Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017

Την εβδομάδα αυτή, είδαμε στην τηλεόραση του ΑΝΤ1,την παλιά ασπρόμαυρη ελληνική ταινία «Η Ζηλιάρα»… Του 1968, της εποχής της χούντας δηλαδή, και του «Ελλάς ελλήνων χριστιανών»… Με την γνωστή δεξιά (Καραμανλικιά) Ρένα Βλαχοπούλου, και τον Γιώργο Κωνσταντίνου. Χαρακτηριστική η σκηνή του φινάλε του έργου, με τη Ρένα να ασπάζεται ένα μενταγιόν που έδειχνε την Παναγία με το Χριστό και να αναφωνεί: «Αχ Παναγία μου, Παρθένα μου, με τον παίδαρο σου (ένα μπεμπές, μα τι μπεμπές, αχνοφαινόταν μάλιστα και το πουλάκι του), το έκανες πάλι το θαύμα σου!

Μια παθολογική ζηλιάρα, η Ρένα Παντελιά, έχει κάνει δύσκολη τη ζωή στον άντρα της Αργύρη. Το ζευγάρι βρίσκεται στα πρόθυρα του διαζυγίου. 
Όταν η Ρένα μένει έγκυος, το γεγονός αυτό αλλάζει όλο το κλίμα και τις διαθέσεις της, κλίμα κατάλληλο που θα επανενώσει τους δύο συζύγους. 
Χαρακτηριστική η σκηνή του φινάλε του έργου, με τη Ρένα στο νοσοκομείο, μετά από τροχαίο -την επέτειο του γάμου της, από το οποίο σώθηκε εκ θαύματος και αυτή και το κυοφορούμενο μωρό της. 
Είναι η στιγμή που ο σύζυγος της, της δίνει ένα μενταγιόν που είχε αγοράσει να της το κάνει δώρο εκείνη ακριβώς την ημέρα. Έδειχνε την Παναγία με το Χριστό! 
Η Ρένα το πήρε με λαχτάρα, το ασπάστηκε με πάθος, και με δάκρυα στα μάτια, αναφώνησε: 
Αχ Παναγία μου, Παρθένα μου, με τον παίδαρο σου (ένα μπεμπές, μα τι μπεμπές, -αχνοφαινόταν και το πουλάκι του), το έκανες πάλι το θαύμα σου!

ΣΧΕΤΙΚΟ:
Ο φίλος μου (εχουμε και 24 άλλους -κοινούς φίλους), ο χρήστης... 

Πατέρας Αθανάσιος Ρηγάλος
(πήγαινε στο "Αθωνιάς" Εκκλ/κή Ακαδημία Αγίου Όρους)

Ενημέρωσε τη φωτογραφία (του προφίλ του και του εξωφύλλου του), του λογαριασμού του στο facebook.
https://www.facebook.com/profile.php?id=100005691396810

Δεν υπάρχουν σχόλια: