Σάββατο 24 Ιουνίου 2017

Ενδοοικογενειακή διένεξη και απειλή για βία, στον ουρανό...

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Η Σελίδα Πιστεύω στο Θεό, κοινοποίησε...
3 ώρες πριν

ΣΧΟΛΙΑ:
Panagiotis Michalopoulos 
Ενδοοικογενειακή διένεξη και απειλή για βία, στον ουρανό:
1. Ο θεός πατέρας, μετενσαρκωμένος σε κωλόγερο, έχει τσαντιστεί, και μουντζώνει τον γιο του, διότι τον ζηλεύει που παραμένει νέος όπως ήταν από τότε που σταυρώθηκε και αναστήθηκε!
2. Ο Χριστός, που κουβαλάει μαζί του τον σταυρό του (μπουρμούτσαλα ότι τον άφησε εδώ και τον βρήκε ο κ. Φούφουτος και η κ. Ελένη), απειλεί τον γέρο να του φέρει τον σταυρό στο κεφάλι, αν δεν πάψει να μουντζώνει…
3. Από πάνω, το άγιο πνεύμα που έχει μετενσαρκωθεί σε ζώο, σε πούλι, σε δεκοχτούρα περιστέρι, ξεπουπουλιάζεται και τρέμει από το φόβο του για τη φασαρία, και ακόμα έχει κατουρηθεί και χεστεί επάνω του το κακόμοιρο!
4. Επί τόπου, για να κατευνάσουν τα πνεύματα, σπεύδουν μαζί, και η Παναγία αλλά και ο Ιωάννης ο πρόδρομος που σήμερα πηδάμε φωτιές για να τον τιμήσουμε!
(Χαμός!)
Κώστας Γεωργιος Ναβροζίδης 

ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΟΣ . 
Ο ΓΙΑΧΒΕ , Ο ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ, Η ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ;
Panagiotis Michalopoulos
1. Το «Γιαχβέ», είναι το όνομα του θεού στην Παλαιά Διαθήκη. Ο Θεός απεκάλυψε το όνομα αυτό στο Μωυσή. Μεταφράζεται στο «ο Είναι». Όπως και το «ο Ων», ο υπάρχων, σε βυζαντινές αγιογραφίες, με τον Χριστό.
Ο Θεός, σύμφωνα με την ορθόδοξη πίστη, είναι Τριαδικός. Ένας θεός, τρία πρόσωπα. Ο Πατέρας, ο Υιός, και το Άγιο Πνεύμα. Τον θεό Πατέρα, δεν τον έχει δει ποτέ κανείς. Δεν επιτρέπεται λοιπόν να τον αγιογραφούμε καθόλου, πολύ δε περισσότερο έτσι βλάσφημα σαν κωλόγερο.
2. Ο Εμμανουήλ, είναι ο Χριστός προφητευμένος. Σημαίνει «ο θεός είναι μαζί μας». Και ο Χριστός –κατά το ορθόδοξο δόγμα, είναι η ενσάρκωση του Υιού και Λόγου του θεού. Τον Υιόν δεν τον έχουμε δει ποτέ, και αυτόν! Έχουμε δει μόνον τον Χριστό, με την ανθρώπινη φύση του, και αυτόν μόνο αγιογραφούμε.
3. Το περιστέρι, είναι ένα ζώο και τίποτε παραπάνω. Αναφέρεται ότι στη βάπτιση του Χριστού εμφανίστηκε μια μορφή, κάτι σαν περιστέρι, συμβολίζοντας το πνεύμα το άγιο. Και βέβαια, δεν σαρκώθηκε σε ζώο το Άγιο Πνεύμα. Και κακώς πάντα δείχνουν ένα κωλο-περιστέρι στις εικόνες, όταν θέλουν να αναφερθούν στο άγιο πνεύμα. Το άγιο πνεύμα έχει κάνει αισθητή την παρουσία του με πολλούς και διαφόρους τρόπους. Στην Πεντηκοστή –για παράδειγμα, είχε την μορφή πύρινων γλωσσών. Τα παπικά όμως, αλλά και τα ορθόδοξα ρασοφορεμένα καθίκια, ακόμα και στην Πεντηκοστή, δείχνουν ένα κωλο-περιστέρι -στην εικόνα, στις εκκλησιές!
Περιστέρι δε, έχει και η άλλη βλάσφημη παπική εικόνα, αυτή η Μεγαλόχαρη της Τήνου! Και το πουλί, και τον κρίνο τον οποίον υποτίθεται ότι μύρισε η Παναγία για να γκαστρωθεί στον Χριστό!
https://www.facebook.com/1286965948025362/photos/a.1287923551262935.1073741828.1286965948025362/1296978963690727/?type=3&theater

NEA ΣΧΟΛΙΑ:
Αρχοντουλα Αναστασακη 
(24 Ιουνίου στις 9:04 π.μ.)
Μη λαβής το ονομα Κυριου του Θεού σου επί ματαιω' διότι ο Κύριος δεν θέλει αθωώσει τον λαμβάνοντα το ονομα αυτού επί ματαιω. δευτερονομιον ε' 8.
Panagiotis Michalopoulos(24 Ιουνίου στις 9:10 π.μ.)
Ποιος είναι ο κύριος και ο θεός σου, που του έπιασα μάταια το όνομα στο στόμα μου (που τον βλαστήμησα τάχα), αγαπητή Αχοντούλα;
Είναι μήπως αυτή η εικόνα, αυτή η βλάσφημη (αγία τριάδα –τάχα), η παπική, η γεμάτη με αιρετικά μηνύματα;
Το ξέρεις ότι την έχει καταδικάσει μια μεγάλη εκκλησιαστική σύνοδος;
Αγαπητή Αχοντούλα,
Το να ξεσκεπάζεις μια βλασφημία, έστω και σατιρικά, είναι ιερό καθήκον, αυτό που είμαι υποχρεωμένος –σαν κατηχητής και σαν κληρικός, να επιτελώ με τον τρόπο μου!

https://www.facebook.com/panagiotis.michalopoulos1/posts/1455484227847585
Σήμερα, πηδάμε φωτιές,
...για να τιμήσουμε τον άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο,
...που γιορτάζει!
 ΣΧΕΤΙΚΟ:
Η ολοκαίνουργια φίλη μου:
Αρχοντουλα Αναστασακη
Τόπος διαμονής: Neápoli, Lakonia, Greece
Τόπος καταγωγής: Neápoli, Lakonia, Greece
https://www.facebook.com/profile.php?id=100011020178181

Δεν υπάρχουν σχόλια: