Τρίτη 18 Αυγούστου 2015

Λιτάνευση του δαχτύλου του αγίου Γερασίμου, στην μητρόπολη Νίκαιας!

stavroula είπε...
Καλημερα κι απο μας... Ποσο αναγκαιες ειναι ολες αυτες οι λιτανιες.
 
πηγή:
anexarttitosblog. gr

P. MICHALOPOULOS είπε...
Το διάβασα Σταυρούλα! Λιτάνευση λέει, του δαχτύλου του αγίου Γερασίμου, στην μητρόπολη Νίκαιας!
Δεν διευκρινίζει βέβαια το ρεπορτάζ για ποιο ακριβώς δάχτυλο από τα πέντε πρόκειται, και ποιου χεριού από τα δυο. Θα ήταν χρήσιμο να το ξέρουμε αυτό, για να κάνουμε τη σύγκριση με άλλα προσκυνήματα που θα έχουν κι αυτά κάποιο δάχτυλο του ιδίου αγίου, ώστε να μάθουμε πόσα δάχτυλα είχε τελικά ο Άγιος, και αν κάποια από αυτά που λιανεύονται είναι περισσότερα από το κανονικό!

Το λέω αυτό διότι πρόσφατα, -ήταν ακόμα μητροπολίτης στη Ζάκυνθο ο Χρυσόστομος Συνετός, κάποιο στέλεχος της μητρόπολης του, τον είχε καταγγείλει ότι μοιράζει αφειδώς σε διάφορους (σε διάφορες μητροπόλεις) διάφορα δάχτυλα, ισχυριζόμενος ότι είναι δάχτυλα του αγίου Διονυσίου!
Κάτι παρόμοιο δηλαδη με το Βατικανό, στις αποθήκες του οποίου υπάρχουν διαφορετικά σώματα του ιδίου άγιου, περισσότερα από ένα κρανία για τον ίδιο άγιο, κλπ, κλπ!
Στο ερώτημα σου:
Είναι λοιπόν αναγκαίες αυτές οι λιτανείες, διότι τέτοια κτήνη που είμαστε εμείς σαν ποίμνιο, τέτοια ποιμαντική χρειαζόμαστε! Διότι μπορεί κάποια από αυτά τα λείψανα να μην είναι καν λείψανα ανθρώπου, αλλά λείψανα κάποιου ζώου που αυτοί οι αγύρτες θα μπορούν να βρουν και πιο εύκολα!
Συμπέρασμα:
Έχουμε λοιπόν διαθέσιμα πόδια, χέρια και κρανία διαφόρων αγίων… Έχουμε και δάχτυλα, χεριού κατά προτίμηση.
Από όσο γνωρίζω δε, δεν έχουμε αυτιά και μύτες, δεν έχουμε ούτε και γεννητικά όργανα διαφόρων αγίων. Υπάρχει έλλειψη σε αυτά τα είδη κατά πως φαίνεται.

Αυτά, μάλλον δεν διασώθηκαν. Θα τους είχαν πέσει προφανώς, πριν ακόμα να αγιάσουν τα συγκεκριμένα πρόσωπα!
http://xairete.blogspot.gr/2015/08/blog-post_70.html

2 σχόλια:

stavroula είπε...

Σουρεαλ δλδ... κατα τον Σαλβατορ Νταλι :D

P. MICHALOPOULOS είπε...

:D