Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017

Πέρσι, σαν σήμερα… Από τρεις αναρτήσεις του ιστολογίου «χαίρετε», δείτε από ένα χαρακτηριστικό σχόλιο για την κάθε μια: 1. Το «μη χέσω μέσα», περιστέρι… 2. Ένα μικρό δείγμα, μαθήματος θρησκευτικών, και 3. Η θαυματουργή φοντανιέρα στο κεφάλι της Παναγίας.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΔΑΣΗΣ, είπε...
Το πρόσωπο του Θεού Πατέρα δεν το έχει δει κανείς -ούτε η Παναγία- παρά μόνον ο Υιός και το άγιον Πνεύμα, τα άλλα δυο πρόσωπα της αγίας Τριάδος. Επίσης και το πρόσωπο του αγίου Πνεύματος δεν το έχει δει ποτέ κανείς. Δεν είναι ούτε περιστέρι, ούτε πύρινη φλόγα, ούτε νεφέλη, ούτε τίποτε άλλο.
Από κει και πέρα, ο Υιός είπε, ότι θα φύγει και θα στείλει άλλον Παράκλητο, να διαφεντεύει τον Κόσμο. Και έστειλε το άγιον Πνεύμα. Επομένως κάθε ανυπακοή προς τον θείο νόμο, αποτελεί βλασφημία του αγίου Πνεύματος, που μετά την Πεντηκοστή διαφεντεύει τον κόσμο τούτο.
http://xairete.blogspot.gr/2016/10/blog-post_61.html


Μικρό δείγμα, μαθήματος θρησκευτικών:
1. Αληθινή Θρησκεία, είναι να πηγαίνεις στην εκκλησία, και να ρίχνεις στο παγκάρι… Να ανάβεις και κερί, και να προσκυνάς -στα τέσσερα πεσμένος, αν χρειαστεί… Να κάνεις επίσης και μνημόσυνα για «να σωθούν τα πεθαμένα σου και να λιγοστέψουν τα ζωντανά σου», που λέει και ο φίλος μας ο Καραγκιόζης!
2. Αληθινή Θρησκεία, είναι και τα λιβάνια, και τα κομποσκοίνια, και οι θαυματουργές εικόνες, είναι και οι ονειρικοί Άγιοι… Είναι και τα σκατο-λείψανα που μας στέλνει ο πάπας των παπικών... Είναι και η θεοποίηση της Παναγίας («Θεοτόκος» άλλωστε), είναι η προσκύνηση της ζώνης της, του μεσοφοριού της, και άλλων ειδών από τον ρουχισμό της…
3. Είναι -τέλος, και η προσκύνηση ενός ζευγαριού πλαστικές παντόφλες, μιας στρατιωτικής φανέλας, και ενός ζευγαριού από τα γυαλιά της μυωπίας, του... «ΑΓΙΟΥ» Παΐσιου!
http://xairete.blogspot.gr/2016/10/blog-post_93.html


Εδώ, η Παναγία, σε μια ακόμα θαυματουργή εικόνα της… Συγκεκριμένα -σε αυτήν, όπου φαίνεται να φοράει –όλως εορταστικά, και μια… φοντανιέρα στο κεφάλι. Ασπαστείτε την… Πάρτε δε νοερά, και από ένα σοκολατάκι για να γλυκαθείτε… Και μετά -ω, ευλογημένοι, για την πλήρη ολοκλήρωση σας, πάρτε -αν θέλετε, και… ένα κ@λ@-δάχτυλο, από τον μικρό Χριστό!
http://xairete.blogspot.gr/2016/10/blog-post_8.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: