Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

Διαβάζω: Χθες, για πρώτη φορά μετά το 1934, ύστερα από 82 χρόνια δηλαδή, διαβάστηκε μέσα στην Αγιά Σοφιά η πρωινή προσευχή από το Κοράνι. (Το ίδιο θα επαναληφθεί και τις επόμενες ημέρες του Ραμαζανιού -για 30 ημέρες, καθώς καθημερινά θα διαβάζεται το Κοράνι μέσα από την Αγιά Σοφιά και θα προβάλλεται από μουσουλμανική εκπομπή της τουρκικής τηλεόρασης.)

Mετατροπή της Αγίας Σοφιάς...
 σε «τζαμί»!
 (για 30 μέρες)
Διαβάζω σήμερα:
Χθες, για πρώτη φορά μετά το 1934, ύστερα από 82 χρόνια δηλαδή, διαβάστηκε μέσα στην Αγιά Σοφιά η πρωινή προσευχή από το Κοράνι (χθες ήταν η πρώτην ημέρα του Ραμαζανιού). Μάλιστα, το παρών έδωσε και ο γγ Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας ο οποίος δήλωση υπερήφανος για το εν λόγω σκηνικό.
Το ίδιο θα επαναληφθεί και τις επόμενες ημέρες του Ραμαζανιού (για 30 ημέρες), καθώς καθημερινά θα διαβάζεται το Κοράνι μέσα από την Αγιά Σοφιά και θα προβάλλεται από μουσουλμανική εκπομπή της τουρκικής τηλεόρασης.
Διαβάζω σήμερα:
 
[...] ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Ξυδάκης δήλωσε χθες ότι... δεν είναι και τραγικό. 
«Δεν είναι τίποτα τραγικό, δεν είναι έλλειψη σεβασμού να διαβαστεί ένα θρησκευτικό κείμενο...Έλλειψη σεβασμού θα ήταν να γίνουν απρέπειες…», είπε χαρακτηριστικά.
 Πηγή: iefimerida.gr
https://www.youtube.com/watch?v=Y0uZe0xVAs4

ΣΧΕΤΙΚΟ:
(Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2009)
O ναός της Αγίας Ειρήνης στην Κωνσταντινούπολη.

http://xairete.blogspot.gr/2009/06/o.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: