Σάββατο 7 Απριλίου 2018

1. Βγήκε από τον σφραγισμένο τάφο, ο Χριστός; 2. Πού έγινε η Ανάσταση; (στον τάφο, ή στον Άδη;) 3. Πού ήταν ο Χριστός, όταν η ψυχή του έλαβε το νέο της σώμα;

1. Βγήκε από τον σφραγισμένο τάφο, ο Χριστός;
2. Πού έγινε η Ανάσταση;
 (στον τάφο, ή στον Άδη;)
3. Πού ήταν ο Χριστός,
 όταν η ψυχή του έλαβε το νέο της σώμα;

ΣΧΕΤΙΚΟ:

Ο χρήστης Panagiotis Michalopoulos κοινοποίησε τη δημοσίευση του χρήστη Aggelos Mpekiaris.


ΔΙΑΒΑΖΩ:
Παναγία μου
Η Ανάσταση του Ιησού
Και αργά τη νύχτα το Σάββατο, ενώ φώτιζε η πρώτη ημέρα μετά το Σάββατο, ήρθε η Μαριάμ η Μαγδαληνή και η άλλη Μαρία, για να δουν τον τάφο.
Και ιδού, έγινε σεισμός μεγάλος. Γιατί άγγελος Κυρίου, αφού κατέβηκε από τον ουρανό και πλησίασε, κύλησε μακριά το λίθο και καθόταν πάνω του.
Και ήταν η όψη του σαν αστραπή και το ένδυμά του λευκό σαν χιόνι.
Και από το φόβο του ταράχτηκαν οι φύλακες και έγιναν σαν νεκροί.
Έλαβε το λόγο τότε ο άγγελος και είπε στις γυναίκες: «Μη φοβάστε εσείς, γιατί ξέρω ότι ζητάτε τον Ιησού το σταυρωμένο.
Δεν είναι εδώ, γιατί εγέρθηκε καθώς είπε. Ελάτε, δείτε τον τόπο όπου βρισκόταν ξαπλωμένος.
Και γρήγορα πηγαίνετε και πείτε στους μαθητές του ότι εγέρθηκε από τους νεκρούς. Και ιδού, πηγαίνει πριν από εσάς στη Γαλιλαία. εκεί θα τον δείτε. Ιδού, σας το είπα».
Τότε έφυγαν γρήγορα από το μνήμα με φόβο και χαρά μεγάλη και έτρεξαν να το αναγγείλουν στους μαθητές του.
Και ιδού, ο Ιησούς τις προϋπάντησε λέγοντας: «Χαίρετε». Εκείνες πλησίασαν και του κράτησαν τα πόδια και τον προσκύνησαν.
Τότε ο Ιησούς τους λέει: «Μη φοβάστε. πηγαίνετε, αναγγείλετε στους αδελφούς μου να φύγουν για τη Γαλιλαία, κι εκεί θα με δουν».

https://www.facebook.com/1591775067723471/photos/a.1591902531044058.1073741828.1591775067723471/2106166029617703/?type=3&theater
ΣΧΕΤΙΚΟ:

Διαβάζω: Ο χρήστης Στάθης Παχνιστής, σχολίασε την αναστάσιμη αγιογραφία σας, στη δημόσια ομάδα σας «xairete.blogspot.gr», στην ανάρτηση σας με θέμα: «1. Βγήκε από τον σφραγισμένο τάφο, ο Χριστός; 2. Πού έγινε η Ανάσταση; (στον τάφο, ή στον Άδη;) 3. Πού ήταν ο Χριστός, όταν η ψυχή του έλαβε το νέο της σώμα;

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ὡς δὲ ἐπορεύοντο ἀπαγγεῖλαι τοῖς μαθηταῖς αὐτοῦ, καὶ ἰδοὺ Ἰησοῦς ἀπήντησεν αὐταῖς λέγων· χαίρετε (Ματθ.28,9)

"Ενώ δε επήγαιναν να αναγγείλουν αυτά στους μαθητάς του, και ιδού ο Ιησούς τας συνήντησε λέγων· "χαίρετε"!

Ώστε "ΧΑΙΡΕΤΕ" είναι τα πρώτα λόγια που είπε ο Αναστημένος Χριστός στους ανθρώπους μετά την ανάστασή Του, ΧΑΙΡΕΤΕ επιλέξατε να ονομάσετε την ιστοσελίδα σας και εσείς κύριε Παναγιώτη ως διαδικτυακή μαρτυρία της Αναστάσεως του Κυρίου και των ανθρώπων.

Χαίρετε λοιπόν αδελφέ Παναγιώτη Μιχαλόπουλε, διότι ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ, χαἰρετε Χριστιανοί, ας χαιρόμεθα όλοι οι ἀνθρωποι. Αναστήθηκε άνθρωπος, ο Θεάνθρωπος γενόμενος ο πρώτος αναστημένος της αιώνιας ζωής, από τους ανθρώπους. Αναστάσεις βἐβαια ανθρώπων υπήρξαν και πιο πριν και έπειτα, αλλά όλοι εκείνοι ξαναπέθαναν. Η Ανάσταση του Κυρίου για την οποία χαιρόμαστε, με την οποία θα αναστηθούμε κι εμείς, είναι η ανάσταση που δεν την ακολουθεί ξανά θάνατος αλλά η αιώνια ζωή. Χαίρετε. Ο Χριστός Αναστήθηκε.

Επισκέπτης.

P. MICHALOPOULOS είπε...

Αληθώς Ανέστη, φίλτατε!