Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Καλό ξημέρωμα! (φωτο: Η Παναγία του Ακάθιστου Ύμνου (1700). Έργο του Κρητικού αγιογράφου Στέφανου Τζαγκαρόλο. Φυλάσσεται στο εκκλησιαστικό μουσείο της Κεφαλλονιάς. Οι μικρές παραστάσεις στην κορνίζα αναφέρονται στις 24 στάσεις του ύμνου.)

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1472062259761207&set=a.1397434793890621.1073741829.100008723401293&type=1&theater
Και οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις μας, ήταν…

Λοιπόν τέκνο μου, «γινώσκεις, α αναγιγνώσκεις»; Ή μήπως χρειάζεσαι ένα ορθόδοξο «δάχτυλο» εκ μέρους μου… Έτσι, ως υποβοηθητικό της προσπάθειας σου;


Πολυέλαιοι, με κεριά (της ΔΕΗ, φυσικά). Έτσι, για να διατηρείται η παράδοση που θέλει το κερί (βουδιστικής βέβαια προέλευσης, κι αυτό) σαν καλό και άγιο για το παγκάρι!


Παπαδάκια… Και, αρσενικά, και, θηλυκά! (διότι όλοι οι παιδεραστές παπάδες, δεν είναι και ομοφυλόφιλοι)


Η ευλογία με το «δάχτυλο», δεν είναι πάντα βρισιά -σεξουαλικό υπονοούμενο για κωλοδάχτυλο και όχι μόνο! Είναι κάποτε και μήνυμα παρηγοριάς (φωτο) για μικροτσούτσουνους… Διότι όλοι παιδιά του θεού είναι, τόσο οι προικισμένοι αραπάδες, όσο και οι λευκοί με εργαλείο μικρό σαν αυτούς στα αρχαία ελληνικά αγάλματα.


Θαύμα – Δράμα: Η Παναγία η Εικοσιφοίνισσα, η ομπρέλα για να μη μαυρίσει, και ο πολυέλαιος που δεν έπεσε!


Μεγάλη εφεύρεση το κερί. Χωρίς αυτό, πώς θα φωτιζόταν το εσωτερικό του ναού; Με τα καντήλια μόνο; Τα κεριά βέβαια, φωτίζουν και το εξωτερικό του ναού, αν χρειαστεί. (φωτο)


Μια άλλη εκδοχή του «δάχτυλου» ευλογίας στις αγιογραφίες. Αυτή τη φορά, δεν παραπέμπει σε σεξουαλικό υπονοούμενο. Αυτή τη φορά, μοιάζει με δάχτυλο (ο παράμεσος είναι) με το οποίο ξύνει το στήθος του, το εικονιζόμενο πρόσωπο. Έτσι, για αλλαγή!


Hatzianastasiou Basilis: Αυτός o καραφλός στη φωτο με τα εξτρέμ σεξουλιάρικα πιπίνια… (το παίζει και θεολόγος! Χα!)


Αχ, Μαρία τα μπούτια σου… (και απέναντι οι παπάδες στη σειρά)


Λιτάνευση του δαχτύλου του αγίου Γερασίμου, στην μητρόπολη Νίκαιας!


Τι ζητάει η αλεπού (ο Παΐσιος) στο παζάρι (στην ΑγιαΣοφιά);


Καλημέρα! Στην υγειά σας! Κοπιάστε! (πού είστε κ. Καρδάση;)

Δεν υπάρχουν σχόλια: