Σάββατο 19 Αυγούστου 2017

Το χάσαμε το κορμί, πατριώτη! Ζωή Λάσκαρη: Έφυγε στα 73 της! Γεννήθηκε, 12 Δεκεμβρίου 1944, και πέθανε χθες... 18 Αυγούστου 2017. Το πραγματικό της όνομα ήταν Ζωή (η Ζωΐτσα, τότε) Κουρούκλη! Μαθήτρια βέβαια, και της ελληνογαλλικής σχολής καλογραιών Καλαμαρί, του παπικού τάγματος των Αδελφών του Ελέους. Αιωνία η μνήμη της!

ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ:
Σύμφωνα με πληροφορίες του Νewpost, η ηθοποιός βρέθηκε νεκρή σήμερα, Παρασκευή, στις 13.00 το μεσημέρι στο σπίτι της στο Πόρτο Ράφτη από την μεγάλη κόρη της Μάρθα.
Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για ανακοπή καρδιάς που υπέστη, ενώ όπως έγινε γνωστό ''έφυγε'' στον ύπνο της. Έπασχε, δε, απο Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια και ήταν μανιώδης καπνίστρια.
Ήταν παντρεμένη με τον γνωστό δικηγόρο Αλέξανδρο Λυκουρέζο από το 1976 και έχουν μία κόρη, τη Μαρία – Ελένη. 

Από προηγούμενο γάμο της με τον Πέτρο Κουτουμάνο είχε αποκτήσει άλλη μία κόρη, τη Μάρθα.
Η ηθοποιός βρέθηκε νεκρή, στο σπίτι της στο Πόρτο Ράφτη από την μεγάλη κόρη της Μάρθα.
ΔΙΑΒΑΖΩ:
Στην σχέση της με το Θεό και στην πίστη της είχε αναφερθεί πριν από περίπου ένα χρόνο η μεγάλη ηθοποιός Ζωή Λάσκαρη παραχωρώντας συνέντευξη στο περιοδικό Βημαγκαζίνο, επισημαίνοντας πως τον Θεό τον έχει μέσα της, ενώ θεωρούσε μεγάλο αμάρτημα την φράση «Γιατί Θεέ μου σε μένα».
Συγκεκριμένα η Ζωή Λάσκαρη στην ερώτηση «Η σχέση σας με τον Θεό ποια είναι;» απάντησε: «Τον Θεό τον έχω μέσα μου. Εμείς είμαστε η Εκκλησία. Δεν υπάρχει η εκκλησία ως κτίριο. Πιστεύω βαθύτατα, κοινωνώ, έχω πνευματικό εδώ και 35 χρόνια».
Αμέσως μετά ρωτήθηκε αν έχει θυμώσει ποτέ μαζί Του και με σθένος απάντησε «Γιατί να θυμώσω; Ξέρει απόλυτα τι κάνει. Πολλοί λένε: «Γιατί σε εμένα, Θεέ μου;». Αυτό είναι το μεγαλύτερο αμάρτημα. Είναι σαν να Τον αμφισβητείς. Και δεν είμαι καμιά θεούσα.
Υπάρχει, φυσικά, η άποψη ότι αν πιστεύεις στον Θεό δεν είσαι καλλιεργημένος. Πόσο πλανεμένοι είναι αυτοί οι άνθρωποι, αλήθεια».
από ΔΟΓΜΑ

Γεννημένη το 1942 (και όχι το 1944, όπως αναφέρει η ίδια στο βιογραφικό της και το αναπαράγει η Wikipedia)

ΣΧΕΤΙΚA:
Δευτέρα, 21 Αυγούστου 2017

Τι θεό λάτρευε τελικά, η μακαρίτισσα (από προχθές) θεατρίνα, Ζωή Λάσκαρη;


Τρίτη, 22 Αυγούστου 2017 

Ως την… «ξανθή αγαπημένη Παναγιά» του, την θεωρούσε τη μακαρίτισσα πια θεατρίνα Ζωή Λάσκαρη, ο τραγουδιστής Τόλης Βοσκόπουλος. Σήμερα στην κηδεία της, στην εκκλησία στο Κολονάκι, ο σύζυγος της δικηγόρος Αλέξανδρος Λυκουρέζος, εκφώνησε κήρυγμα και την ταύτισε με άγγελο και είπε ότι δεν είναι τυχαίο που πέθανε 18 Αυγούστου, δηλαδή τόσο κοντά στη γιορτή της Κοίμησης της Παναγίας! (Συμπέρασμα: Πέθανε λοιπόν και θάφτηκε η μαντάμ. Να δούμε τώρα, αν σε τρεις μέρες θα έχουμε και τη δική της θαυματουργική Μετάσταση… Αν θα βγει από τον τάφο, έτσι αεράτη με αυτό το σεντόνι –φωτο!)

Δεν υπάρχουν σχόλια: