Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016

ΔΙΑΒΑΖΩ: "Με αφορμή τις εργασίες συντήρησης που γίνονται τον τελευταίο καιρό στον λεγόμενο Πανάγιο Τάφο στην Ιερουσαλήμ, έγιναν ανοίγματα και ανασκαφές, με αποτέλεσμα να εδραιωθεί πια και επιστημονικά η μετέωρη μέχρι τώρα πεποίθηση ότι εκεί πράγματι εναποτέθηκε το σώμα του Ιησού Χριστού μετά τη μαρτυρική του σταύρωση."

ΘΑΥΜΑ - ΘΑΥΜΑ:
Με αφορμή τις εργασίες συντήρησης που γίνονται τον τελευταίο καιρό στον λεγόμενο Πανάγιο Τάφο στην Ιερουσαλήμ, έγιναν ανοίγματα και ανασκαφές, με αποτέλεσμα να εδραιωθεί πια και επιστημονικά η μετέωρη μέχρι τώρα πεποίθηση ότι εκεί πράγματι εναποτέθηκε το σώμα του Ιησού Χριστού μετά τη μαρτυρική του σταύρωση.
Έσκαψαν λοιπόν, βρήκαν μαρμάρινες πλάκες, που υποτίθεται ότι ήταν τα νεκροκρέβατα οικογενειακού τάφου, πάνω στις οποίες οι σταυροφόροι είχαν χαράξει σταυρούς. Αποκλείεται δε να ήταν αυτό μια ένδειξη, ένα σημείο ότι μεταγενέστερα γίνονταν αποκρυφιστικές –παγανιστικές τελετές εκεί, και ότι ακόμα και αυτό το λεγόμενο άγιο φως είναι κι αυτό ένα προϊόν μια τέτοιας τελετουργικής μαύρης μαγείας.
Το γεγονός μάλιστα ότι δεν βρέθηκαν οστά εκεί (ράβδος εν γωνία, άρα βρέχει), μαρτυρεί ότι αυτός ήταν πράγματι ο τάφος του Χριστού, ο οποίος ως γνωστόν αναστήθηκε, και είναι ο μόνος Άγιος που δεν άφησε λείψανα του στη Γη. Μια εξαίρεση είναι και η Παναγία μητέρα του που αναλήφτηκε, και έτσι άφησε μόνο διάφορα ρούχα της για λατρεία… Όπως διάφορα αντικείμενα άφησε επίσης και ο Χριστός για τον ίδιο λόγο, όπως το ακάνθινο στεφάνι του, τη λόγχη με την οποίαν τον τρύπησε στη πλευρά ο ρωμαίος αξιωματικός, τα καρφιά του σταυρού, και τα δώρα των μάγων από τη γέννηση του, όλα φυλαγμένα στο άγιο όρος, εδώ στην Ελλάδα. 

Στο όρος δε, βρίσκεται και το μεγαλύτερο κομμάτι από τον Σταυρό του, ενώ δισεκατομμύρια άλλα μικρότερα κομμάτια τίμιου ξύλου βρίσκονται σε αμέτρητα άλλα προσκυνήματα, μέσα σε περίτεχνα κουτιά, ή και ραμμένα μέσα σε διάφορα ατομικά φυλακτά!
Χωρίς λείψανα έχουμε –αν δεν κάνω λάθος και δυο προφήτες της παλαιάς διαθήκης που αναστήθηκαν κι αυτοί… 

Πρόσφατα δε, έχουμε το λείψανο του μάγου Πορφυρίου που εξαφανίστηκε κι αυτό από τον τάφο του στο άγιον όρος… Και φυσικά δεν έχουμε ούτε αυτά του καλού μας ανθρώπου τα λείψανα –του Θανάση Βέγγου, το πτώμα του οποίου στάλθηκε στο εξωτερικό (μετά την νεκρώσιμη ακολουθία με εξαιρετικές εκκλησιαστικές τιμές -σε ναό στο Θησείο) για αποτέφρωση.
Ας έρθουμε όμως και πάλι στον τάφο και στα νέα ευρήματα των ημερών αυτών.
Οι ερευνητές λοιπόν είχαν εμπλακεί σε συζητήσεις σχετικά με το αν ή όχι ο τάφος μπορεί να ανοιχτεί για ζωτικής σημασίας επισκευές από το 1959, αλλά η επιτροπή δεν είχε καταφέρει να έρθει σε συμφωνία.
Ο τάφος που έχει σφραγιστεί με μάρμαρο από το 1500, προκειμένου να μην μπορούν οι επισκέπτες να πάρουν τα κειμήλια που υπάρχουν.
Ο αρχαιολόγος Fredrik Hiebert του National Geographic, δήλωσε:
«Μετά το άνοιγμα του ιερού τάφου, θρησκευτικοί ηγέτες από την ελληνική και την αρμενική ορθόδοξη εκκλησία καθώς και Φραγκισκανοί μοναχοί, οι οποίοι μοιράζονται την ευθύνη για την εκκλησία, ήταν οι πρώτοι που μπήκαν στον τάφο. Βγήκαν με μεγάλα χαμόγελα στα πρόσωπα τους. Στη συνέχεια μπήκαμε εμείς, κοιτάξαμε μέσα. Αν και δεν υπήρχαν αντικείμενα ή οστά, ο τάφος δεν ήταν άδειος» υπογράμμισε ο αρχαιολόγος.
ΕΧΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΛΕΜΕ:

Βρέθηκαν λοιπόν πολλά άλλα ενδιαφέροντα πράγματα. 
1. Πρώτα –πρώτα ένα μικρό παγκάρι –ένα κουτί (ο κουμπαράς του Ιούδα, λένε), με μια σχισμή από επάνω για να ρίχνουν χρήματα οι πιστοί ακόλουθοι του περιπλανώμενου δάσκαλου Ναζωραίου.
3. Ένα ανάγλυφο σχέδιο, στο οποίο φαίνεται (στο τσακ - μπαμ) ο Χριστός να ανασταίνεται. 

4. Φαίνεται δε, ότι πράγματι ευλογούσε και εκείνος με το κωλοδάχτυλο, όπως και οι δεσποτάδες μας σήμερα! 
5. Φαίνεται ακόμα να κρατάει και μια σημαία, που σημαίνει ότι δεν είδαν απλά και μόνον τον Χριστό φαντάρο -όσοι παρακολούθησαν το σόου της ανάστασης εκείνα τα μεσάνυχτα, αλλά έναν βαθμοφόρο Χριστό, έναν σημαιοφόρο του ουράνιου βασιλικού ναυτικού, έναν καπετάνιο του πλοίου της Εκκλησίας. 
6. Όλα δε αυτά τα φαντασμαγορικά, σε μια μεταμεσονύκτια ξαφνική έγερση του -με αγγέλους για παραστάτες, που ήταν και η μεγάλη έκπληξη, το κλου εκείνης της βραδιάς...
7. Ο Χριστός, σε μια βιαστική του έξοδο, φορώντας μονο το ελαφρό, το καλοκαιρινό του το μπουρνούζι
7. Έκπληξη δε, προκαλεί και το καλογυμνασμένο σώμα του, στο οποίο διακρίνονται καθαρά οι λεγόμενες φέτες, οι μύες του στήθους και της κοιλιακής χώρας…
Οι έρευνες δε συνεχίζονται και κανείς ακόμα δεν ξέρει τι άλλο εκπληκτικό θα βρεθεί εκεί προσεχώς, κάτω από άλλες πλάκες! Ε, ρε... πλάκες! Χα!
Πηγή:
http://24wro.com.gr/1026527/ierosolima-sigklonizoun-ta-nea-evrimata-ston-panagio-tafo

 ΙΝΤΙΑΝΑ ΤΖΟΟΥΝΣ, ΞΑΝΑ ΣΕ ΔΡΑΣΗ...
ΣΧΕΤΙΚΟ:
Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2017 

Ώστε αυτά τα κονιάματα (οι σοβάδες) του Μ. Κωνσταντίνου, επιβεβαιώνουν την πίστη μας ότι είναι αληθινή η θρησκεία μας; Ότι αυτός είναι ο τάφος του Χριστού; Ώστε βρήκαν από το Βυζάντιο, και τον τάφο και τον Σταυρό; Και πού είναι τώρα αυτός ο Σταυρός; Και γιατί τόσος θρίαμβος για τα Αμμο-ασβεστικά κονιάματα; Δεν μας αρκεί –για επιβεβαίωση της πίστης μας, το ελληνορθόδοξο σόου με το άγιο φως;

Δεν υπάρχουν σχόλια: