Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ: Όταν η κ. Άννα Μπουσδούκου («Τώρα» - Σκάι) θεολογεί...

ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ: 
Μ. Τρίτη, 15 Απριλίου 2014

Όταν η κ. Άννα Μπουσδούκου («Τώρα» - Σκάι) θεολογεί: «Η νηστεία της Σαρακοστής, σταματά το πρωί του Μ. Σαββάτου για όσους κοινωνούν τότε». (μπορούν δηλαδή να τσουγγρίζουν και να τρώνε αυγά!) «Για τους άλλους, σταματά στις 12 το βράδυ!» (με την μαγειρίτσα!)


ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΔΑΣΗΣ είπε...
Η κ. Άννα, δογμάτισε ότι η νηστεία του Μ. Σαββάτου δεν υπάρχει γι' αυτούς που μετέλαβαν στην πρωινή θ. λειτουργία.
Έχει διαβάσει τον Κανόνα της Εκκλησίας, που λέγει, ότι το Μ. Σάββατο υπάρχει απόλυτη νηστεία (ασιτία ή ξηροφαγία);
Ασφαλώς όχι.
ΙΚ
 

P. MICHALOPOULOS είπε...
Η ταλαντούχος νεαρή δημοσιογράφος (και με μεγάλη άνεση, παρουσιάστρια) κ. Άννα Μπουσδούκου (και πολύ χαριτωμένη κυρία, οφείλουμε να πούμε), έπεσε προφανώς στο σφάλμα που κάνουν όλοι οι θρησκευτικοί άνθρωποι (λαϊκοί, απλοί κληρικοί, αλλά και δεσποτάδες ακόμα), στο να ταυτίζουν δηλαδή τη νηστεία, την όποια νηστεία της Εκκλησίας -και την Σαρακοστή βέβαια, με την προετοιμασία για την προσέλευση στη θ. Κοινωνία.
Δεν αποκλείεται μάλιστα, και το εξής: Η δημοσιογράφος, τη συνομιλία αυτή που είχε στον αέρα με την «επιστήμονα» λαογράφο κ. Άννα Μπουσδούκου (στην οποία λαογράφο δεν καταλογίζουμε και σε αυτήν το νεαρό της ηλικίας, όπως στη δημοσιογράφο), ίσως να την είχε κάνει και νωρίτερα, πριν την εκπομπή -σε γενικές γραμμές -σαν μια πρόβα, στο τι περίπου θα πουν στο τραπέζι της εκπομπής.
Και ίσως τότε, η λαογράφος να ήταν αυτή που παρέσυρε τη δημοσιογράφο -σε αυτήν την άποψη, και όχι το αντίθετο -όπως φάνηκε στη ζωντανή παρουσία των δυο αυτών κυριών, στο πλατό της εκπομπής!


http://xairete.blogspot.gr/2014/04/12.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: