Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Συνέντευξη - Νίκος Φίλης (υπουργός παιδείας), προς τον Νίκο Χατζηνικολάου: Η σφαγή του ποντιακού ελληνισμού ήταν εθνοκάθαρση, όχι γενοκτονία. (άρα, είναι εντάξει οι τούρκοι! Κύριοι, οι άνθρωποι!)

Διαβάζω:
Συνέντευξη - Νίκος Φίλης (υπουργός παιδείας), προς τον Νίκο Χατζηνικολάου:  

Η σφαγή του ποντιακού ελληνισμού ήταν εθνοκάθαρση, όχι γενοκτονία. 
(άρα, είναι εντάξει οι τούρκοι! Κύριοι, οι άνθρωποι!)
 
Σχολιάζω:
Panagiotis Michalopoulos 

Ούτε εθνοκαθάρσεις κάνουν οι φίλοι μας, οι σύμμαχοι και γείτονες τούρκοι, ούτε και γενοκτονίες (πόντιοι, αρμένιοι, κλπ), ποτέ, μα ποτέ! 
Μόνο που -έτσι καμιά φορά εκ παραδρομής, μας «συνωστίζουν» λιγάκι (στη Σμύρνη, στην Κύπρο, κλπ)!
Πρόκειται δηλαδη, για ένα απλό οθωμανικό ακούμπημα, βρε αδελφέ, και όποιος το ένοιωσε, το ένοιωσε, και… μπράβο του!

George Georgitsopoulos 
Όπως έχω ξαναπεί, δεν είναι λαός με ιστορία, αλλά με ποινικό μητρώο.
Χρήστος Ιωαννίδης 
 Όλοι αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν μιλάνε για τέτοια θέματα. Ιδιαίτερα για θέματα εξωτερικής πολιτικής. Δεν μπορούν οι θέσεις ενός υπεύθυνου υπουργού να ταυτίζονται με τις θέσεις των υπουργών εξωτερικών της Τουρκίας , όταν η γενοκτονία έχει αναγνωριστεί επίσημα από το ελληνικό κράτος. Υπάρχει απόφαση του ελληνικού κοινοβουλίου. Το πιο σημαντικό είναι να σταματήσουν να απεμπολούν καθετί το οποίο σε αυτή τη χώρα έχει ηθικές αξίες και τις θυσίες του ελληνικού λαού, όταν έχουμε τόσες χιλιάδες έλληνες πόντιους που έχουν χαθει. 
Panagiotis Michalopoulos 
ΑΠΛΑ: ΜΕ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ, ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΠΕΒΑΛΑΝ ΤΗΝ... ΕΘΝΟΚΑΘΑΡΣΗ. ΤΕΛΟς!
https://www.facebook.com/george.georgitsopoulos/posts/1075703182442433?pnref=story
ΣΧΕΤΙΚΟ: 
Νέο… χτύπημα Φίλη: 
«Αναγνωρίζουμε τον πόνο των Ποντίων, αλλά δεν ήταν Γενοκτονία!» (βίντεο)
http://epontos.blogspot.gr/2015/11/blog-post_72.html
ΔΙΑΒΑΖΩ:
Αντιδράσεις προκαλεί η δήλωση του Νίκου Φίλη για τη γενοκτονία των προσφύγων, με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Συλλόγων, Χαράλαμπο Αποστολίδη, να συγκρίνει τον υπουργό Παιδείας με τη Μαρία Ρεπούση και να κάνει λόγο για κίνηση «στα όρια της εθνικής προδοσίας».
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Focus Θεσσαλονίκης 103,6, ο κ. Αποστολίδης χαρακτήρισε τον υπουργό Παιδείας ως «προσωποποίηση της Κερκόπορτας και του Εφιάλτη», συμπληρώνοντας ότι «έλειψε από τη Βουλή η κ. Ρεπούση και μάλλον ο κ. Φίλης έσπευσε να συμπληρώσει το κενό».
Ο κ. Αποστολίδης δήλωσε ότι «ο Νίκος Φίλης κινείται στα όρια της εθνικής προδοσίας», συμπληρώνοντας ότι τη γενοκτονία των Ποντίων την έχουν αναγνωρίσει μεταξύ άλλων τόσο ευρωπαϊκά κοινοβούλια, όσο και αμερικανικές πολιτείες.
http://www.newsbomb.gr/ellada/ethnika/story/639205/filis-anagnorizoyme-ton-pono-ton-pontion-alla-itan-ethnokatharsi-oxi-genoktonia-video

ΣΧΟΛΙA:
Χρήστος Σταθόπουλος 
ΠΡΟΣ ΤΟ ΦΙΛΗ..τι είναι αυτές οι εικόνες κε φίλη ?????? Η Γενοκτονία των Ποντίων μέσα από αληθινές εικόνες . 
Η γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου αναφέρεται σε σφαγές και εκτοπισμούς εναντίον Ελληνικών πληθυσμών στην περιοχή του Πόντου που πραγματοποιήθηκαν από το κίνημα των Νεότουρκων κατά την περίοδο 1914-1923[1]. Εκτιμάται ότι στοίχισε τη ζωή περίπου 213.000-368.000 Ελλήνων[2][3]. Οι επιζώντες κατέφυγαν στον Άνω Πόντο (στην ΕΣΣΔ) και μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή το 1922, στην Ελλάδα. 
Τα γεγονότα αυτά αναγνωρίζονται επισήμως ως γενοκτονία από το Ελληνικό Κράτος, την Σουηδία[4] και την Αυστραλία[5] αλλά και από διεθνείς οργανισμούς όπως η Διεθνής Ένωση Μελετητών Γενοκτονιών. 
Θεωρείται μια από τις πρώτες σύγχρονες γενοκτονίες. Η γενοκτονία ήταν ένα προμελετημένο έγκλημα, το οποίο η κυβέρνηση των Νεότουρκων έφερε σε πέρας με συστηματικότητα. 
Οι μέθοδοι που χρησιμοποίησε ήταν ο ξεριζωμός, η εξάντληση στις κακουχίες, τα βασανιστήρια, η πείνα και η δίψα, και τα στρατόπεδα θανάτου στην έρημο. 
Η διεθνής βιβλιογραφία και τα κρατικά αρχεία πολλών χωρών βρίθουν μαρτυριών για το ειδεχθές έγκλημα, που διαπράχθηκε εναντίον του Ελληνικού λαού. 
Η Γενοκτονία των Ελλήνων πραγματοποιήθηκε παράλληλα με γενοκτονίες σε βάρος και άλλων χριστιανικών πληθυσμών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, δηλ. των Αρμενίων και των Ασσυρίων.
https://www.facebook.com/stathx/posts/557646957722238
Themis Pouskouris 
Λέει ο κ.Φίλης ότι δεν ήταν γενοκτονία αλλά εθνοκάθαρση. Μέσο και μάλιστα βασικό για την εθνοκάθαρση,δεν είναι και η γενοκτονία πληθυσμών διαφορετικών από αυτούς που κατοικούν κατά πλειοψηφία σε μιά χώρα και έχουν την εξουσία ;
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=472202259619489&id=100004891574871

Δεν υπάρχουν σχόλια: