Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

Καλημέρα, καλή Τρίτη… Δροσερή, όσο το δυνατόν! Κοπιάστε στο blog για καφεδάκι! (και με την ευκαιρία να σας πω, ότι οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις μου στο ιστολόγιο μου – το «xairete», ήταν…)

Ο άγιος Σαμψών ο ξενοδόχος: Χαρακτηριστικά της αγιογραφίας του, είναι 1. η μποτίλια σε μέγεθος νταμιτζάνας (με καλό κρασί προφανώς, για περιεχόμενο), 2. το φωτοστέφανο του, ειδική παραγγελία σε καλλιτέχνη χρυσοχόο, πρώην κατασκευαστή διακοσμητικών κάγκελων, και 3. τα τρία δάχτυλα του!


Το κινητό, του γέροντα Παΐσιου…


Ήρθε κανονικά με ονοματεπώνυμο, επίσημα και με διαβατήριο Ισραήλ; Ή μήπως μπήκε λαθραία, σαν Παναγία η μετανάστρια;


Πάρτε, καλιέ! Έχω κεράκια, μοσχολίβανα και καρβουνάκια!.. (…και φουμα –φουμα, στα βοτσαλάκια, αγίους βλέπεις και αγγελάκια!)


Μήνυμα από Facebook (πριν από λίγο)


Με ρωτούν: «ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΟΣ . Ο ΓΙΑΧΒΕ , Ο ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ, Η ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ;»


Αλανιάρικα – βιολογική, κότα -εκκλησία… «Τα τραπεζάκια έξω», όπως θα έλεγε και ο Διονύσης ο Σαββόπουλος, και μπράβο του! Τελετή και φαγοπότι, στον καθαρό αέρα και στο χλωρό χορτάρι… Φωτο: Από εδώ μπροστά, ο βωμός για το μυστήριο του γάμου… Και στο βάθος, στην άλλη πλευρά, ο μπουφές για το τραπέζωμα, μετά! (Χα!)


Ωραίος, ο παπικός Χριστός! Ξανθός και μακρυμάλλης, και με γαλανά μάτια –αν και Παλαιστίνιος! «Γονίδια από πατέρα κάποιο ρωμαίο στρατιωτικό», όπως λένε κάποιοι βλάσφημοι της «παρθενίας» της Παναγίας; Ωραίος ο παπικός Χριστός! Συναγωνίζεται σε γοητεία, ακόμα και τον ηθοποιό Leonardo DiCaprio! Ωραίος, ο παπικός Χριστός! Για να έχουν και της εκκλησίας οι Ρουβίτσες, κάτι άξιο για να λατρέψουν!


Σπάνιο, και θαυμαστό φαινόμενο: Κολυμπήθρα, με νερό! (Μπράβο στους ιερείς… Και να ζήσει, η νεοφώτιστη Ελευθερία!)


Τυχαίες εικόνες, με κοφτερά μαχαίρια… Ή ποιος «γύφτος» (εκείνης της εποχής), έβαλε στο σημάδι την Παναγία, με 7 μαχαίρια;


Υπάρχει και κακός παράδεισος, και κακή ανάσταση;


Διαβάστε εδώ… Για να μην πάτε -ο ένας πίσω από τον άλλον… σαν στραβοί στον Άδη… Για να μην πάτε εντελώς αδιάβαστοι αύριο Κυριακή στην εκκλησία… Αλλά για να πάτε, αρκούντως καταρτισμένοι… Για να πάτε, αγιογραφικά –ευαγγελικά, προετοιμασμένοι!..


Αγία Σοφία, έχουμε και εδώ… Στη Θεσσαλονίκη… Στο τέμπλο, αριστερά από την εικόνα της Παναγίας με τον μικρό Χριστό, διακρίνεται η εφέστια εικόνα του ναού… Πρόκειται για την παπική και βλάσφημη έκδοση της αγίας τριάδας, την καταδικασμένη από μεγάλη εκκλησιαστική σύνοδο: 1. Ο θεός πατέρας ενσαρκωμένος σε κωλόγερο… 2. Δίπλα του ο Χριστός, και 3. Από πάνω, σε ίση απόσταση μεταξύ τους (Filioque -Φιλιόκβε) υπερίπταται σαν κολιμπρί, το άγιο πνεύμα… Ενσαρκωμένο σε ειδικό ζώο… Σε δεκοχτούρα περιστερά!


Ενδοοικογενειακή διένεξη και απειλή για βία, στον ουρανό: 1. Ο θεός πατέρας, μετενσαρκωμένος σε κωλόγερο, έχει τσαντιστεί, και μουντζώνει τον γιο του, διότι τον ζηλεύει που παραμένει νέος όπως ήταν από τότε που σταυρώθηκε και αναστήθηκε! 2. Ο Χριστός, που κουβαλάει μαζί του τον σταυρό του (μπουρμούτσαλα ότι τον άφησε εδώ και τον βρήκε ο κ. Φούφουτος και η κ. Ελένη), απειλεί τον γέρο να του φέρει τον σταυρό στο κεφάλι, αν δεν πάψει να μουντζώνει… 3. Από πάνω, το άγιο πνεύμα που έχει μετενσαρκωθεί σε ζώο, σε πούλι, σε δεκοχτούρα περιστέρι, ξεπουπουλιάζεται και τρέμει από το φόβο του για τη φασαρία, και ακόμα έχει κατουρηθεί και χεστεί επάνω του το κακόμοιρο! 4. Επί τόπου, για να κατευνάσουν τα πνεύματα, σπεύδουν μαζί, και η Παναγία αλλά και ο Ιωάννης ο πρόδρομος που σήμερα πηδάμε φωτιές για να τον τιμήσουμε! (Χαμός!)


Ακόμα και σήμερα: Γενίτσαροι στην Κωνσταντινούπολη, τουρκόσποροι και τουρκόψυχοι…


Ερωτηματολόγιο, σχετικό με την προβλεπόμενη Αναθεώρηση του Συντάγματος.


Όταν έχουν μπουγάδα στον ουρανό, και την απλώνουν για να στεγνώσει…


Ίρινα Πανταζοπούλου: «χαχαχαχχα το Άγιο Πνεύμα δεν είναι πολύχρωμο :P Χαχα»


Τελικά τι γέννησε η Παναγία;


Αύριο, γιορτάζουν μαζί τρεις φίλοι Άγιοι… Είναι της περιόδου του διωγμού της Εκκλησίας επί Μαξιμιανού και Διοκλητιανού (245-310 μ.Χ.). Ο ένας είναι ιερέας, ο άλλος διάκονος, και ο τρίτος είναι ο Αθανάσιος! Ποιος Αθανάσιος; Είναι ένας… συνάδελφος μου, δηλαδή με το βαθμό του Αναγνώστη και αυτός! Τον οποίον Αναγνώστη, έτσι που τον βλέπω στην εικόνα, σκέπτομαι να παραγγέλλω παρόμοια άμφια και για τον εαυτό μου!


Το θαυματουργό ξύλινο κουτάκι, μετρητής αμαρτωλότητας… Γεμάτο, με τις αμέτρητες καρπαζιές -εσωτερικά… Και από έξω -στο καπάκι, ο Χριστός μακρυμάλλης (όχι φαντάρος ακόμα, διότι θα τον είχαν κουρέψει)! Διαστάσεων: μήκος 8 x 5,5 x 4,5cm. Το ανοίγεις όταν αισθάνεσαι ένοχος για κάποιο παράπτωμα, και τότε βγαίνουν καρπαζιές από μέσα, και σε πλακώνουν στο ξύλο!.. Τόσο περισσότερο, ανάλογα με το βάρος της αμαρτίας σου. Έτσι είναι διαβασμένο από τους άγιους γέροντες για να λειτούργει, και να σε φέρνει σε επίγνωση, συναίσθηση, και μετάνοια! (σ.σ.: Θα το βρείτε σε όλα τα καλά καταστήματα εκκλησιαστικών ειδών. Α, …και για να μη φαίνεται δε εντελώς άδειο, έχει μέσα και μια φούχτα λιβάνι, διαβασμένο και αυτό!)


Έτσι εμφανίστηκε αναστημένος ο Χριστός; Μισόγυμνος -με ένα σεντόνι, και με δορυφόρους ξεβράκωτα αγγελάκια;


Εκκλησιαστικοί προβληματισμοί: 1. Πόσο καλά ασφαλισμένη από κλοπή, είναι η Αγία Τράπεζα, του κάθε ορθόδοξου ιερού ναού; 2. Αυτό το άγιο φως, αυτής της ακοίμητης καντήλας, πόσο υποδεέστερο είναι από εκείνο που υποδεχόμαστε κάθε χρόνο με τιμές αρχηγού κράτους;


Καλοκαίρι-Θερινό ηλιοστάσιο: Η ημέρα του ηλιοστασίου σήμερα, είναι η μεγαλύτερη, και η νύχτα η μικρότερη… (Εδώ, βλέπετε μια σπάνια λήψη… Το άγιο πνεύμα της παπικής αγιογράφησης, σε μια έκτακτη –επίκαιρη, αστραπιαία πτήση… Σε μια –σαν σήμερα νυχτερινή του έξοδο… Σπεύδει, να προλάβει τη βραδινή δροσιά, και να την απολαύσει! Σεμνά και ταπεινά βέβαια, και σε κέντρο σοβαρό και κυριλέ… Και φυσικά, όχι στο «μπαρ το ναυάγιο», βεβαίως – βεβαίως!)


Τι πραγματικά παριστάνει άραγε, αυτή η διάσημη και τόσο φημισμένη –διαφημισμένη εικόνα της Τήνου… Αύτη η τάχα φανερωμένη, η τάχα Μεγαλόχαρη και η τάχα θαυματουργή; Παριστάνει: 1. Ένα τοτέμ, σκεπασμένο με χαϊμαλιά; 2. Μια παπική βλασφημία με τον Ευαγγελισμό τάχα; 3. Με τον άγγελο να κρατάει έναν κρίνο ειδικό για γκάστρωμα και παρθενογένεση; 4. Με ένα σκατο-περιστέρι να πετάει από πάνω; (Αν ναι, τότε είναι αίσχος και ντροπή μας που πάμε εκεί και προσκυνάμε –και μάλιστα στα τέσσερα, κάτι τέτοια «ιερά» βδελύγματα!)


Προσοχή, χριστιανέ… Στο πού βάζεις το κεφάλι σου, και την υπογραφή σου!!!..


Έμοιαζε λοιπόν τόσο πολύ -ο Χριστός, με την Conchita Wurst; Μήπως επίσης πήγαινε και αυτός τα βράδια, και τα έπινε εκεί στο «Μπαρ, το Ναυάγιο»;


Σχετικά με το κασόνι των παπικών από τη Βενετία, που μας λέγανε ότι είχε μέσα κάνα δυο θρύψαλα από κόκαλα της αγίας Ελένης τάχα, που οι παπαδο-πουτάνες τα βάφτισαν «σκήνωμα»… Έχουμε 27 αναρτήσεις, εδώ στο ιστολόγιο το «χαίρετε».


Έχει γίνει έθιμο πια. Τουριστικά γραφεία που συνεργάζονται με Παπαδο-πουτάνες, μαζεύουν κόσμο για προσκύνημα, αλλά και για «θρησκευτικό» ζευγάρωμα. 1. Πρώτα –προ ετών, στην Παναγία την Γοργοεπίκοο στην Μάντρα Αττικής –παραμονή εκλογών για δέηση, ώστε να μην έρθει ο Τσίπρας στην εξουσία… 2. Και τώρα με τα παπικά κόκαλα της αγίας Ελένης στο Αιγάλεω. (Κοινός προορισμός κατάληξης, η Νέα Πέραμος… Για μεζεδάκια, και ούζο… Και για «να βγάλουν και κάποιοι τα μάτια τους»… Απόμερα, εκεί στα ταβερνάκια… «Με το συμπάθιο», όπως θα έλεγε και η θεία μου η Χίπισσα!


Άντε πάλι με τα ξενόφερτα λείψανα!


Προσεχώς: Θα κτίσουν ένα εκκλησάκι από κάτω, και θα το αφιερώσουν και αυτό στην αγία Θεοδώρα!


Αν η Παναγία ήταν πράγματι γοργόνα -όπως την αγιογραφούν… Και αν είχε γεννήσει κοριτσάκι -αντί για αγοράκι…


Θεατρική Εκκλησία


1. Τι παρηγοριά μπορεί να σου προσφέρει κύριε, το να ακουμπήσεις μόνο το κεφάλι σου (το κάτω) στη ντάμα σου στο χορό («μισό γαμίσι», το έλεγε αυτό ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης), ή σε μια άγνωστη σε πισω-κολλητό -σε κάποιο μεταφορικό μέσο; Μικρή η παρηγοριά, και μεγάλη η αμαρτία! 2. Αντίθετα, και μόνο αν ακουμπήσεις το κεφάλι σου (το πάνω αυτή τη φόρα) σε μια ιερή εικόνα, θα βρεις μεγάλη παρηγοριά, λέει ο γ. Παΐσιος… (σ.σ.: Αν μάλιστα είναι και θαυματουργή εικόνα, και κατά την επαφή αυτή μπορέσετε και συγχρονιστείτε στην εκροή υγρών, όπως δακρύων, μύρου, κλπ, τότε η απόλαυση θα είναι ασύγκριτα μεγαλύτερη, ακόμα και από μια ολοκληρωμένη φυσιολογική ερωτική συνεύρεση με το άλλο φύλλο!)


«…Και από μικρό, μαθαίνεις την αλήθεια»: Καθιστική διαμαρτυρία… Σα να λέει: «Γιατί μωρές σεις, γιατί φοράτε μαντήλες;»


Τι συμβολίζει αυτός ο εναλλακτικός σχηματισμός, των δαχτύλων του Χριστού, ο ένας χωρίς τρύπα και ο άλλος με τρύπα;


Τι πραγματικά παριστάνει άραγε, αυτή η διάσημη και τόσο φημισμένη –διαφημισμένη εικόνα της Τήνου… Αύτη η τάχα φανερωμένη, η τάχα Μεγαλόχαρη και η τάχα θαυματουργή; Παριστάνει: 1. Ένα τοτέμ, σκεπασμένο με χαϊμαλιά; 2. Μια παπική βλασφημία με τον Ευαγγελισμό τάχα; 3. Με τον άγγελο να κρατάει έναν κρίνο ειδικό για γκάστρωμα και παρθενογένεση; 4. Με ένα σκατο-περιστέρι να πετάει από πάνω; (Αν ναι, τότε είναι αίσχος και ντροπή μας που πάμε εκεί και προσκυνάμε –και μάλιστα στα τέσσερα, κάτι τέτοια «ιερά» βδελύγματα!)


Πώς μεγαλώνουν οι παπάδες τις δουλειές τους, και τα κέρδη τους: Η μικρή εικόνα με κορνίζα και με ακόμη πιο μεγάλη κορνίζα εξωτερικά, γίνεται ολόκληρο προσκυνητάρι στο κέντρο του ναού… Εκεί μπροστά δε, και η υποδοχή για τα χαρτονομίσματα των πιστών!


Η «Ορθόδοξη» τοπική εκκλησία, του μητροπολίτη Βέροιας και Νάουσας… Σας παρουσιάζει έναν «ορθόδοξο» άγιο… Τον πιο γνήσιο εκπρόσωπο της μαύρης μαγείας και του βουντού… Τον φίλο του κωλο-καλογέρου Παΐσιου… Τον «άγιο» Πορφύριο!


Καλημέρα! Καλή Κυριακή! (και οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις μου στο μπλογκ «χαίρετε», ήταν…)

Δεν υπάρχουν σχόλια: