Κυριακή 5 Μαΐου 2013

«Απ' τα κόκαλα βγαλμένη» η φετινή Ανάσταση...

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Κυριακή, 5 Μαΐου 2013, 14:21
«Απ' τα κόκαλα βγαλμένη» η φετινή Ανάσταση...
 

Επανάληψη του σκηνικού της 28ης Οκτωβρίου 2011 στην Θεσσαλονίκη με το τμήμα των ευέλπιδων να τραγουδά τον Εθνικό Ύμνο στην παραλία της Θεσσαλονίκης επευφημούμενοι από τους πολίτες που είχαν διακόψει την παρέλαση, εξέλιξη που οδήγησε στην πτώση της κυβέρνησης Παπανδρέου, είχαμε χθες το βράδυ τόσο στον Ιερό Ναό Αγ. Διονυσίου Αρεοπαγίτου στο Κολωνάκι, από το άγημα της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων.

Σημειώνεται ότι μόλις την Μ.Παρασκευή στον Ι.Ν.Διονυσίου Αρεοπαγίτου κτυπήθηκαν πολίτες από τα ΜΑΤ όταν θέλησαν να μπουν στην εκκλησία όπου εκκλησιάζονταν γνωστοί πολιτικοί της συγκυβέρνησης. Αποτέλεσμα ήταν χθες να αστυνομοκρατείται ο ναός λόγω του φόβων για επεισόδια, αντί όμως η αντίδραση να έρθει από τους πολίτες, ήρθε από τους στρατιωτικούς!

Την ώρα που ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και οι Επίσκοποι Φαναρίου Αγαθάγγελος και Διαυλείας Γαβριήλ στο Κολωνάκι έψαλλαν το «Χριστός Ανέστη», ξαφνικά, το άγημα της ΣΝΔ άρχισε να ψάλλει τον Εθνικό Ύμνο συμπαρασύροντας και το πλήθος των πολιτών, ενώ ακόμα και οι ιερείς σταμάτησαν να ψάλλουν αφού οι φωνές των Ευέλπιδων και των Ναυτικών Δοκίμων, ήταν τόσο δυνατές που κάλυψαν τις ψαλμωδίες.


Αποσβολωμένοι έμειναν οι πολιτικοί που παρακολουθούσαν τις λειτουργίες από τη συγκεκριμένη πράξη με τον Αντιπρόεδρο της Βουλής κ. Τραγάκης και τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Ν. Μυταράκης, να παρακολουθούν αμήχανα.

Αξίζει να σημειωθεί πως εκείνη την ώρα η κρατική τηλεόραση η οποία κάλυπτε ζωντανά την Ανάσταση από το συγκεκριμένο σημείο, κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια να κατεβάσει τον ήχο που μετέδιδε το πολύ ιδιαίτερο μήνυμα των ενόπλων δυνάμεων αλλά αυτό τελικά δεν είχε και το προσδοκώμενο για τον τηλεσκηνοθέτη αποτέλεσμα...

Επιμέλεια: Παύλος Κιρκασίδης
http://www.zougla.gr/greece/article/aptakokana



ΣΧΕΤΙΚΟ:

Να γιατί αυτή η Λαμπρή, θα μου μείνει αξέχαστη: Ήταν «ο μπάτσος της μαμάς», ήταν ο Ιερώνυμος, ήταν τα σούπερ μίνι, ήταν ο Εθνικός Ύμνος, και το άγημα με τα ναυτάκια!

4 σχόλια:

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Ο εθνικός ύμνος «σκέπασε» το Χριστός Ανέστη στην Ανάσταση της Αθήνας

Για πρώτη φορά το Χριστός Ανέστη του Αρχιεπισκόπου σκεπάστηκε από το βροντερό τρόπο με τον οποίο έψαλλαν τον εθνικό ύμνο τα αγήματα των ΕΔ.

Από την κάλυψη της κρατικής τηλεόρασης ήταν εμφανής ο αιφνιδιασμος των επίσημων...

Και ήταν και προφανές ότι κανείς δεν περίμενε ότι ο Εθνικός Ύμνος θα σκουγόταν τόσο δυνατά ώστε να καλύπτει το Χριστός Ανέστη του Αρχιεπισκοπου.

Ασφαλως και η φωνή των ΕΔ ακούστηκε δυνατή θυμίζοντας ότι προέχει η Ανάσταση του Εθνους. Ίσως ακομη κι αυτής της ανάπτυξης.

Όπως και να ΄χει πάντως το γεγονός προκάλεσε εντύπωση και σχολιάστηκε.

Στα αξιοσημείωτα όπως προκύπτει και από την φωτογραφία ότι στο άγημα του Πολεμικού Ναυτικού υπήρχε κι ένας Ναυτικός Δόκιμος μαύρος, σαφές μήνυμα ενάντια στα όσα απαράδεκτα επιχειρούν να επιβάλλουν στην ελληνική κοινωνία ακραίες οργανώσεις.

http://troktiko.eu/2013/05/o-ethnikos-ymnos-skepase-to-xristos-anesti/

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Ναύτες «σκέπασαν» τη φωνή του Ιερώνυμου που έψελνε το «Χριστός Ανέστη», λέγοντας τον Εθνικό Υμνο

Ενα αξιοσημείωτο γεγονός συνέβη κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της Αναστάσεως στην Αθήνα, την ώρα που ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έψελνε το «Χριστός Ανέστη».

Εκείνη τη στιγμή, ένα άγημα της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων που βρισκόταν εντός της εκκλησίας, άρχισε να λέει τον Εθνικό Υμνο τόσο μεγαλόφωνα, ώστε προκάλεσε αμηχανία στους παρευρισκομένους. Μάλιστα, οι φωνές των ναυτών ήταν τόσο δυνατές που επισκίασαν τα λόγια των ιερέων.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ενέργεια αυτή των ναυτών καλύφθηκε σε ζωντανή μετάδοση από την κρατική τηλεόραση.

gr.news.yahoo.com
( 2 λεπτά 34 δευτερόλεπτα πριν)

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Ο έγχρωμος σπουδαστής, είναι Σενεγαλέζος στην υπηκοότητα, και μάλιστα όπως πληροφορούμαστε, από τους καλύτερους σπουδαστές της σχολής.

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΔΙΑΒΑΖΩ:

Ο αρχηγός του ΓΕΕΘΑ στηρίζει τους ναύτες που έψαλαν τον Εθνικό Ύμνο στην Ανάσταση

http://news247.gr/eidiseis/koinonia/o_arxhgos_toy_geetha_sthrizei_toys_nautes_poy_epsalan_ton_ethniko_umno_sthn_anastash.2241896.html