Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017

1. Διαβάζω: «Τα παιδικά χρόνια της Παναγίας» 2. Σχολιάζω: «Ποιος τα υπογράφει αυτά; Ποια είναι η πηγή του; Πού τα διάβασε; Από πού τα έμαθε;»

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Η Katerina Sina κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
7 ώρες πριν
Τα παιδικά χρόνια της Παναγίας
https://youtu.be/wxoW3tx7Tf0

Panagiotis Michalopoulos
ΔΙΑΒΑΖΩ:
«Τα θαυμαστά χρόνια της Παναγίας που από 3 ετών έζησε στον ναό του Σολομώντα ως που να γεννήσει τον Ιησού Χριστό και την είσοδό της στο πιο ιερό και άδυτο μέρος του ναού• εις τα άγια των αγίων. 

Εκεί που βρισκόταν το χρυσό θυμιατήριο, η κιβωτός της διαθήκης, το χρυσό κιβώτιο δηλαδή, που είχε τη στάμνα με το μάννα που έτρεφε τους Ιουδαίους στην έρημο, την ράβδο του Ααρών που βλάστησε και τις πλάκες του νόμου που παρέλαβε ο Μωυσής στο Σινά, εκεί που Χερουβίμ κάλυπταν με τα φτερά τους την αγία κιβωτό. 
Εκεί λοιπόν που φυλασσόταν τα πιο πολύτιμα και ιερά αντικείμενα της Παλαιάς Διαθήκης, εκεί εισχωρεί η Παναγία μας, που επρόκειτο να γίνει αργότερα ο καθαρώτατος ναός του Σωτήρος. Που επρόκειτο με τη δύναμη του Αγίου Πνεύματος να σαρκωθεί μέσα της ο Χριστός μας. Τι μεγάλης τιμής αξιώθηκε η Παναγία! Ποίων θείων δωρεών απόλαυσε!»
ΣΧΟΛΙΑΖΩ:
Ποιος τα υπογράφει αυτά; 

Ποια είναι η πηγή του; 
Πού τα διάβασε; Από πού τα έμαθε;
https://www.facebook.com/agiakaterina.sina/posts/392663567832102


ΣΧΕΤΙΚΟ:
Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου 2017

Θεωρούνται λοιπόν αξιόπιστες, αυτές οι τάχα «πηγές»; Θεωρούνται αποδεκτές, από την Ορθόδοξη Εκκλησία; Πώς αυτό; Αφού είναι πήγες απόκρυφες, πλαστές, ψευδεπίγραφες! Είναι, δήθεν «ιερά» ευαγγέλια, τα οποία μετά βδελυγμίας –ως «φτου –κακά», τα έχει επισήμως απορρίψει η ίδια η -θεόπνευστη υποτίθεται, Εκκλησία μας! Αν τώρα η «Εκκλησία» μας αυτή, εμφανίζεται ξαφνικά να βασίζεται σε αυτά τα «ευαγγέλια», για να δικαιολογήσει την ψευτιά της, τις γιορτές και τα πανηγύρια της τα εμπορικά, τους ύμνους του γωνιακού της μαγαζιού, και την βιομηχανία των «ιερών» εικόνων της… Ξέρετε τι συμβαίνει, τι γίνεται τότε; Τότε λοιπόν, γίνεται μια ανωμαλάρα πρώτου μεγέθους, αυτή η τάχα «Ορθόδοξη» Εκκλησία… Μια Εκκλησία… κοπροφάγος! Γυρίζει πίσω –για να το πούμε κάπως πιο ευαγγελικά, σαν τον σκύλο τον σιχαμένο που στην πείνα του επάνω, γυρίζει και γλύφει και τρώει ό,τι προηγούμενα είχε ξεράσει!

Δεν υπάρχουν σχόλια: