Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

Στην Κύπρο, και με τιμές αρχηγού κράτους; (παιανίζει η φιλαρμονική της αστυνομίας), οι συνάδελφοι μαλάκες εκεί (καμιά δεκαριά ομόδοξοι και ομοεθνείς) υποδέχονται το ιερό κουρελάκι (μεγέθους καλτσοδέτας) από την κομπιναιζόν (μεσοφόρι -εσθήτα) της Παναγίας! (Ντόπιος σχολιαστής, διαβάζοντας το σχετικό ρεπορτάζ, είπε: «"Ήταν στην κατοχή μιας Ιουδαίας και με ένα τέχνασμα, της την απέσπασαν και τη μετέφεραν στην Κωνσταντινούπολη"... Δηλαδή 2 τύποι εκλέψαν ένα κομμάτι ύφασμα, το οποίο μας παρουσιάζει σήμερα η εκκλησιά ως το φόρεμα της παναγίας, τζιαι εν έτη 2017 βουρούν να το προσκυνήσουν... Αν είναι δυνατόν! Τζιαι ύστερα μιλούμε για ISIS, θεοκρατικά κράτη, τζιαι ειδολολάτρες...»)

Το ρεπορτάζ:
Πλήθος πιστών στο Δάλι για την εσθήτα της Παναγίας

Στο Δάλι και συγκεκριμένα στον ιερό ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης βρίσκεται από χθες το απόγευμα τεμάχιο από το φόρεμα της Παναγίας και εκτίθεται σε προσκύνημα. Στον ίδιο χώρο, βρίσκεται και η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Δαδιάς.
Και τα δύο θρησκευτικά κειμήλια της Χριστιανοσύνης που προέρχονται από την ιερά Μονή Γενεσίου Θεοτόκου Δαδιάς Έβρου θα παραμείνουν στην Κύπρο μέχρι και την ερχόμενη Τρίτη 23 του μηνός.
Η Τίμια εσθήτα (φόρεμα) της Παναγίας, εντοπίστηκε στους Αγίους Τόπους το 473 από τους Βυζαντινούς πατρικίους Γάλβιο και Κάνδιδο. Ήταν στην κατοχή μιας Ιουδαίας και με ένα τέχνασμα, της την απέσπασαν και τη μετέφεραν στην Κωνσταντινούπολη, όπου τοποθετήθηκε σε χρυσή λάρνακα, στον ναό της Παναγίας των Βλαχερνών, που κατασκευάστηκε προς τιμήν της.
Από το ρωμαϊκό κράτος η εσθήτα βρέθηκε στη Γεωργία κατά την περίοδο της Εικονομαχίας (τον 8ο αιώνα) ή σύμφωνα με άλλες πηγές, αμέσως μετά την άλωση της Κωνσταντινούπολης.
(Από την εφημερίδα «Φιλελεύθερος» της Παρασκευής)
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ:
mistery_m
(an hour ago)
«"Ήταν στην κατοχή μιας Ιουδαίας και με ένα τέχνασμα, της την απέσπασαν και τη μετέφεραν στην Κωνσταντινούπολη"...
Δηλαδή 2 τύποι εκλέψαν ένα κομμάτι ύφασμα, το οποίο μας παρουσιάζει σήμερα η εκκλησιά ως το φόρεμα της παναγίας, τζιαι εν έτη 2017 βουρούν να το προσκυνήσουν...
Αν είναι δυνατόν! Τζιαι ύστερα μιλούμε για ISIS, θεοκρατικά κράτη, τζιαι ειδολολάτρες...»

http://www.philenews.com/koinonia/eidiseis/article/399708


ΣΧΕΤΙΚΟ: 
Πέμπτη, 18 Μαΐου 2017

Διαβάζω σήμερα, στο Philenews: «Για πρώτη φορά στην Κύπρο, η Τίμια Εσθήτα της Παναγίας!» (Σχολιαστής, είπε: «Τί έγινε ζόμπι; Ξεμείνατε από κόκκαλα, τώρα πιάσατε τα φετίχ με τα φορέματα;»

Δεν υπάρχουν σχόλια: