Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Kυριε Βαρουφακη, Υπαρχουν Συγκεκριμενες Λυσεις…

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Kυριε Βαρουφακη, Υπαρχουν Συγκεκριμενες Λυσεις…
 

Κύριε Βαρουφάκη,
παρακολουθώντας τον δύσκολο αγώνα που δίνετε και αγωνιώντας για την χώρα, σας στέλνω μερικές προτάσεις, βγαλμένες από τη σοφία της ζωής.
Οι ξένοι και ιδιαίτερα αυτοί οι χαρτογιακάδες με τους οποίους συνομιλείτε, καταλαβαίνουν μόνο τον ρεαλισμό, τα απλά γεγονότα και τα επιχειρήματα που προκύπτουν από αυτά τα γεγονότα.
Αυτό που θα τους έκανε να σκεφτούν σοβαρά τις θέσεις της χώρας μας είναι τα πραγματικά γεγονότα που μάς οδήγησαν ως εδώ.
Πόση ευθύνη έχουμε εμείς και πόση αυτοί…
Σε αυτό το μικρό άρθρο δεν μπορούμε βέβαια να κάνουμε μια ανάλυση σε βάθος του τι συνέβη αλλά θα προσπαθήσουμε να δώσουμε το περίγραμμα που θα μπορούσαμε να διαμορφώσουν τα επιχειρήματά μας.
Π.χ. ένα από τα βασικά επιχειρήματα είναι ότι δεν μας έδωσαν χρήματα για ανάπτυξη αλλά για να αγοράσουμε τα προϊόντα τους και τα οπλικά τους συστήματα. Επομένως μας έδιναν χρήματα με μεγάλο επιτόκιο για να τα πάρουν άμεσα πίσω μέσω των αγορών των προϊόντων τους. Επομένως η ευθύνη είναι περισσότερο δική τους παρά δική μας. 80-20%
Μας χρέωσαν μεγαλύτερα ποσά για τα οπλικά συστήματα γιατί πρόσθεσαν τις τρομακτικές μίζες που έδωσαν σε πολιτικούς και επιτροπές ώστε να επιλέξουν τα προϊόντα τους. Να βρεθούν, λοιπόν, οι πραγματικές τιμές που πουλήθηκαν τα ίδια συστήματα σε άλλες χώρες και να αφαιρεθούν από το χρέος.  Η ευθύνη στον τομέα αυτό τους βαρύνει απόλυτα. Το γεγονός ότι βρέθηκαν μερικοί επίορκοι δημόσιοι λειτουργοί δεν τους απαλλάσσει καθόλου από τις ευθύνες που έχουν αυτοί που δωροδοκούν για να εξαπατήσουν.  Επομένως είναι υποχρεωμένοι σήμερα να μας δώσουν όλα τα ονόματα και τα ποσά με τα οποία δωροδόκησαν τους   δημόσιους λειτουργούς ώστε να δημευθούν οι περιουσίες τους. Ευθύνη των ξένων 80%.  Ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν για τον Καμμένο.
Μας έδωσαν δανεικά κονδύλια για να επιδοτούνται οι αγρότες χωρίς να εργάζονται, χωρίς να σπέρνουν τα χωράφια τους, χωρίς να παράγουν και έτσι να είμαστε αναγκασμένοι να εισάγουμε από ξένες χώρες το μεγαλύτερο μέρος της διατροφής μας αλυσίδας, ακόμα και πατάτες, σκόρδα και κρεμμύδια. Η δική μας ευθύνη είναι μεγάλη διότι δεχθήκαμε τους όρους αυτούς της αγροτικής πολιτικής αλλα και δική τους σε μεγάλο βαθμό. 60-40% διότι ήξεραν τι έκαναν και που αποσκοπούσαν.
Μας ανάγκασαν να κλείσουμε όλες τις μικρές βιομηχανικές μονάδες για να πωλούν τα δικά τους προιοντα. Ευθύνη 50-50
Μεγαλώσαμε τον δημόσιο τομέα σε ανυπολόγιστο βαθμό με στόχο αποκλειστικά την εκλογική πελατεία. Η πολιτική ευθύνη είναι ακέραια δική μας, 100% .
Κατασπαταλήθηκαν τεράστια ποσά σε μίζες, σε απευθείας αναθέσεις στους ημέτερους της κάθε κυβέρνησης, στην τοπική αυτοδιοίκηση, στην υγεία, στα νοσοκομεία, στα πολεοδομικά γραφεία και σε όλα τα συναφή δημόσια ιδρύματα, το γλέντι ήταν ατελείωτο… Η ευθύνη είναι ολόκληρη δική μας και για τούτο θα πρέπει να γίνει λεπτομερής έλεγχος και να πάρουμε πίσω τα χρήματα που υπεκλάπησαν από τους δημόσιους λειτουργούς. Οι τράπεζες μπορούν και πρέπει να δώσουν όλα τα στοιχεία, αφού έχουν εικόνα των καταθέσεών τους.
Ο δημόσιος τομέας αφέθηκε ελεύθερος να βάζει φρένο σε οποιαδήποτε προσπάθεια, μικρή ή μεγάλη για πραγματική ανάπτυξη ή επένδυση. Ευθύνη 100% των Ελλήνων πολιτικών.
Παίξανε οι δανειστές μας με τα ασφάλιστρα κινδύνου και έγδυσαν κυριολεκτικά τα ταμεία του κράτους. Κανείς δεν αποκάλυψε ότι όλοι μαζί δρούσαν σαν μια διαπλεκόμενη ομαδούλα, που ήξερε πολύ καλά τι έκανε. Η ευθύνη ανήκει στους δανειστές κατά 90%  http://www.dailymotion.com/video/xzrigr_oικονομια-και-αντιθεσεις-09-05-2013_news?start=1
Μόνο εάν δώσουμε στους ξένους με πειστικό τρόπο τα δεδομένα, με αριθμούς, χωρίς φανφάρες, χωρίς υπερβολές, υπάρχει περίπτωση να μας βοηθήσουν πραγματικά. Θα πρέπει να τους εξηγήσουμε όμως τι ακριβώς συνέβη και πως οργανώθηκε η αποδόμηση του κράτους με έναν ξεκάθαρο και λεπτομερή τρόπο, με αριθμούς που να μην επιδέχονται καμία αμφισβήτηση.
Επίσης υπάρχει και ένα άλλο σημαντικό επιχείρημα.
Η Γερμανία πλήρωσε τεράστιες αποζημιώσεις στο Ισραήλ αφού προκάλεσε το ολοκαύτωμα και σκότωσε περίπου 6 εκατομμύρια Εβραίους, περίπου το 15% του όλου πληθυσμού της διασποράς.
Η Ελλάδα, από την πλευρά της, έχασε το 10% του συνολικού της πληθυσμού στον πόλεμο, υπερασπιζόμενη τα εδάφη της αλλά και τους συμμάχους και δεν πήρε ούτε ένα μάρκο ως αποζημίωση από τη Γερμανία.
Όλα αυτά τα στοιχεία πρέπει να συνυπολογισθούν σε μια τελική αναθεώρηση της όλης οικονομικής κατάστασης έτσι όπως διαμορφώθηκε στην Ελλάδα.
Εδώ έγιναν οικονομικά εγκλήματα τέτοια που δεν έχουν καμία σχέση με άλλες χώρες.
Λόγω του ότι μας είχαν εμβολιάσει διαχρονικά με το φόβο της Τουρκίας και επομένως θα έπρεπε εξ αυτού να παρακολουθούμε την εξοπλιστική τους δεινότητα αλλά και να την ισορροπούμε, δόθηκε η δυνατότητα στις μεγάλες δυνάμεις να μας εξοντώσουν οικονομικά, πουλώντας μας τα στρατιωτικά προϊόντα τους.
Θα πρέπει να γίνει σαφές ότι όλες αυτές οι ιδιαίτερες συνθήκες κάνουν την Ελλάδα να είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση, ένα case study, που δεν έχει καμία σχέση με την Πορτογαλία, την Ιταλία, την Ισπανία ή την Ιρλανδία. Επομένως δεν θα πρέπει να φοβούνται στην Ε.Ε. ότι η Ελλάδα θα ξεκινήσει μια απαίτηση που θα συμπαρασύρει όλες τις άλλες χώρες του νότου.
Εάν γίνουν παραχωρήσεις στην Ελλάδα, θα γίνουν γιατί οι δανειστές μας εκμεταλλεύθηκαν τις συγκυρίες με τέτοιο άγριο τρόπο ώστε να εξοντώσουν έναν ολόκληρο έθνος.
Το πρόβλημα είναι ότι κάποιοι ήθελαν να χάσει η Ελλάδα ένα μεγάλο μέρος της εθνικής της κυριαρχίας, όπως πρόβλεψε η κ. Μπενάκη στην ορκομωσία του Προεδρου της Δημοκρατίας, κ. Παπούλια. https://www.youtube.com/watch?v=AMwpBzdzo_M
Δώστε κύριε Βαρουφάκη όλα αυτά τα στοιχεία, με αριθμούς, ακρίβεια και πειστικότητα.
Ζητήστε να μας δώσουν μια ανάσα πέντε ετών, κατά τα οποια δεν θα πληρώνουμε  τους δανειστές ώστε να μπορέσουμε να ανασυγκροτήσουμε την οικονομία μας και να ξεκινήσει η πραγματική ανάπτυξη. 

Μέσα σε αυτά τα χρόνια μπορούμε να βρούμε τι πραγματικά τους χρωστάμε και τι μας χρωστάνε. Μετά τα πέντε έτη να αρχίσουμε πάλι να πληρώνουμε, ποσό ίσο με το 20% του ΑΕΠ μας. 
Μην πάρετε άλλα χρήματα, μην δεχθείτε να μας κουρέψουν απλά το χρέος χωρίς να ξεκινήσει ανάπτυξη, σε ένα χρόνο θα έχουμε φτάσει στον ίδιο ακριβώς χρέος.  http://ithesis.gr/politikh/h-moni-lisi/
http://ithesis.gr/oikonomia/kirie-varoufaki-iparchoun-sigkekrimenes-lisis/

ΣΧΟΛΙΑ:
Constantinos Pispas
Τελικα τα μνημονια δεν σχιζοντε αχ ΛΑΕ ΔΕΝ ΞΥΠΝΑς !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Panagiotis Michalopoulos

ΔΙΑΒΑΖΩ:
"Δώστε κύριε Βαρουφάκη όλα αυτά τα στοιχεία, με αριθμούς, ακρίβεια και πειστικότητα.
Ζητήστε να μας δώσουν μια ανάσα πέντε ετών, κατά τα οποια δεν θα πληρώνουμε τους δανειστές ώστε να μπορέσουμε να ανασυγκροτήσουμε την οικονομία μας
και να ξεκινήσει η πραγματική ανάπτυξη.
Μέσα σε αυτά τα χρόνια μπορούμε να βρούμε τι πραγματικά τους χρωστάμε και τι μας χρωστάνε. Μετά τα πέντε έτη να αρχίσουμε πάλι να πληρώνουμε, ποσό ίσο με το 20% του ΑΕΠ μας.
http://xairete.blogspot.gr/2015/02/k.html
 

Diogenes Dennis Jaymz
6 μηνες λενε
Panagiotis Michalopoulos

6 μήνες για να αρχίσουν τα προγράμματα τους χωρίς οικονομική θηλιά, χωρίς την απειλουμένη εκβιαστική διακοπή της ρευστότητας, το γνωστό τελεσίγραφο Σόιμπλε.
Panagiotis Michalopoulos

Οι προηγούμενοι (και ο Αντωνάκης που απέναντι στον Γιωργάκη ήταν παλιά αντι-μνημονιακός) δεν έσκιζαν μνημόνια, άλλα ξεσκίζονταν σαν αδελφές οι ίδιοι, και μαζί τους και όλη η Ελλάδα. Αυτοί είπαν αντρίκια ότι θα σκίσουν τη γάτα, ε… τα μνημόνια ήθελα να πω, έτσι που είναι τώρα, και ότι θα διαπραγματευτούν σκληρά, και αυτό κάνουν. Και παρά τη μεγάλη αντίσταση που βρίσκουν και από 18 κράτη, μαζί και η Κύπρος εχθρική προς εμάς, παρά το ότι η κυβέρνηση έχει να αντιμετωπίσει και τους δικούς μας τους δοσίλογους, παρά το ότι αν και αριστερή πολεμείται και από το ΚΚΕ, συνεχίζει τον αγώνα, που δεν είναι σόου του Μασιστα που έσκιζε τηλεφωνικό κατάλογο, άλλα πολιτικός αγώνας, με όλα τα διαθέσιμα μέσα!..
Diogenes Dennis Jaymz

Αν αρνηθει η φασιστικη Ευρωπη τις προτασεις υπαρχει και το plan B.
Panagiotis Michalopoulos

Χα, χα! Ναι! Το Κούγκι του Καμμένου, και ο Αρμαγεδδών του Βαρουφάκη! Ξέχασαν και τον Σαμψών! Χα!
Κωστας Ζησης

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ.
Nickolaos Bertsas
Πολύ σωστά τοποθετημένο αλλα θέλει πολύ μάχη ακομα για να ειπωθούν αυτά!!!! Ας φάμε λίγο καιρο ακομα να εδραιωθούν καλα σαν κυβέρνηση και τα ξαναλέμε!!! Πάντως σωστοτατο!!!!!!!
https://www.facebook.com/panagiotis.michalopoulos1/posts/846474585415222

Δεν υπάρχουν σχόλια: