Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017

Μητροπολίτης Μυτιλήνης Ιάκωβος Φραντζής: Παρακράτησε (δηλαδή τα τσέπωσε αυτός, για την πάρτη του;) και τα 150.000 δολάρια από τον έρανο των Αυστραλών Ομογενών που προοριζόταν για τους σεισμοπαθείς της Βρίσας; Άξιος!

Θράσος Αβραάμ
2 ώρες πριν
Μέσω Αυστραλίας εδέησε ν απαντήσει η Μητρόπολη Μυτιλήνης για το που πήγαν τα 150.000 δολάρια που παρακράτησε από τον έρανο των Αυστραλών Ομογενών που προοριζόταν για τους σεισμοπαθείς της Βρίσας. Μετά από ένα μήνα που το θέμα βρίσκεται στην τοπική επικαιρότητα και μετά τις διαστάσεις που έλαβε την τελευταία εβδομάδες μόλις χθες η Μητρόπολη Μυτιλήνης έδωσε στη δημοσιότητα έγγραφο στο οποίο περιέχεται η προ 10 ημερών απάντηση του Μητροπολίτη Μυτιλήνη στην Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας για το πώς διατέθηκαν τα 150.000 δολάρια. Ο Μητροπολίτης αναφέρει ότι τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από την ομογένεια για τους σεισμοπαθείς διατίθενται «δια τους σεισμοπαθείς ναούς»!

 Η απάντηση αυτή του Μητροπολίτη Μυτιλήνης Ιάκωβου Φραντζή εξόργισε ακόμα περισσότερο τους σεισμοπαθείς της Βρίσας καθώς είναι γνωστό ότι οι Ναοί στους οποίους προκλήθηκε ζημιά από το σεισμό έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν στο πρόγραμμά επιδότησης του Υπουργείου Υποδομών που έχει συσταθεί για το σκοπό αυτό. Μάλιστα όπως έχει σχετικά ανακοινωθεί έχει υπογραφεί ήδη σύμβαση μεταξύ της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου και Τεχνικής εταιρίας για την αποκατάσταση του Ι.Ν. Αγ.Νικολάου στο Πλωμάρι. Μήπως δεν το γνωρίζει αυτό ο Μητροπολίτης; Προς τι λοιπόν η παρακράτηση των 150.000 δολαρίων από τη Μητρόπολη Μυτιλήνης; Επίσης στους Ναούς που επισημαίνει το έγγραφο του Μητροπολίτη ότι θα πάνε τα χρήματα μέχρι ώρας δεν έχει δοθεί ούτε ένα ευρώ!
Σε κάθε περίπτωση πάντως τα 150.000 δολάρια τα συγκέντρωσαν οι ομογενείς της Αυστραλίας για να δοθούν στους ανθρώπους της Βρίσας που μέσα σε μια μέρα έχασαν το σπίτι και τα υπάρχοντα τους και όχι να δοθούν στους ναούς. Αυτός ήταν ο σκοπός του εράνου. Η Μητρόπολη Μυτιλήνης διαθέτει Ανώνυμη Εταιρεία με την επωνυμία Φιλανθρωπικά Καταστήματα Μυτιλήνης Α.Ε. η οποία έχει τεράστια κτηματική και χρηματική περιουσία. Αν θέλει να συμβάλει στην αποκατάσταση των ναών μπορεί κάλλιστα από εκεί.
Ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης το λιγότερο που έχει να κάνει είναι να αφήσει τις φτηνές δικαιολογίες και τα επικοινωνιακά παιχνίδια που δεν τα πιστεύει κανείς και να αποδώσει άμεσα τα 150.000 δολάρια στους ¨πάσχοντες ανθρώπους¨.
Σε διαφορετική περίπτωση θα πρόκειται για καθαρή υπεξαίρεση από πλευράς του Μητροπολίτη και πρέπει να παρέμβει η δικαιοσύνη.
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2046247308923956&set=a.1378499785698715.1073741829.100006161196227&type=3&theater

Δεν υπάρχουν σχόλια: