://www.facebook.com/panagiotis.michalopoulos1/posts/1605221062873900

Δεν υπάρχουν σχόλια: