Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017

Σχετικά με το νομοσχέδιο για την ταυτότητα αλλαγής φύλου...

ΣΧΕΤΙΚΟ:

Διαβάζω: Στημένο το παιχνίδι με την ψήφιση του νόμου για την αλλαγή φύλου! Δείτε ποιοι απουσίαζαν για να έχει την πλειοψηφία επί των παρόντων…

ΔΙΑΒΑΖΩ ΣΗΜΕΡΑ:
Θρίλερ με την ψηφοφορία αλλαγής φύλου στα 15 
Ποιοι απειλούν να καταψηφίσουν
Στον αέρα βρίσκεται ο πυρήνας του νομοσχεδίου που συζητείται στη Βουλή, δηλαδή το άρθρο 3 που αφορά στη διόρθωση ταυτότητας φύλου, καθώς δεν φαίνεται να συγκεντρώνει την πλειοψηφία της Βουλής. 
Πηγή: iefimerida.gr
ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΑ:
Σταυρος Οικονομου 

Η φυση δεν κανει λαθη, ολα απο τον ανθρωπο προερχονται..
https://www.facebook.com/dimitritsagaris/posts/825681130925960
Vera Chalaby 

Μά δέν έχετε ακούση καί για τον ερμαφρόδιτο
Υπάρχουν και τά περίεργα της φύσης όπως φαίνεται
Panagiotis Michalopoulos

 ΔΙΑΒΑΖΩ: Ο όρος προέρχεται από τον Ερμαφρόδιτο, τον γιο του Ερμή και της Αφροδίτης από την Ελληνική μυθολογία. Σύμφωνα με τον Οβίδιο, συγκολλήθηκε με την Νύμφη, Σαλμακίδα, με αποτέλεσμα ένα άτομο που διαθέτει τα φυσικά χαρακτηριστικά και των δύο φύλων. Ωστόσο, σύμφωνα με τον Διόδωρο, ο οποίος αναφέρει σε προγενέστερη περίοδο, γεννήθηκε με ένα φυσικό σώμα που συνδυάζει και τα δύο φύλα. Η λέξη ερμαφρόδιτος μπήκε στο αγγλικό λεξικό στα τέλη του 14ου αιώνα
Panagiotis Michalopoulos 

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Ερμαφρόδιτος οργανισμός
(Από τη Βικιπαίδεια)
Στη Βιολογία, ερμαφρόδιτος είναι ένας οργανισμός που έχει γεννητικά όργανα που συνδέονται φυσιολογικά και με το θηλυκό και με το αρσενικό φύλο.
Πολλές ταξινομικές ομάδες των ζώων (κυρίως ασπόνδυλα) δεν έχουν ξεχωριστά φύλα. Σε αυτές τις ομάδες, ο ερμαφροδιτισμός είναι μια φυσιολογική κατάσταση, επιτρέποντας μια μορφή σεξουαλικής αναπαραγωγής κατά την οποία οι δύο σύντροφοι μπορούν να λειτουργήσουν ως «θηλυκό» ή «αρσενικό». Για παράδειγμα, η συντριπτική πλειοψηφία των χιτωνόζωων, πνευμονοφόρων σαλιγκαριών και των γυμνοσάλιαγκων είναι ερμαφρόδιτα. Ο ερμαφροδιτισμός βρίσκεται επίσης σε ορισμένα είδη ψαριών και σε μικρότερο βαθμό σε άλλα σπονδυλωτά. Τα περισσότερα φυτά είναι επίσης ερμαφρόδιτα.
Ιστορικά, ο όρος ερμαφρόδιτος έχει επίσης χρησιμοποιηθεί για να περιγράψει διφορούμενα γεννητικά όργανα και γοναδικό μωσαϊκισμό σε γονοχωριστικά είδη, ιδιαίτερα σε ανθρώπινα όντα.
Για τον άνθρωπο είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείται η λέξη ίντερσεξ, δεδομένου ότι η λέξη ερμαφρόδιτος θεωρείται πλέον απαρχαιωμένη και προσβλητική, όπως επίσης "επιστημονικά ευλογοφανής και κλινικά προβληματική".

Panagiotis Michalopoulos 
Σχόλιο στο θέμα:
Το ξέρατε ότι υπάρχουν και intersex άτομα (εντελώς άσχετα με τους ομοφυλόφιλους, trans και gay) για τα οποία η Εκκλησία έχει ειδική ευχή -εάν είναι απαραίτητο, δηλαδή σε νέα (μετά τον τελικό καθορισμό φύλου), ονοματοθεσία;
Σχολιαστής του ιστολογίου «χαίρετε», έγραψε:
Τὸ φῦλο καὶ οἱ ὀρμὀνες καθορίζονται ἐκ κοιλίας μητρός, ἢδη ἀπὸ τὴ σύλληψι, ἀπὸ τὰ χρωματοσώματα. ΧΥ =ἄρρεν, ΧΧ = θήλυ. Ξεκάθαρα πράγματα.
Περιπτώσεις μὲ μὴ φυσιολογικὰ χρωματοσώματα φύλου, ὅπως προφανῶς αὐτὲς ποὺ άναφέρονται στὰ σχόλια εἶναι πολὺ πολὺ σπανιότατες καὶ ὅσο ἀφορᾶ τὴν ἐκκλησία, τὸ πρόβλημα άκόμα καὶ σὲ αὐτὲς νομίζω πὼς δὲν λύνεται μὲ "εὐχὲς ἐπὶ ἀλλαγῆς φύλου" ἀλλὰ μὲ τὴν κατάργησι τοῦ γενικευμένου ἀνεξέλεγκτου νηπιοβαπτισμοῦ καὶ τὴν καθιέρωσι τοῦ βαπτίσματος σὲ μεγαλύτερη ἡλικία, ὅταν τὰ παιδιὰ, οἱ νέοι, οἱ ἐνήλικες, θὰ μποροῦν νὰ ἀπαγγείλουν τὸ "πιστεύω" δηλ. ὅταν θὰ προσέρχονται νὰ βαπτιστοῦν διότι τὸ θέλουν χωρὶς νὰ ἔχουν καμμία ἀμφιβολία γιὰ τὸ φῦλο τους καὶ, κυρίως σεβόμενοι ὡς Χριστιανοὶ τὸ φῦλο μὲ τὸ ὁποῖο τοὺς ἔπλασε ὁ Θεός.
http://xairete.blogspot.gr/2017/10/blog-post_10.html

Panagiotis Michalopoulos 

Σχετικά με το νομοσχέδιο για την ταυτότητα αλλαγής φύλου...
http://xairete.blogspot.gr/search/label/NOMOS-TAYTOTHTAS-ALLAGHS-FYLOY

Δεν υπάρχουν σχόλια: