Τρίτη 1 Αυγούστου 2017

Την πρόσφατη διαμάχη ανάμεσα στην Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία -από τη μια, και την ελληνική Πολιτεία –από την άλλη… Τη διαμάχη την σχετική με το «μάθημα των θρησκευτικών»… Αλλά και κυρίως με την «πρωινή προσευχή» στα σχολεία… Μας θύμισε μια ξένη ταινία, που πρόβαλε χθες το βράδυ στις 9, η τηλεόραση του STAR. Την ταινία με τίτλο «Η Τιτανομαχία» (Clash of the Titans), με σενάριο βασισμένο στην Ελληνική μυθολογία, για το 12θεο.

Την περιπέτεια φαντασίας αμερικανικής και βρετανικής συμπαραγωγής του 2010...
Tην ταινία με τίτλο «Η Τιτανομαχία» (CLASH OF THE TITANS)...

Πρόβαλε χθες το βράδυ στις 9, η τηλεόραση του STAR. 
Η υπόθεση του έργου, είναι η επανάσταση των ανθρώπων ενάντια στους 12 θεούς του Όλυμπου, και η άρνηση τους να προσεύχονται σε αυτούς.
Τότε ο θεός Άδης (μαύρος σαν διάβολος) –αδελφός του Δία (του λευκού -σαν θεός πατέρας των θεών) αλλά και άσπονδος εχθρός του
Δία, ανεβαίνει από τα Τάρταρα στον Όλυμπο, και του ζητά την άδεια να αναλάβει αυτός την τιμωρία των (χωρίς θεό, και χωρίς προσευχή) ανθρώπων... Την εντολή, ώστε να αρχίσει από τώρα να τους βράζει -ζωντανούς, στα καζάνια του… Ώστε να τους μεταπέσει…
Διότι η προσευχή τους λέει, είναι αυτή που τρέφει τους θεούς, και χωρίς αυτήν -την προσευχή, οι θεοί κινδυνεύουν να εξασθενίσουν, να αποδυναμωθούν τελείως, και στο τέλος να εξαφανιστούν δια παντός!
Διότι αυτός λέει ήταν και ο απώτερος σκοπός της δημιουργίας των ανθρώπων από τον θεό Δία, για να τους έχει ρεζέρβα, ώστε να γεμίζει τις μπαταρίες της ύπαρξης του, του από το «ρεύμα» της αδιάκοπης προσευχής τους στους θεούς!

Πρώτος λοιπόν στόχος του Άδη –μόλις έλαβε τη σχετική εντολή για αυτό το «καθαρτήριο πυρ», είναι ο Περσέας...
Μισός θεός και μισός άνθρωπος (ημίθεος δηλαδή, ή θεάνθρωπος), παιδί του Δία αποστασιοποιημένο και αυτό... Παιδί, που το έκανε με μια βασίλισσα της Ελλάδας, εξαπατώντας την στο να κοιμηθεί μαζί του, στην οποίαν παρουσιάστηκε με την μορφή του άντρα της (δεν είχε ανακαλυφθεί τότε ούτε το περιστέρι, ούτε και ο κρίνος της Μεγαλόχαρης της Τήνου), για να τον εκδικηθεί έτσι τον "κερατά" που δεν πίστευε στο 12θεο!
Στη συνέχεια, ο Περσέας (ο οποίος αποκαλείται «Σωτήρας» από τους ανθρώπους σε αυτήν την αντιπαράθεση τους με τους δαιμονικούς αυτούς θεούς)...

Πρωταγωνιστεί, και αντιμάχεται και αυτός με τη σειρά του τον Άδη… 
Και κατεβαίνει ακόμα και στο σκοτεινό βασίλειο του στα έγκατα της γης (πριν από τον Χριστό, βέβαια), για να δώσει εκεί, επί τόπου -στο γήπεδο του αντιπάλου, την τελική μάχη…
Και ξεκινά, με το να σκοτώσει τη Μέδουσα, μια προγονή της Παναγίας της Γοργόνας της Λέσβου!

ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΑ:
Άκης Λέων 

Ελληνική ορθόδοξη εκκλησία? 
Καλή η καραμέλα σας αλλά ελληνική δεν είναι
Panagiotis Michalopoulos

Ο επίσημος τίτλος της, είναι «Εκκλησία της Ελλάδος»… Και τα μέλη της είναι κυρίως έλληνες πολίτες, και ζουν στην Ελλάδα. 
Παλιά, ο όρος «ελληνισμός» (ακόμα και τότε που δεν υπήρχε πια ελληνικό κράτος, όπως επί ρωμαϊκής και βυζαντινής αυτοκρατορίας) ήταν ταυτόσημος με την πάλε ποτέ εθνική θρησκεία, με την ειδωλολατρία, με το 12θεο του Όλυμπου...
Κάτι που σήμερα δεν υπάρχει, και οι όροι άλλαξαν, αφού σήμερα Έλληνας σημαίνει κυρίως χριστιανός ορθόδοξος, ελληνοχριστιανικός πολιτισμός!
https://www.facebook.com/DEgoustarwNAplirwnwTINekklisia/posts/1398467360188274
ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΑ:
Panagiotis Michalopoulos 
O Kostas Karandreas, μου είπε, σχετικά με την ταινία αυτή της ελληνικής μυθολογίας: 
«Το αληθινό και το φανταστικό συναντιούνται μέσα στο μυαλό σου. Το φανταστικό περιέχει την αυταπάτη και την αποπλάνηση ενώ το αληθινό επειδή είναι πραγματικό είναι αδύνατον να το φανταστείς και έτσι μπλέχτηκες…»
Απάντηση:
1. Εγώ δεν είπα ότι πίστεψα σαν αληθινά όλα αυτά τα φανταστικά της ελληνικής μυθολογίας στα οποία βασίστηκε η ταινία. Είπα ότι η πλοκή αυτή του έργου, μου θύμισε κάτι σχετικό με τη σημερινή ελληνική πραγματικότητα: τη σχετική διαμάχη για μάθημα των θρησκευτικών και την πρωινή προσευχή στο σχολείο. Και έκανα και τις σχετικές διδακτικές –σκωπτικές, συγκρίσεις. Πώς έκανε ο Χριστός με τις παραβολές του; Κάτι τέτοιο!
Panagiotis Michalopoulos 

2. Και ούτε είμαι φίλος τέτοιων ταινιών. 
Άσε που το ΣΤΑΡ, τα έβαζε τελευταία πολύ αργά τα έργα του, μετά τις 10:30, μετά από αυτόν τον διαγωνισμό μαγειρικής, τότε δηλαδή που εγω κοιμόμουν πια. Προχθές είχε τελειώσει ο διαγωνισμός, και έτσι ο κινηματογράφος του ΣΤΑΡ, επανήλθε στη βραδινή ζώνη -των 9, την ώρα που τσιμπώ κάτι και χαζεύω λίγο και στην τηλεόραση, για παρέα.
Δεν την είδα από την αρχή την ταινία, διότι ήμουν στην κουζίνα. Μόλις σέρβιρα το πιάτο μου, έκατσα και είδα ένα μικρό κομμάτι του έργου, τοσο όσο κρατούσε το μασούλισμα. Μετά την έκλεισα την τηλεόραση και γύρισα στην καλή μου την παρέα στο facebook, στο νανούρισμα μου λίγο πριν πέσω ξερός για ύπνο.
Panagiotis Michalopoulos 

3. Δεν έχω δηλαδή και πολλά- πολλά με την φαντασία. 
Άλλωστε ξέρω ότι δεν είναι καν ελληνική η μυθολογία αυτή, αλλά οι προγονοί μας την είχαν κλεμμένη από ανατολικούς λαούς, αφού έχουν πάρει από εκεί όλες τις σχετικές ιστορίες, και τους έκαναν ένα ρετούς για να μη φαίνεται η κλοπή, και άλλαξαν και τα ονόματα των ηρώων και των τοποθεσιών, για να μοιάζει ότι πρόκειται για ελληνικά γεγονότα.
Όπως κάναμε πρόσφατα εμείς, με την ανακάλυψη του κασετόφωνου, όταν κάποιοι μουσικοί δημιουργοί έμπαιναν στον κινηματογράφο που έπαιζε ινδικές ταινίες και έγραφαν κρυφά τη μουσική των τραγουδιών τους. Έτσι, γεννήθηκε μετά η «Ματουμπάλα», η «Ζιγκουάλα», η «καρδιά μου καημένη», κλπ.
Panagiotis Michalopoulos 

4. Κατά παρόμοιο τρόπο απεχθάνομαι και την άλωση της χριστιανικής θρησκείας από όλα τα στοιχεία της κιναιδικής βουδιστικής λατρείας, αφού έχουμε κλέψει από εκεί, τα πάντα!
Και τα λείψανα, και τις εικόνες, και τα φωτοστέφανα, και την προσκύνηση, και το χειροφίλημα, και το κομποσκοίνι, και τα κεριά και τα καντήλια, και το κωλοδάχτυλο ευλογίας, τα ανθοστόλιστα κουβούκλια και τις ομπρέλες ή τέντες στις λιτανείες!
Panagiotis Michalopoulos 

5. Στα εικονογραφικά δε και τα λειτουργικά και υμνολογικά, και εορτολόγια της Ορθοδοξίας μας, απεχθάνομαι την επίσης νοσηρή φαντασία, όπως αυτή με τον άγιο Γεώργιο και τον καταραμένο δράκο… 
Συζητώ δε, και όλα τα σχετικά με την θαυματουργική γέννηση της Παναγίας από δυο τάχα γονείς της, που τάχα λέγονταν Ιωακείμ και Άννα, πρόσωπα μυθικά δηλαδή και αυτά, που δεν αναφέρονται σε κανένα ιερό ευαγγέλιο, σε καμιά ιερή παράδοση. 
Δεν φαντάζομαι δε να υπήρχαν γονείς που να έβαλαν έγκλειστο ένα κοριτσάκι τριών ετών σε ένα άντρο παπάδων για δώδεκα ολόκληρα χρόνια! Ούτε και το ότι οι παπάδες το πάντρεψαν στα δεκαπέντε του, με ένα γέρο 80 ετών -τον Ιωσήφ, όπως λένε τα ορθόδοξα ιερά κιτάπια, για να ξορκίσουν την ιδέα ότι η Μαρία μπορεί και να μην είναι αειπάρθενος!
Και δεν δίνεται καμία λογική απάντηση σχετικά με το πώς δικαιολογήθηκε ο εσχατόγηρος αυτός μαραγκός όταν αμέσως μετά το γάμο απέκτησε παιδί, τον Ιησού. Τι του έλεγαν οι γείτονες; «Μπράβο γέρο –καλά τα κατάφερες!»; Ή... «Τίνος είναι ρε συ, τούτο το παιδί;»;

https://www.facebook.com/OurFaithGR/posts/876162162548771
Σχετικό – σαν σήμερα…
(Τρίτη, 2 Αυγούστου 2016)
Ο Άγιος Ιωσήφ, και το… πουλί του!
http://xairete.blogspot.gr/2016/08/blog-post_2.html
ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΑ:

Dionisios Papadopoulos 
Σωστα το εγραψες το θεοι με θητα μικρο... 
απλα γιατι δεν υπηρξαν ποτε.
Panagiotis Michalopoulos 

Οι αρχαίοι αυτοί θεοί, ήταν μεν ανύπαρκτοι ως θεοί, αλλά ήταν υπαρκτοί ως ανώτερες του ανθρώπου δαιμονικές δυνάμεις. Γι' αυτό και ο Χριστιανισμός στη διάδοσή του συνάντησε ισχυρότατη αντίσταση και διωγμούς ακόμη!..
Οι νεοέλληνες, πιστεύουμε πια στον αληθινό Θεό, και όχι όπως οι πλανεμένοι αρχαίοι (αλλά και πολλοί ακόμη, σημερινοί, των θρησκειών της Ανατολής), σε ψεύτικους θεούς και σε ξόανα είδωλα δαιμονικά...
http://idololatres.blogspot.gr/

https://www.facebook.com/groups/anemosanatropis/permalink/770495129820123/
Σχετικό – σαν σήμερα… (Τρίτη, 2 Αυγούστου 2016) Ο Άγιος Ιωσήφ, και το… πουλί του! http://xairete.blogspot.gr/2016/08/blog-post_2.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: