Σάββατο 22 Απριλίου 2017

BLOGxairete: Είμαστε καλά, και συνεχίζουμε... (καλημέρα, καλό σαββατοκύριακο!)

Και οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις μας, ήταν…

Ξέραμε -μέχρι τα χθες, ότι από τον βουδισμό, εμείς οι χριστιανοί, έχουμε αντιγράψει κανονικά στη λατρεία μας: τα κεριά, τα καντήλια, τα λιβάνια, τα φωτοστέφανα, την προσκύνηση, το χειροφίλημα, την ευλογία με το κωλοδάχτυλο, τα κουβούκλια και τις ομπρέλες στις λιτανείες… Α, βέβαια, και το καλογερικό κομποσκοίνι! (Τώρα όμως, σήμερα, μαθαίνουμε ότι κλέψαμε, και τα… «λείψανα», την λειψανο-λατρεία και την γεροντο-λατρεία!)


21η Απριλίου! Καλησπέρα σας! Γιατί χαίρεται, ο κόσμος…


Τι ξέρετε για τη Ζωοδόχο Πηγή του Μπαλουκλή; Τι ξέρετε για την Παναγία την Μπαλουκλιώτισσα; (στα τούρκικα: Balık = ψάρι). Προσοχή: Γιορτάζει σήμερα η Ζωή! Ξέρετε καμιά;


Δεν είναι ο επιτάφιος με κουρτίνες (όπως σας δείξαμε έναν τέτοιον προ ολίγων ημερών) αλλά ένα προσκυνητάρι με κουρτίνες, της εικόνας της Παναγίας Ελεούσας στην Κλεισούρα...


Για να μη χαθούν οι αμαρτωλοί, ήρθε ο Χριστός και σταυρώθηκε για τις αμαρτίες μας, για να μετανοήσουμε και να πιστέψουμε σε αυτόν. Αυτό έκανε και ο ληστής στο σταυρό, και μπήκε πρώτος στον παράδεισο την ίδια κιόλας μέρα!


Έγινε και Ομαδάρχης ο Μανταμάδος; Άντε με το καλό, και σε ανωτέρα, ευχόμαστε… Γρήγορα, και Υπαρχηγός ή και Αρχηγός προσκοπικής κατασκήνωσης, το καλοκαίρι που έρχεται. Να πάμε κοντά του και εμείς που έχουμε πείρα, για να τον βοηθήσουμε! Κρα-κρα-κρά!


Μου τα είχαν μαζεμένα ξανά: Οι αναφορές του παπαδαριού και των οπαδών του, της χθεσινής ημέρας. Θέλουν να με φέρουν σε νέα ένταση με το facebook, διότι όλη μέρα χθες, έτρωγαν τα μούτρα τους στις συζητήσεις που είχαμε για το «άγιο φως». Τα έπαιξαν λοιπόν ξανά, και αντέδρασαν έτσι… Με ψυχικό τραλαλαλά, με καρδιακό τάκα-τάκα, και εγκεφαλικό τσίου-τσίου!


Πού είναι το θαύμα;


Μη λέτε τόσο χοντρές μαλακίες, ρε! Αυτό είναι φως του Ήλιου που μπαίνει από το παράθυρο ψηλά, στο ναό της Αναστάσεως! Η αφή εκεί, γίνεται μέρα μεσημέρι! Το «άγιο» φως ο πατριάρχης, το παίρνει από την ακοίμητη καντήλα που είναι μέσα στον τάφο! Προσέξτε ρε, για αυτά που λέτε στον κόσμο! Αν δεν είστε βλαμμένοι, αν δεν είστε λαοπλάνοι, θρησκεμπόροι και κοινοί απατεώνες, τότε σίγουρα θα είστε παγανιστές, ειδωλολάτρες και πυρολάτρες!


Αρχειακό – σχεδόν 30 χρόνια πριν (Ιανουάριος 1989): «Γράμματα Διαμαρτυρίας» (έκδοση τρίτη) Φωτο: εξώφυλλο και οπισθόφυλλο, του εξαντλημένου -από τότε, βιβλίου μου.


Αρχειακό – 30 χρόνια πριν (Σεπτέμβριος 1986): «Γράμματα Διαμαρτυρίας» (έκδοση δεύτερη) Φωτο: εξώφυλλο και οπισθόφυλλο, του εξαντλημένου -από τότε, βιβλίου μου.


Αρχειακό – 30 χρόνια πριν (Απρίλιος 1986): «Γράμματα Διαμαρτυρίας» (έκδοση πρώτη) Φωτο: εξώφυλλο και οπισθόφυλλο, του εξαντλημένου -από τότε, βιβλίου μου.


Σήμερα, βοήθεια μας: «Κορίτσια, ο Σάκης!» (Κόλπο του παπά, για να προσελκύσει στην εκκλησία, όσο το δυνατόν περισσότερες θεούσες Ρουβίτσες –νέες ή και σιτεμένες, στη χάρη του αγίου Γεωργίου, σήμερα!..)


Το facebook, μου θυμίζει… («σαν σήμερα», 17 Απριλίου)


Το μεσαιωνικό διάταγμα, του facebook: «Προς το παρόν (για 7 μέρες), δεν σας επιτρέπεται να δημοσιεύετε στη σελίδα σας, ούτε να κάνετε like, ούτε σχόλια πουθενά, ούτε να στέλνετε ή να απαντάτε σε μηνύματα στον messenger, ούτε καν να μπαίνετε σε νέες ομάδας που σας έχουν κάνει μέλος.»


Αν νομίζει το facebook, ότι έχει το ταλέντο της ευαισθησίας σε φωτο με γυμνό… Και έτσι παρακινούμενο από το παπαδαριό βρίσκει αφορμή να με μπλοκάρει (ο επταήμερος αποκλεισμός μου, λήγει σε 17 ώρες), επικαλούμενο ακόμα και φωτο σε βάπτιση μωρού, ή την τόπλες παρέα του Βασίλη Λεβέντη, ή –το πιο πρόσφατο: το αξύριστο γατάκι της Άντζελας Δημήτριου… Έχω να πω ότι αν σε αυτόν τον τομέα το facebook υποκρίνεται, τότε εγώ έχω πράγματι τη χάρη αυτού του τίτλου, της ευαισθησίας. Συνηθίζω λοιπόν να διαγράφω αμέσως φίλους –και το έχω κάνει αμέτρητες φορές, με το παραμικρό καθαρά σεξιστικό τους αφιέρωμα, είτε γραπτό, είτε εικονογραφημένο. Αρκετές φορές δε τα τελευταία χρόνια, έχω κοντραριστεί με θεούσες -μέλη του το facebook, που είχαν τη μανία να ανεβάζουν θηλυκούς αγγέλους (η ψύχη τάχα) άλλους με γυμνό το κωλαράκι (ξέκωλους), άλλους ξέβυζους, και άλλους με αξύριστο (και αυτών) το αιδοίο. Αφορμή για να τα θυμηθώ αυτά, μια σχετική -σαν σήμερα, περσινή δημοσίευση μου, που την έφερε στην επιφάνεια το facebook στο καθημερινό του πρόγραμμα, το «σαν σήμερα»!..


Οι μάγκες με τα μαύρα… Η εκκλησία του Παΐσιου και του αγίου φωτός… Και γελοίοι, και απατεώνες…


Κυριακή της Ανάστασης σήμερα, και ο ναός της Μεταμόρφωσης Σωτήρος Καλαμακίου, ανάρτησε στο προφίλ του μια σημερινή φωτογραφία του ναού… Δείχνει μια ιερή εικόνα στο προσκυνητάρι του ναού, όπου ο φτωχός Χριστός ανασταίνεται φορώντας μόνο ένα σεντόνι! Δίπλα στην εικόνα, υπάρχει και το κουτί… (για να ρίχνουν χρήματα οι πιστοί, ώστε να του αγοραστούν καινούργια ρούχα;)


Πάει και αυτό το Πάσχα! Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! Και του χρόνου πάλι, με υγεία και χαρά! (και οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις μας -στο «χαίρετε», ήταν…)


ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!.. (και τα πιο πρόσφατα θέματα του μπλογκ μου, σε τίτλους ενεργού λινκ, είναι…)

Δεν υπάρχουν σχόλια: