Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

Απόψε, συζητώ με τον φίλο κ. Giannis Giannakis, σχετικά με την… «επίσημη θρυσκια» του!!!..

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Ο Giannis Giannakis κοινοποίησε τη δημοσίευση του Θόδωρος Γιαννάτος.
7 Σεπτεμβρίου
Απάντηση για την προσευχή στα σχολεία από την 1η Συνεδρία της Ιεράς Συνόδου: «Δεν έχει καταργηθεί, αναληθή τα δημοσιεύματα»
ΣΧΟΛΙΑ:

Panagiotis Michalopoulos 
Ένα πράγμα που δεν έχω καταλάβει, είναι γιατί να γίνεται ομαδικά και αναγκαστικά η προσευχή των παιδιών, στα σχολεία. Τα παιδιά, οι μαθητές και οι μαθήτριες που θρησκεύουν, οφείλουν να έχουν κάνει ήδη την προσευχή τους από νωρίς, από το σπίτι, πριν ξεκινήσουν δηλαδή για το σχολείο. Αν λοιπόν το έχουν κάνει αυτό, τότε προς τι η επανάληψη λίγο αργότερα; Αν αντίθετα δεν την έχουν κάνει, τότε προς τι ο εξαναγκασμός; 
Η θρησκεία, η πίστη, είναι προσωπική υπόθεση. Δεν επιβάλλεται! 
Επιβλήθηκε η ορθοδοξία στο Βυζάντιο δια πυρός και σιδήρου, με αφάνταστους διωγμούς των αντιφρονούντων, με φρικτότατα βασανιστήρια μέχρι θανάτου, με γενικό αποκλεισμό από τον δημόσιο βίο όσων δεν προσκυνούσαν!
Επιβλήθηκε λοιπόν αυτός ο «χριστιανισμός», αλλά μέσα βαθειά στους εξαναγκασμένους διατηρείτο πάντα η ειδωλολατρική συνείδηση, η οποία και καλλιεργείτο στη συνέχεια σε κάθε θρησκευτική τους εκδήλωση, ντυμένη πια με χριστιανικό μανδύα. Η Εκκλησία, έκανε τα στραβά μάτια, τα δεχόταν αυτά -για να μη τους χάσει από πελάτες της όλους αυτούς τους πρώην εθνικούς... Και αντί να τους αφομοιώσει, αφομοιώθηκε εκείνη!!!.. Έτσι, φτάσαμε σήμερα να έχουμε μια Εκκλησία περισσότερο παγανιστική, παρά χριστιανική!!!..
Giannis Giannakis 

Αυτο εγώ που δεν μπορώ να καταλάβω, ειναι οτι δεν έχετε καταλάβει ακόμα σε πια χώρα βρίσκεται. 
Διοτι επίσημη θρυσκια της Ελλάδος είναι η Ορθοδοξια είτε σας αρέσει είτε όχι. 
Η Ορθοδοξια δεν επιβάλλεται από κανέναν. Οποιος θέλει κάνει την προσευχή, η το μάθημα των θρησκευτικών. Επίσης βλέπω ότι από Εκκλησιαστικη ιστορία δεν τα πας και τόσο καλά, και γι αυτά που έγραψες για διωγμους βασανιστήρια κτλ, ολα αυτά που λες, ισχύουν από την αντίθετη πλευρά.
Panagiotis Michalopoulos 

Ποια είναι η αντίθετη πλευρά;
Εγώ πάντως, δεν είμαι στην αντίθετη -με την Ορθοδοξία, πλευρά.
Είμαι πιστό, ενεργό, και τιμημένο πρόσωπο της Εκκλησίας, ορθόδοξος, από τα παιδικά μου χρόνια, μέχρι και σήμερα που είμαι 72 ετών. Ένας γνωστός, επιτυχημένος Κατηχητής, ένας χειροθετημένος Αναγνώστης.

Η αντίθετη πλευρά, η λάθος πλευρά, είναι η δική σας... Διότι ο Χριστός δεν εξανάγκαζε, αλλά είπε «όποιος θέλει ας με εξακολουθήσει!».
Για το Βυζάντιο, είναι αλήθεια αυτά που σου είπα.

Giannis Giannakis 
Μάλιστα, από την μία λοιπόν είστε "ορθοδοξος" και από την άλλη γράφεται κατά της Ορθοδοξου Εκκλησίας. Αυτό το κάνει κάποιος όταν έχει διχασμένη προσωπικοτητα. Και αφήστε το παραμυθάκι για το Βυζάντιο. Ξέρεις πολύ καλά ότι ισχύει το αντίθετο. Αν επιμένεις, περιμένω να μου παρουσιάσεις την Εκκλησιαστικη ιστορία. Και μετά θα λάβεις και τις ανάλογες απαντήσεις.
Panagiotis Michalopoulos 

Αν νομίζετε ότι την κατέχετε όλη την ιστορία -την σχετική με το Βυζάντιο, αν νομίζετε ότι έγιναν τα αντίθετα από όσα σας είπα, τότε μείνετε σε αυτά που ξέρετε. Υποχρεωτικό μάθημα θρησκευτικών, εγώ, δεν θα σας κάνω!
Τούτο μόνο θα σας πω ακόμα, και κλείνουμε:
Διχασμένη προσωπικότητα, δεν είναι ο άνθρωπος με την ελεύθερη σκέψη, δεν είναι ο άνθρωπος που προβληματίζεται και που τολμά να δημοσιοποιεί τις απόψεις του. Αυτός, είναι ο σωστός, ο ολοκληρωμένος άνθρωπος της Εκκλησίας.
Διότι αγαπητέ, Εκκλησία -με την ευρύτερη έννοια, δεν είναι μόνο τα κτήρια και οι παπάδες, δεν είναι μόνο οι δεσποτάδες που συμπεριφέρονται πια χειρότερα,
ακόμα και από εκείνους τους γραμματείς και φαρισαίους που σταύρωσαν τον Χριστό.
Εκκλησία, είμαστε και εμείς οι λαϊκοί χριστιανοί, και κυρίως εμείς… Και όχι επίσης και κάποιοι ξεμωραμένοι γέροντες του αγίου όρους που πρόσφατα θεοποιήθηκαν και αγιοποιήθηκαν και μάλιστα επίσημα όπως ο γ. Παΐσιος, αυτός με τα γυαλιά του, τη φανέλα του και τις πλαστικές του παντόφλες, τα προσωπικά του αντικείμενα που ήδη έχουν τεθεί σε προσκύνηση, στις εκκλησίες μας.
Αυτή φίλτατε, δεν είναι η ορθόδοξη εκκλησία που λέτε… Αυτή, είναι η ειδωλολατρία που σας έλεγα… Είναι αυτή η αρρωστημένη κατάσταση -η διχασμένη, να έχουμε δυο «πιστεύω» σε ένα, σε μια θρησκεία... Δηλαδή, και χριστιανισμό και παγανισμό μαζί… Μια κατάσταση, που κρατά από το Βυζάντιο.

https://www.facebook.com/giannis.giannakis.12576/posts/10155198077358136 
 Ειδικός υπηρεσιών ασφάλειας στην εταιρεία G8 SECURITY SERVICES
Σπούδασε στον Αντιαιρετικο αγωνα
Πήγαινε στο 1ο ΛΥΚΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ
Τόπος διαμονής: Ρόδος (πόλη)
Τόπος καταγωγής: Σέρρες
ΣΧΕΤΙΚΑ:
Panagiotis Michalopoulos 
Απόψε, συζητώ με τον φίλο κ. Giannis Giannakis, σχετικά με την… «επίσημη θρυσκια» του!!!..
http://xairete.blogspot.gr/2016/10/giannis-giannakis.html

ελενη ιωαννιδου 

εξαιρετικη απαντηση φιλε Παναγιώτη!
καλημερα!!
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1200438130018864&set=a.134489906613697.25213.100001580668005&type=3&theater
ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΑ:
Panagiotis Michalopoulos 

Ο χρήστης «Γιάννης Γιαννάκης», προς τον ιστολόγο Παναγιώτη Μιχαλόπουλο:
(13 Οκτωβρίου στις 9:44 π.μ.)
«Από την μία παρουσιαζεσαι ως "Ορθοδοξος", και από τι άλλη δεν έχεις αφήσει τίποτα περί Ορθοδοξιας.»

Σχετικό σαν απάντηση:
Από τον ιστολόγο Παναγιώτη Μιχαλόπουλο, προς τον χρήστη «Γιάννης Γιαννάκη»…

Μικρό δείγμα, μαθήματος θρησκευτικών:

Αληθινή Θρησκεία (ορθόδοξη –χριστιανική, βεβαίως –βεβαίως), είναι…
1. Να πηγαίνεις στην εκκλησία, και να ρίχνεις στο παγκάρι…
2. Να ανάβεις και κερί, και να προσκυνάς -στα τέσσερα πεσμένος- πεσμένη, αν χρειαστεί…
3. Να κάνεις επίσης και μνημόσυνα για «να σωθούν τα πεθαμένα σου και να λιγοστέψουν τα ζωντανά σου», που λέει και ο φίλος μας ο Καραγκιόζης!

Αληθινή Θρησκεία, ορθόδοξη –χριστιανική, βεβαίως –βεβαίως...
4. Είναι και τα λιβάνια, και τα κομποσκοίνια, και οι θαυματουργές εικόνες, είναι και οι ονειρικοί Άγιοι…
5. Είναι τα λείψανα που μας στέλνει ο πάπας των παπικών…
6. Είναι και η θεοποίηση της Παναγίας («Θεοτόκος» άλλωστε), είναι η προσκύνηση της ζώνης της, του μεσοφοριού της, και άλλων ειδών από τον ρουχισμό της…

https://www.facebook.com/giannis.giannakis.12576/posts/10155198077358136  

Δεν υπάρχουν σχόλια: