Κυριακή 20 Αυγούστου 2017

Εμείς -δόξα τω θεώ, δεν είμαστε παπικοί αιρετικοί… Και τα αποστρεφόμαστε μετά βδελυγμίας αυτά, το να προσκυνούμε δηλαδή αγάλματα αγίων, του Χριστού και της «Παναγίας», που αυτό το τελευταίο… περιπατάει κιόλας!!!.. Εμείς, καυχόμαστε ότι ήμαστε Ορθόδοξοι που ορθά διαφέρουμε ποιοτικά από αυτούς… Εμείς -για παράδειγμα, προσκυνούμε αυτά τα ανάγλυφα πουκάμισα των σκεπασμένων εικόνων… Αυτά τα ασημένια κατασκευάσματα… Και εμείς επίσης, είμαστε και τόσο σοβαροί, ώστε η Ιερή Παράδοση μας είναι… «ο μέγας Αλέξανδρος και το καταραμένο φίδι», και… «ο άγιος Γεώργιος ο δρακο-φονιάς! Χα!

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Ο χρήστης Ελληνικές Εκκλησίες, κοινοποίησε...
ΣΧΟΛΙΑΖΩ:
Panagiotis Michalopoulos 
Αυτή δεν είναι ορθόδοξη εικόνα, αλλά ένα ανάγλυφο ασημένιο κατασκεύασμα.
Και μια ερώτηση: σκότωνε δράκους ο άγιος;
Panagiotis Michalopoulos 

Εμείς -δόξα τω θεώ, δεν είμαστε παπικοί αιρετικοί… Και τα αποστρεφόμαστε μετά βδελυγμίας αυτά, το να προσκυνούμε δηλαδή αγάλματα αγίων, του Χριστού και της «Παναγίας», που αυτό το τελευταίο… περιπατάει κιόλας!!!..
Εμείς, καυχόμαστε ότι ήμαστε Ορθόδοξοι που ορθά διαφέρουμε ποιοτικά από αυτούς…
Εμείς -για παράδειγμα, προσκυνούμε αυτά τα ανάγλυφα πουκάμισα των σκεπασμένων εικόνων… Αυτά τα ασημένια κατασκευάσματα… 
Και εμείς επίσης, είμαστε και τόσο σοβαροί, ώστε η Ιερή Παράδοση μας είναι… «ο μέγας Αλέξανδρος και το καταραμένο φίδι», και… «ο άγιος Γεώργιος ο δρακο-φονιάς! Χα!
https://www.facebook.com/GreekOrthodoxChurches/photos/a.1299818630081324.1073741829.1290666914329829/1408524232544096/?type=3&theater

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ακόμα δεν καταλάβατε αγαπητέ και θεολογικότατε κε Παναγιώτη ότι προφανώς άλλαξαν τα πράγματα και τα δόγματα τουλάχιστον κατά την σημερινή επίσημη λεγομένη εκκλησία; Διότι κατ΄ αυτούς, οι παπικοί δεν είναι αιρετικοί αλλά αδελφή εκκλησία με έγκυρα μάλιστα μυστήρια, όπως αποδεικνύεται όχι μόνο από φληναφήματα αρχιερέων, που θα έλεγε κάποιος ότι λόγια είναι και τα παίρνει ο αέρας αλλά και από την προσπάθεια "συνοδικής" κατοχυρώσεως των αιρέσεων ως "ιστορικών εκκλησιών" (όρα κείμενο ψευδοσυνόδου του Κολυμβαρίου), αποδοχής του βαπτίσματος των παπικών ως εγκύρου κ.α. και πρόσφατα υποδοχής παπικού ΑΓΑΛΜΑΤΟΣ από την επίσημη Ορθόδοξη Εκκλησία το οποίο μερίμνη οργανισμού της εκκλησίας της Ελλάδος (Αποστολική Διακονία) τέθηκε σε δημόσια προσκύνηση από το Ορθόδοξο πλήρωμα της Εκκλησίας, σε σημείο που Ορθόδοξοί τινες, και ιερωμένοι, αγανάκτησαν και έγραψαν κείμενα διαμαρτυρίας π.χ. ένα κείμενο με τίτλο: "προσκυνάμε άγαλμα";῾Συνέπεια των ανωτέρω καμωμάτων της επίσημης λεγομένης Εκκλησίας είναι, ή η σιωπηρή απαξίωσή της από τον ευσεβή ορθόδοξο λαό ο οποίος αναζητεί και καταφεύγει σε ορθοδοξοφρονούντας ποιμένας, ή η πλέον ζωηρή εκδήλωση της υπερασπίσεως της Ορθοδόξου Πίστεως από ζηλωτές που αποτειχίζονται, αποτειχίζονται δηλ. παύουν τη μνημόνευση των αιρετιζόντων επισκόπων και των κοινωνούντων μετ΄ εκείνων. Λες και το θέμα των εκτός Ορθοδοξίας αιρετικών είναι το μοναδικό στραβό κι ανάποδο εντός της Εκκλησιαστκής καταστάσεως των τελευταίων δεκαετιών... αλλά για μερικούς το ποτήρι ξεχείλισε και μακάρι οι εξυπνάκηδες Κολυμπαριστές να μην προκαλέσουν νέο σχίσμα αντίστοιχο του παλαιοημερολογιτισμού! Αυτά γίνονται σε μια "εκκλησία" που αφορίζει Σωτηρόπουλους ενώ ευλογεί προκλητικά ανθρώπους εμφανώς άσχετους με την Ορθοδοξία.

Επισκέπτης