Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017

Είχα την εντύπωση ότι την «άφεση των αμαρτιών», την δίνει ο θεός - με την μετάνοια μας, μέσα από το μυστήριο της ιεράς εξομολογήσεως. Τώρα βλέπω, ότι υπάρχει ύμνος της Εκκλησίας μας, που λέει ότι το ίδιο αποτέλεσμα θα έχουμε, ακόμα κι αν θα απευθυνθούμε π.χ. και σε μια εικόνα της Παναγίας, μια διάσημη και επώνυμη και θαυματουργή -κατά προτίμηση! Προς αυτήν, ...«σωτηρία δεόμενοι»! Διότι αυτή –η Παναγία, σώζει! Διότι αυτή είναι «η Μόνη Ευλογημένη»! Αυτή, που αν και πεθαμένη, θα μπορεί να γίνει και θεά, και μέσα από τις εικόνες της να είναι πανταχού παρούσα… Ώστε να μπορεί έτσι, να «επισκέπτεται την ασθενούσα μας ψύχη»! Και να «πρεσβεύει», για εμάς… Να μεσιτεύει ΑΥΤΗ, ενώ Η Γραφή λέει ότι μόνο ένας μεσίτης υπάρχει –ο Χριστός! Αυτό λοιπόν με την Παναγία που μεσολαβεί ανάμεσα σε εμάς και τον Χριστό, την Παναγία που σώζει και είναι και πανταχού παρούσα, δεν λέγεται ορθοδοξία, αλλά κακοδοξία και παπική Μαριολατρεία.

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Το μέλος Γιωργος Γεωργουδάκης‎, έγραψε στην κλειστή ομάδα ΠΑΝΑΓΙΑ ΧΟΖΟΒΙΩΤΙΣΣΑ
44 λεπτά πριν
Πολλά τα πλήθη τών εμών, Θεοτόκε, πταισμάτων, πρός σέ κατέφυγον Αγνή, σωτηρία δεόμενος.
Επίσκεψαι τήν ασθενούσάν μου ψυχήν, καί πρέσβευε τώ Υιώ Σου καί Θεώ ημών,δοθήναί μοι τήν άφεσιν, ών έπραξα δεινών, Μόνη Ευλογημένη.

Σχολιαζω:
Panagiotis Michalopoulos
Είχα την εντύπωση ότι την «άφεση των αμαρτιών», την δίνει ο θεός - με την μετάνοια μας, μέσα από το μυστήριο της ιεράς εξομολογήσεως. 

Τώρα βλέπω, ότι υπάρχει ύμνος της Εκκλησίας μας, που λέει ότι το ίδιο αποτέλεσμα θα έχουμε, ακόμα κι αν θα απευθυνθούμε π.χ. και σε μια εικόνα της Παναγίας, μια διάσημη και επώνυμη και θαυματουργή -κατά προτίμηση! 
Προς αυτήν, ...«σωτηρία δεόμενοι»! Διότι αυτή –η Παναγία, σώζει! 
Διότι αυτή είναι «η Μόνη Ευλογημένη»! Αυτή, που αν και πεθαμένη, θα μπορεί να γίνει και θεά, και μέσα από τις εικόνες της να είναι πανταχού παρούσα… Ώστε να μπορεί έτσι, να «επισκέπτεται την ασθενούσα μας ψύχη»! 
Και να «πρεσβεύει», για εμάς… Να μεσιτεύει ΑΥΤΗ, ενώ Η Γραφή λέει ότι μόνο ένας μεσίτης υπάρχει –ο Χριστός! 
Αυτό λοιπόν με την Παναγία που μεσολαβεί ανάμεσα σε εμάς και τον Χριστό, την Παναγία που σώζει και είναι και πανταχού παρούσα, δεν λέγεται ορθοδοξία, αλλά κακοδοξία και παπική Μαριολατρεία.
https://www.facebook.com/groups/475243629213955/permalink/1643257025745937/

Δεν υπάρχουν σχόλια: