Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017

Κατηχητικό στην Εκκλησία, ΚΑΙ μάθημα θρησκευτικών στο σχολείο;

Διαβάζω:
Παναγια Καστριανη
16 ώρες πριν
Την Κυριακή 15 Οκτωβρίου και ώρα 11.00 το πρωί ,θα τελεσθεί ο Αγιασμός για την νέα κατηχητική περίοδο στο Μωραίτιο Πνευματικό Κέντρο στον Αγιο Ανδρέα πανωχώρι Ιουλίδας. καλούνται τά μικρά και μεγάλα παιδιά να έλθουν στη συντροφιά μας.
Σχόλια:
Panagiotis Michalopoulos
ΚΑΙ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ;
ΠΟΛΥ ΔΕΝ ΠΑΕΙ;

Dina Demenega
Ποιος σας ειπε οτι κανουν Θρησκευτικα στα σχολεια πλεον!! 😊 😊

Panagiotis Michalopoulos
Και τι διδάσκουν εκεί οι διορισμένοι θεολόγοι μας;

Dina Demenega 
Ειμαστε Ευρωπαιοι πλεον αγαπητε μου, αυτο τα λεει ολα!!
Panagiotis Michalopoulos 
Και αυτοί οι θεολόγοι, οι κρατικοί, οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι σημερινοί καθηγητές στο κρατικό «μάθημα των θρησκευτικών»… Είναι προφανώς υποψήφιοι και για αυριανοί παπάδες και δεσποτάδες… Μιας κρατικής ελληνορθόδοξης Εκκλησίας, βεβαίως - βεβαίως… Εκκλησίας… Ευρωπαϊκής! Χα!
Ηρώ Νίνου 
ως θεολόγος θα μου επιτρέψετε να σας απαντήσω οτι το μάθημα των θρησκευτικών υπάρχει στην ουσία μόνο τυπικά και τα παιδιά δε μαθαίνουν αυτά που θα έπρεπε. Τα πολύ μεγάλα αυτά κενά έρχεται να καλύψει το κατηχητικό. Και δεν καταλαβαίνω γιατί θα έπρεπε να εξευρωπαϊστούν τα θρησκευτικά και γιατί θεωρείτε αστείο να διδάσκονται τα παιδιά μας για την ορθοδοξία μας? Ορθόδοξοι δεν είμαστε? Είναι σαν να λέμε οτι δε θέλουμε τα παιδιά μας να διδάσκονται πλέον την ελληνική γλώσσα αφού είμαστε στην Ευρώπη! Μετά τι θα ακολουθήσει? Εγώ ως θεολόγος της νέας γενιάς αρνούμαι να διδάξω τα θρησκευτικά που θέλουν απο την Ευρώπη ή αυτά που θέλουν κάποιοι Έλληνες που αμφιβάλλω αν πιστεύουν σε τίποτα στη ζωή τους!
Panagiotis Michalopoulos 

Χαίρετε, αγαπητή Ηρώ!
1. Το περί «Εκκλησίας… Ευρωπαϊκής» -το δικό μου, ήταν σκωπτική απάντηση στο άλλο αστείο σχόλιο, το «Είμαστε Ευρωπαίοι», της φίλης Ντίνας.
2. Ώστε διδάσκετε ένα «μάθημα των θρησκευτικών» που «υπάρχει στην ουσία μόνο τυπικά», και πληρώνεστε γι αυτό;
3. Ώστε «τα παιδιά δε μαθαίνουν αυτά που θα έπρεπε», αλλά πολλά άλλα αισχρά, αιρετικά, αντιχριστιανικά, κλπ, όπως καταγγέλλεται… Και εσείς παραμένετε υπάλληλοι αυτού του κράτους;
4. Ώστε «τα πολύ μεγάλα αυτά κενά (σ.σ. ??;! Χα!!!) έρχεται να τα καλύψει το κατηχητικό».
Γιατί όμως να είναι το κατηχητικό ένα συμπλήρωμα, κάτι σαν τσόντα –να πούμε, και να μην αναλαμβάνει ολοκληρωτικά την κατήχηση η Εκκλησία; Γιατί θα πρέπει να πάνε εκεί τα παιδιά (αν πάνε –όσα πάνε κατηχητικό ), ήδη αποπλανημένα από το σχολείο;
Ηρώ Νίνου 

φαίνεται οτι καταλαβαίνετε αυτά που σας βολεύουν. εγώ είπα οτι είμαι θεολόγος, δεν είπα οτι διδάσκω σε σχολείο. Αντιθέτως νομίζω κατέστησα σαφές οτι δε θα διδάξω τέτοιου είδους θρησκευτικά! Το κατηχητικό δεν είναι υποχρεωτικό όπως τα θρησκευτικά στο σχολείο. Πηγαίνουν παιδιά που θέλουν να μάθουν και που αγαπούν την Εκκλησία. Ο ρόλος του κατηχητικού και των θρησκευτικών είναι εξ ορισμού διαφορετικός. Όσο για το τι μαθαίνουν τα παιδιά μας στο σχολείο είναι ένα ζήτημα πολύ λεπτό και θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Εγώ δεν ανέφερα ποτέ οτι μαθαίνουν πράγματα αισχρά, αιρετικά κλπ. Είναι τόσο κακό να μάθουν τα παιδιά μας να σέβονται τα Θεία, να μη βλαστημούν, να σέβονται και να αγαπούν την οικογένειά τους, τους συμμαθητές τους, να είναι ευγενικά? Το κατηχητικό και η Εκκλησία γενικότερα δε θέλει κάτι παραπάνω από τα παιδιά και γενικά από όλον τον κόσμο.
Panagiotis Michalopoulos 

1. «Εγώ είπα οτι είμαι θεολόγος, δεν είπα οτι διδάσκω σε σχολείο.»
Α, τώρα κατάλαβα καλά -αγαπητή Ηρώ, τι εννοούσατε με το «εγώ ως θεολόγος της νέας γενιάς αρνούμαι να διδάξω τα θρησκευτικά που θέλουν απο την Ευρώπη ή αυτά που θέλουν κάποιοι Έλληνες που αμφιβάλλω αν πιστεύουν σε τίποτα στη ζωή τους!»
Κατάλαβα, ότι είστε αδιόριστη θεολόγος, από πεποίθηση! Νόμιζα ότι είχατε μεν διοριστεί, αλλά συμπεριφερόσασταν και σαν αντιρρησίας, ως προς την διδασκαλία κάποιων αμφισβητούμενων θεμάτων της διδακτέας ύλης! Άραγε υπάρχουν τέτοιοι αντιρρησίες καθηγητές;
Δεν διδάσκετε λοιπόν σε αίθουσα σχολείου, κάνετε όμως τη δασκάλα σε εμένα, και μου κουνάτε και το δάχτυλο λέγοντας μου «φαίνεται ότι καταλαβαίνετε αυτά που σας βολεύουν»! Χα!
Πάμε τώρα παρακάτω…
Panagiotis Michalopoulos

 2. Λέτε: «Το κατηχητικό δεν είναι υποχρεωτικό όπως τα θρησκευτικά στο σχολείο.»
Αυτό ακριβώς είναι και το πρόβλημα για τους παπάδες μας, που δεν μπορούν να μαντρώσουν τα παιδιά στο κατηχητικό, διότι εκεί πράγματι είναι ελεύθερη η προσέλευση η οποία για το λόγο αυτό είναι και πολύ μικρή, αμελητέα ποσότητα. Άλλωστε οι περισσότεροι ιερείς θεωρούν αγγαρεία τη κατήχηση διότι δεν φέρνει τυχερά, και είναι οι πιο μεγάλοι εχθροί του κατηχητικού. Άντε να μαζέψουν κάποιο παπαδάκι, για να του διδάξουν τη δουλειά που θα κάνει στο ιερό ντυμένο με άμφια και αυτό! Χα!
Στο σχολείο όμως το μάθημα είναι υποχρεωτικό για όσους βαφτίστηκαν (από μωρά –χωρίς τη θέληση τους) ορθόδοξοι χριστιανοί! Αν αρνηθεί κάποιος μαθητής, αυτό χρειάζεται κάποιες διαδικασίες, και θα έχει και συνέπειες! 

Εκεί λοιπόν, στην καμπούρα του κράτους φορτώνουν οι ιερείς μας την κατήχηση, στο υποχρεωτικό μάθημα, και ξαλάφρωσαν! Χα!
Επίσης τρέμουν μη τυχόν και γίνει πράγματι προαιρετικό το μάθημα, διότι τότε αυτό θα ήταν και κάτι σαν δημοψήφισμα. Αν δε θα πήγαινε κανένας ορθόδοξος μαθητής οικιοθελώς στο μάθημα, τότε τι θα γίνονταν οι θεολόγοι καθηγητές, και αυριανοί παπάδες; Ποιο επίσης θα ήταν και το κύρος της Εκκλησίας μας, αυτής με τους τόσους (άχρηστους για κατήχηση;) παπάδες... Της Εκκλησίας που καυχάται ότι οι έλληνες είναι 90% ορθόδοξοι, ενώ από την άλλη οι τακτικά εκκλησιαζόμενοι είναι μόνο το 2%; 

Αν έρθει λοιπόν καπάκι και μια τέτοια μεγάλη αποχή από το μάθημα, τότε οι παπάδες μας θα πρέπει –κατησχυμένοι, ή να αλλάξουν χώρα ή επάγγελμα! Χα!
Panagiotis Michalopoulos 

3. «Ο ρόλος του κατηχητικού και των θρησκευτικών είναι εξ ορισμού διαφορετικός.»
Τι θα πει «εξ ορισμού διαφορετικός»; Κατήχηση το θέλουν το μάθημα οι ιερείς, και δογματική, και λειτουργική… Και όταν αυτό πάει να διαφοροποιηθεί σε απλή θρησκειολογία (όπως τώρα), τότε κηρύσσουν πόλεμο! Πέρσι δε, για τον λόγο αυτό, κατάφεραν να διώξουν και τον υπουργό, επιστρατεύοντας την «Παπαδο-Πουτάνα» της συγκυβέρνησης, τον κ. Καμμένο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, ο οποίος –πεσμένος στα τέσσερα, δήλωσε τότε στον Αρχιεπίσκοπο «αν μου πείτε να τη ρίξω την κυβέρνηση Τσίπρα Μακαριότατε, θα τη ρίξω αμέσως!»
Panagiotis Michalopoulos

4. «Όσο για το τι μαθαίνουν τα παιδιά μας στο σχολείο είναι ένα ζήτημα πολύ λεπτό και θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Εγώ δεν ανέφερα ποτέ οτι μαθαίνουν πράγματα αισχρά, αιρετικά κλπ.»
Δεν το αναφέρατε εσείς, αλλά το αναφέρουν συχνά τα τελευταία χρόνια, οι εκπρόσωποι της επίσημης Εκκλησίας, και οι διάφορες ενώσεις θεολόγων καθηγητών.
Panagiotis Michalopoulos 

5. «Είναι τόσο κακό να μάθουν τα παιδιά μας να σέβονται τα Θεία, να μη βλαστημούν, να σέβονται και να αγαπούν την οικογένειά τους, τους συμμαθητές τους, να είναι ευγενικά?»
Όχι, δεν είναι κακό αυτό, και δεν χρειάζεται ειδικό κατηχητικό στο σχολείο για κάτι τέτοιο. Και η οικογένεια έχει ρόλο σε αυτό. Το κακό για τους ιερείς μας φαίνεται ότι είναι τα σημερινά θρησκευτικά στα οποία τα παιδιά θα μαθαίνουν ότι εκτός από τον χριστιανισμό υπάρχουν και άλλες θρησκείες. Ότι εκτός από την ορθοδοξία, υπάρχουν και άλλες ομολογίες. Και παρακινούν τους γονείς να στέλνουν πίσω στο υπουργείο τα βιβλία αυτά, ή να κάνουν υπεύθυνες δηλώσεις και να απαιτούν από το σχολείο να εξαιρεθούν για τα δικά τους παιδιά, όλα τα θέματα που δεν είναι ορθόδοξα! Χα!

Ηρώ Νίνου 
με αυτά που σκέφτεστε έχω μόνο να σας ευχηθώ καλό παράδεισο 
(κι ελπίζω να τον βρείτε...)
Panagiotis Michalopoulos 

Για τον επίγειο λέτε; Και αν ναι, πού βρίσκεται τώρα; 
Μεσοποταμία μεριά; Μπαχρέιν; Μύκονο; 
Panagiotis Michalopoulos 
Σαν σήμερα…
(Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2016)

Απόψε, συζητώ με τον φίλο κ. Giannis Giannakis, σχετικά με την… «επίσημη θρυσκια» του!!!..
http://xairete.blogspot.gr/2016/10/giannis-giannakis.html

Panagiotis Michalopoulos 
Σαν σήμερα:
(Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2016)

Βαρυσήμαντη δήλωση - «ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ» Μήνυμα, του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ προς τον Ελληνισμό:
«Αυτό που πρέπει να μάθει ο λαός μας -επειγόντως, προς άρσην πάσης παρεξηγήσεως - σχετικά με το νέο πρόγραμμα σπουδών στα θρησκευτικά για τους ορθοδόξους μόνο -μαθητές και μαθήτριες, είναι…»

http://xairete.blogspot.gr/2016/10/blog-post_55.html


https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=825195880985547&id=100004854283922
 
Ηρώ Νίνου
Τόπος διαμονής: Kéa, Kikladhes, Greece
Τόπος καταγωγής: Kéa, Kikladhes, Greece
https://www.facebook.com/irokorasidi

Σχετικό:
π.Χρήστος Καραφουλίδης
11 ώρες πριν
Μια ερώτηση....Θα μπορούσε η πολιτεία να νομοθετήσει την κατοχή όπλου σε 15χρονα παιδιά χωρίς φόβο;;; Ρωτάω...θα μπορούσε;;;

Σχόλια:
Δέσποινα Παπαριδου Χατζημανου
Γι'αυτό έχουμε πολλή δουλειά οι γονείς και οι πνευματικοί. . . Το σπίτι και τα κατηχητικά σχολεία μείναν ... Πνευματική διαπαιδαγώγηση. . . Καλημέρα
Panagiotis Michalopoulos
Κατηχητικό στην Εκκλησία, ΚΑΙ μάθημα θρησκευτικών στο σχολείο;
https://www.facebook.com/koimisistheotokou/posts/1677488725617719

Δεν υπάρχουν σχόλια: