Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

Ομολογία σύγχρονου πιστού: 1. «Πιστεύω, εις μιαν Αγίαν-Κιναιδο –Βουδιστική-Ελληνοορθοδοξία… 2. Και εφαρμόζω πιστά, όλες τις βουδιστικές λατρευτικές τακτικές της… 3. Έχω δε, σαν το μόνο ιερό ευαγγέλιο μου, ένα πορνογράφημα –το ευαγγέλιο του Ιακώβου -τάχα, στο οποίο στηρίζονται οι εικόνες, οι εορτές, και η υμνολογία της! Αμήν!

Α.- Σύγχρονη χριστιανική (και ορθόδοξη –μη χέσω!) Εκκλησία, πιστή αντιγραφή της κιναιδικής βουδιστικής λατρείας… 
1. Ο Βούδας, ευλογεί με το κωλοδάχτυλο όπως και οι μητροπολίτες μας… 
2. Ο Βούδας, κρατάει κομποσκοίνι στο άλλο χέρι, όπως και οι καλόγεροι μας…
3. Αλλά και την προσκύνηση (μετάνοια, στα τέσσερα, χειροφίλημα κλπ) και τα φωτοστέφανο, από εκεί τα έχουμε πάρει (φωτο)!
4. Και τα κεριά βέβαια, και τα καντήλια, και τα λιβάνια, και τα λείψανα… Και τα στολισμένα με λουλούδια κουβούκλια –μαζί με την ομπρέλα –τέντα στις λιτανείες…
Β.- Τίποτε από αυτά δεν είχε η πρώτη χριστιανική Εκκλησία. Ο «ελληνο-βουδιστικός πολιτισμός», ο αχταρμάς αυτός -από τότε που ο Μ. Αλέξανδρος έφτασε μέχρι και στις Ινδίες, εισέβαλε στην ορθοδοξία επί βυζαντίου με την εξαναγκαστική εκχριστιάνιση των εθνικών –ειδωλολατρών που ψυχικά δεν άλλαξαν και κράτησαν όλες τις παλιές συνήθεις τους.
Γ. Το δε κερασάκι στην τούρτα αυτής της λεγομένης ελληνορθόδοξης Εκκλησίας, είναι οι εικόνες της, οι γιορτές της, τα τροπάρια και οι ύμνοι της που είναι ολοκληρωτικά παρμένα όλα αυτά, από ένα πλαστό ευαγγέλιο, κλεψίτυπο, απόκρυφο, ψευδεπίγραφο, που η ίδια η Εκκλησίας έχει καταρχήν απορρίψει, και που είναι το λεγόμενο πρωτευαγγέλιο του Ιακώβου... Ένα αισχρό κείμενο, ένα πορνογράφημα, που περιγράφει την εξέταση της παρθενίας της Παναγίας με τον τρόπο που στα χωριά οι γυναίκες εξετάζουν τις κότες αν έχουν έτοιμο αυγό για να γεννήσουν και τότε δεν τις αφήνουν αλανιάρες αλλά τις κρατούν μέσα στη φωλιά, για να μη χάσουν το αυγό.
Μετά, θεωρήθηκε βλάσφημος ο Τζημάκος ο Πανούσης, όταν πείραξε την εικόνα της Παναγίας με τον μικρό Χριστό, και έβαλε αντίστοιχα κεφάλι κότας και ένα αυγό, και το έκανε -όλο αυτό... μητροπολιτικό εγκόλπιο!
ΣΧΕΤΙΚΟ:
Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Σήμερα, το μάθαμε κι αυτό: Το παρά- μεσαίο δάχτυλο ιερατικής ευλογίας, αυτό το «καρφωτό», συμβολίζει λέει, το… άγιο πνεύμα! Και με ποιο συνειρμό παρακαλώ; Μήπως διότι το άγιο πνεύμα είναι περιστέρι, είναι πουλί, που κάνει αυγά… το ίδιο και η κότα, και σχετική δε με αυτήν –την κότα, είναι και το λεγόμενο αβγολόγημα (σε παράφραση «ευλόγημα»), η δακτυλοσκόπηση δηλαδή στην κότα;

Δεν υπάρχουν σχόλια: