Σάββατο 7 Απριλίου 2018

ΣΧΟΛΙΑΖΩ: Δεν είχαν κάσες, τότε Λένα μου. Εδώ πάει πιο καλά, το… «Χα χα»! Το φαινόμενο, να ανοίγει –σε έναν ανοιχτό φρεσκοσκαμμένο λάκκο –τάφο, στο νεκροταφείο, μια κάσα τρίζοντας, ώρα δώδεκα ακριβώς –μεσάνυχτα, και να βγαίνει από μέσα ο κόμης Δράκουλας των Καρπαθίων, με την μπέρτα και τα κοφτερά του δόντια, είναι ένα άλλο παραμύθι –σύγχρονο θρίλερ – Grand Guignol ιστορία, που δεν έχει σχέση με χριστιανικούς επιτάφιους κ.λπ., με τέτοια folklore τερτίπια, με πασχαλιάτικες φιέστες των "ορθόδοξων" παπάδων μας! Τότε, είχαν μόνο το σαβάνωμα -του νεκρού σώματος, και ενταφιασμό του χωρίς φέρετρο...

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Lena Parodia
3 ώρες πριν
Αποψε πηγα στον επιταφιο στον ορθοδοξο ναο της οσιας ξενης στη χαριλαου. ( οκ οκ μην βαρατε ορισμενα αδερφακια ...δεν προσκυνησα ειδωλα...αυτα τελειωσαν απο εμενα ....απλα πηγα ετσι για να νωσω λιγο τουντες αγιες μερες ). αλλα θελω να καταληξω στο εξης ωραιο που συνεβη πρωτη φορα στη ζωη μου :
Ξεκινησαμε την εξοδιο ακολουθια κανονικα ως ηθισθαι..περπατουσαμε και σε καποιο σημειο επι της παπαναστασιου σμιξαν τρεις επιταφιοι απο τρεις διαφορετικους ναους ....τι ωραιο θεαμα !!!
Καποια στιγμη ο ενας μας ξεφυγε και πηρε αλλο δρομο ενω οι δυο πορευομαστε μαζι για αρκετο διαδρομη.. Βεβαιως καταλαβα που θα κατεληγε ο αλλος επιταφιος διοτι εξερα τον αλλον ναο εκει κοντα. Και οταν χωρισαν οι δρομοι των δυο ενοριων εγω κατεληξα στη δευτερη ενορια καθως ο ναος αυτος βρισκεται πιο κοντα στο σπιτι μου...

πρωτη φορα στη ζωη μου μεγαλη παρασκευη ξεκινησα απο εναν ναο και κατεληξα σε αλλον ...χα χα.
 

ΣΧΟΛΙΑ:
Panagiotis Michalopoulos 
ΠΟΙΟ ΠΡΑΓΜΑ ΛΕΣ ΕΠΙΤΑΦΙΟ;
Lena Parodia 

Αυτο που εννοει ολος ο κοσμος εστω και εσφαλμενα ;)
Lena Parodia 
Την " κασα " του χριστου.
Panagiotis Michalopoulos 
Δεν είχαν κάσες, τότε Λένα μου. Εδώ πάει πιο καλά, το… «Χα χα»!
Το φαινόμενο, να ανοίγει –σε έναν ανοιχτό φρεσκοσκαμμένο λάκκο –τάφο, στο νεκροταφείο, μια κάσα τρίζοντας, ώρα δώδεκα ακριβώς –μεσάνυχτα, και να βγαίνει από μέσα ο κόμης Δράκουλας των Καρπαθίων, με την μπέρτα και τα κοφτερά του δόντια, είναι ένα άλλο παραμύθι –σύγχρονο θρίλερ – Grand Guignol ιστορία, που δεν έχει σχέση με χριστιανικούς επιτάφιους κ.λπ., με τέτοια folklore τερτίπια, με πασχαλιάτικες φιέστες των "ορθόδοξων" παπάδων μας!
Τότε, είχαν
μόνο το σαβάνωμα -του νεκρού σώματος, και ενταφιασμό του χωρίς φέρετρο...
Panagiotis Michalopoulos 

Η "ορθόδοξη" λοιπόν παράσταση λοιπόν που παρακολούθησες, η λεγόμενη περιφορά του επιταφίου, δεν είχε φέρετρο –όπως νόμισες (καλή μου φίλη, αγαπητή -και ολίγον άσχετη, ως νεο-μαθητευόμενη προτεστάντισσα) αλλά ένα ανθοστολισμένο κουβούκλιο, μια καρικατούρα -αντίγραφο βουδιστικών τελετών, που τάχα παριστάνει τον τάφο του Χριστού! 
Ξανά, «Χα»!
Panagiotis Michalopoulos 

Επιτάφιος, είναι εκείνο το κεντημένο ύφασμα που δείχνει ξαπλωμένο, νεκρό τον Χριστό, και που κανονικά θα έπρεπε να είναι στο κουβούκλιο –τάφο, στην περιφορά!
Δεν είναι όμως! Όπως στο ναό οι πιστοί ασπάζονται το κουβούκλιο μόνο, έτσι και στην περιφορά, ακολουθούν -σαν μαμάκες, αυτό το γελοίο τεράστιο καλάθι με τα λουλούδια, που το μεταφέρουν τέσσερεις (κανονικοί άνθρωποι -ούτε παπάδες, ούτε και κωλομπαράδες), κάτι σαν φέρετρο -που λες και εσύ!
Ο επιτάφιος, το ύφασμα, προπορεύεται μεταφερόμενο από 4 ιερείς!
Panagiotis Michalopoulos 

Τέλος πάντων!
Θα πέρασες καλά –φαντάζομαι, στο βουδιστικό πανηγυράκι, αυτό των "ορθόδοξων" εκκλησιών... της περιφερείας σου! Χα!
Χρόνια πολλά, και του χρόνου! Χα –χα-χα!
Lena Parodia
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=806164499572244&set=a.266925230162843.1073741828.100005361047909&type=3&theater
ΣΧΕΤΙΚΟ:
https://www.facebook.com/Agia.Anastasia.Farmakolytria/videos/1278064419003647/
ΣΧΕΤΙΚΟ: 
Σάββατο, 7 Απριλίου 2018

1. Μέχρι τώρα ξέραμε για την μεγίστη «ευλογία» να σου «τύχει» να σκοτωθείς, ή να τραυματιστείς, να μείνεις ανάπηρος (χωρίς χέρι, μάτι, πόδι, κλπ), από τα εκρηκτικά (ρουκέτες, φωτοβολίδες, βαρελότα, κλπ) το Μ. Σάββατο τη νύχτα, την ώρα της Ανάστασης, μπροστά στο ναό! 2. Σήμερα μαθαίνουμε από τη «Ζούγλα», ότι μπορεί να σου συμβεί κάτι κακό, και, την προηγούμενη νύχτα… Να πέσει π.χ. επάνω σου το κουβούκλιο του επιτάφιου και να σε αφήσει στον τόπο! 3. Βαρύ το τίμημα αυτών των βουδιστικών μας, των καρναβαλικών μας, των τάχα «ορθοδόξων» αυτών πανηγυριών μας! 4. Ο λόγος του Κυρίου και θεού μας, η προειδοποίηση του, είναι σαφής: «Τις εορτές σας, τις τελετές σας, και τα πανηγύρια σας, τα έχει μισήσει η ψύχη μου!»

Δεν υπάρχουν σχόλια: