Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

Προς Γεώργιον: Τώρα εσύ βέβαια, τον θεωρείς άγιο τον Παΐσιο! Ίσως και λόγω πολιτικών πεποιθήσεων, δεδομένου ότι ο γέροντας θεωρείται ως ο Άγιος των χουντικών και των φασιστο-χριστιανών.

Panagiotis Michalopoulos 
ΕΓΡΑΦΑ ΑΠΟ ΤΟ 2007:
Περί Παϊσίου ο λόγος…
Πέθανε πριν λίγα χρόνια ένας κωλόγερος, μια σκατόφατσα, ένα φασιστόμουτρο, και από την επομένη κιόλας μέρα, ένας απίστευτος μηχανισμός χριστιανο-φασιστών και παρακρατικής εκκλησίας, ξεκίνησε έναν λυσσαλέο αγώνα για την αγιοποίηση του! Και τούτο διότι στο αμπαλάζ αυτό, στο κωλόχαρτο γέροντας Παΐσιος, όλη η λέρα του παπαδικού και λαϊκού υπόκοσμου, τύλιξε για να μας την πασάρει… σαν παντεσπάνι, όλη την πατριδοκαπηλική και παραθρησκευτική κοπριά! Αυτά!
Γιώργος Τριανταφυλλίδης

Δεν θα σου επιστρεψω τις απαραδεκτες υβρεις, διοτι ο γεροντας Παισιος ειχε τεραστια μακροθυμια, ανεξικακια και συγχωρητικοτητα. Σιγουρα θα σε συγχωρει απο τον ουρανο εκει ψηλα, η αγια ψυχη του. Γιατι ομως δεν εκφραζεσαι με τις ιδιες απαραδεκτες υβρεις για αλλους τεθνεωτες, οπως τους Μασωνους και προδοτες πολιτικους μας;; π.χ. τον Κων/νο Καραμανλη που ειπε "η Κυπρος κειται μακραν". Η τον Ανδρεα Παπανδρεου, που ιδρυσε το ΠΑΣΟΚ με επιταγη 100 εκατομμυρια δολλαρια του Ροκφελλερ;; η τον Σημιτη που μας εβαλε στο ευρω χωρις κανενα δημοψηφισμα;; η τον " κοκκαλιαρη" Παγκαλο, του "ολοι μαζι τα φαγαμε";; Γιατι δεν στρεφεις εναντιον αυτων το τοσο μενος και τις υβρεις σου;; ο σκελετωμενος απο τις νηστειες Παισιος σε ενοχλησε;;
Panagiotis Michalopoulos 

Μην είσαι τόσο σίγουρος αγαπητέ Γιώργο, ότι ο γέροντας σου είναι ψηλά στον ουρανό και ότι του έχουν δώσει και την εξουσία να μας συγχωρεί ή να μη μας συγχωρεί, ή και να έχει ακόμα και τα κλειδιά του παραδείσου -αν αυτό φαντάζεσαι! Μπορεί (το πιο πιθανό), η «αγία του ψύχη» -με τόσα που έκανε και είπε, να είναι ήδη στην κόλαση!
Και η κριτική από εμένα, από έναν άνθρωπο της εκκλησίας (είμαι και κληρικός) που έχει μελετήσει για πάνω από 10 χρόνια το θέμα αυτό, δεν είναι βρισιές αλλά δίκαιοι χαρακτηρισμοί για τον συγκεκριμένο άνθρωπο.
Και μια και δεν με γνωρίζεις, σε πληροφορώ ότι έχω ασχοληθεί και με την πολιτική, και έχω εκφραστεί το ίδιο επικριτικά, και, για όλα αυτά τα πρόσωπα και τις καταστάσεις που προανέφερες.
Τώρα εσύ βέβαια, τον θεωρείς άγιο τον Παΐσιο! Ίσως και λόγω πολιτικών πεποιθήσεων, δεδομένου ότι ο γέροντας θεωρείται ως ο Άγιος των χουντικών και των φασιστο-χριστιανών. Μπορεί όμως να τον θεωρείς άγιο επειδή σου είπαν ότι νήστευε! Χα! Αν νήστευε, που δεν το πιστεύω, να ξέρεις ότι αυτό από μόνο του δεν είναι αρετή! Και ο διάβολος νηστεύει! Όσο για την σιλουέτα του την λεπτή που τόσο σε εντυπωσίασε, πρέπει να ξέρεις ότι ο κακομοίρης έλιωνε από τις αρρώστιες… Ο καρκίνος, τον έκανε στιλάτο, όπως έκανε και τον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο όταν ήταν πια στα τελευταία του! Θυμάσαι;

https://www.facebook.com/749602871732813/photos/pb.749602871732813.-2207520000.1445874817./1207108482648914/?type=3&theater

Δεν υπάρχουν σχόλια: