Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

Καλημέρα, καλή εβδομάδα! Κοπιάστε! Και καφέ αγνό, έχουμε! (και οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις μας, ήταν…)

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10208229700802744&set=a.1155122240774.2023249.1309257920&type=3&theater

Περιδέραια -σαν τάματα, εκτός από την Παναγία την Γοργοϋπήκοο, μαζεύει τώρα, και ο Παΐσιος! Σε ένα κουτί (φωτο) με την εικόνα του στο καπάκι. Μέσα στο κουτί -που τίθεται για προσκύνηση, υπάρχει τεμάχιο ράσου αλλά και του κάτω εσώρουχου του μακαρίτη… Αυθεντικά κομμάτια, από αυτά τα ρούχα που είχαν μόνιμα κολλήσει στο σώμα του… Που τα φορούσε στα τελευταία του, ο γέροντας, όταν πια κατουριόταν και χεζόταν επάνω του. Έτσι, σαν αποσμητικό, το κουτί περιβάλλεται και από κάποια άνθη εποχής!


Νέο θαύμα στο προσκύνημα με τον άγιο Ιωάννη το ρώσο στην Εύβοια: Αλλάζει πλευρό τη νύχτα, μέσα στο φέρετρο του… Λένε ακόμα ότι εκεί κατά τις πρωινές ώρες, …«του σηκώνεται» κιόλας!


ΔΙΑΒΑΖΩ: «Κοντά στον Αρχιεπίσκοπο ο Πρωθυπουργός βρίσκει γαλήνη»


Μεσάνυχτα, και… Ιστορίες για αγ(ρ)ίους: Το κεφάλι της Παναγίας, σερβιρισμένο μέσα σε έναν μεγάλο δίσκο, στολισμένο με ένα μοβ κερί, έχοντας δε σαν γαρνιτούρα, και ένα μεγάλο μοβ τριαντάφυλλο!


Το κλουβί, για τις τρελές!


Η κ. Μαρία Κουκλάκη, είπε: «Μισοί οι μισθοί, μισές οι συντάξεις, μισές να είναι και οι μέρες όλων σας!»


Με τον αγαπητό κύριο Μάριο Σπυρόπουλο, δεν είμαστε ακόμα φίλοι στο facebook (δεν μου έχει κάνει σχετικό αίτημα), έχω όμως τη χαρά –από χθες, να επικοινωνώ μαζί του -μέσα από τα εσωτερικά μηνύματα του facebook… Να μου λέει αυτός, και να του απαντώ εγώ…


Ορθόδοξοι γάμοι, στην ορθόδοξη Ελλάδα, στην υποτιθέμενη ορθόδοξη Εκκλησία: Ποια είναι η σωστή προετοιμασία (πνευματική, κλπ), για ένα καλό –παραδοσιακό, παπαδικό (με τα απαραίτητα τυχερά), μυστήριο;


ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ, ΡΕ ΜΑΛΑΚΕΣ;


Ο ευαγγελιστής Λουκάς, ήταν ένας μαλθακός τύπος, κάτι σαν κάποιους αμφί κομμωτές -να πούμε… Και ο οποίος φρόντιζε να μαζεύει και αρκετές διάσημες κυρίες -για πελάτισσες. Πώς; Είχε φτιάξει που λέτε, ένα ατελιέ ζωγραφικής… Έφτιαχνε λοιπόν πορτρέτα!


Το τρέιλερ, για τον αυριανό εκκλησιασμό: «Περάστε στον φτωχικό μας μεν, αλλά και φιλόξενο χώρο μας! Έχουμε και καρέκλες με βελούδο, όπως βλέπετε… Αρκούντως αναπαυτικές για τον πολύτιμο ποπό σας!»


Ναι, ναι! Θα πάμε, για εκκλησιασμό, και αύριο! Και θα είμαστε σε όλα μας τυπικοί στη θ. λειτουργία! Έτσι...


Κωλοδάχτυλο ευλογίας;


Τα μνημόνια, η βουλή, η πολιτική κοροϊδία, και το ανέκδοτο με την κόλαση και τον παράδεισο.


Δεν προσκυνάμε ανθρώπους, αγαπητή Ευαγγελία! Ακόμα κι αν αυτοί είναι ιερείς, δηλαδη υπηρέτες του ναού του θεού, και του ποιμνίου του Χριστού!


Καλό ξημέρωμα… Με… «λατέρνα, φτώχια, και γαρύφαλλο στ΄ αυτί»!..


Πίστεψε το, να σωθείς: Τίποτε το ψεύτικο δεν έχουν επάνω τους οι Άγγελοι! Ούτε ψεύτικα μακριά μαλλιά (ξανθά βέβαια), ούτε ψεύτικα φτερά (πώς θα πετούσαν άλλωστε), ούτε και ψεύτικο στήθος (είναι φυσικό, και όχι προϊόν πλαστικής προσθετικής). Χα!


Παρατήρηση: Εμείς οι θρησκευόμενοι άνθρωποι, λέμε ότι είμαστε σοβαροί! Ότι δεν είμαστε τίποτε γελοίοι χίπηδες… Αλλά τον Χριστό, σαν τέτοιον (χίπη- μακρυμάλλη) τον λατρεύουμε! Αν εξαιρέσουμε δε και τη μαστούρα από το λιβάνι… Επίσης, χίπικα είναι και τα διάφορα άλλα «ιερά» σύμβολα μας. Έτσι… Το ορθόδοξο κομποσκοίνι, τυλίγεται στο χέρι, που λειτούργει σαν το παλαμάρι του βαρκάρη. Το αντίστοιχο παπικό ροζάριο πάλι, μπορεί κάλλιστα να περαστεί και σαν μακρύ περιδέραιο στο λαιμό, σαν αυτά τα χαϊμαλιά που κρεμάμε σαν τάματα στις εικόνες της Παναγίας -στους ορθόδοξους ναούς.


TI EINAI AYTA; ΚΕΡΙΑ... ΜΟΛΟΤΩΦ;


Η φίλη μου η Μανίνα, έφτιαξε λέει μια γλυκιά μορφή, την Μαντόνα της, για να την έχει για άγιο προφυλακτικό… Για να μην αρρωσταίνει λέει, για να μην την πιάνει το κακό το μάτι και η κακογλωσσιά, λέει… Για να μην μπορούν γενικά οι εχθροί της να της κάνουν κακό, λέει! (λέτε να πιάσει το ξόρκι;)


Τι λέει η σύγχρονη μαιευτική και γυναικολογία; Τι πρέπει να κάνει προκαταρτικά μια έγκυος γυναίκα, για να μη γεννηθεί το παιδί της με το ομοφυλοφιλικό κουσούρι; Πόσο πρέπει να σκύψει η ευλογημένη από την στιγμή μάλιστα του μυστηρίου του γάμου της; Θα πάει με τάμα, στην εκκλησία στα τέσσερα, φορώντας μόνο το τούλι του νυφικού; Θα λιβανίζει μετά και σε κάθε πράξη με τον άντρα της; Πώς και πού;


Τα ουρί του παραδείσου, σύμφωνα με την ισλαμική παράδοση:


Γιατί δεν τον αγιογραφούν σαν Frankenstein (όπως είχε καταντήσει από τις αρρώστιες του), τον γέροντα Πορφύριο τον Μαλακασιανό, αυτόν που αγιοποιήθηκε πρόσφατα;


Είχαμε την θεά Αφροδίτη (φωτο). Τώρα, με τους παπάδες των νέων ειδώλων, με τον χριστιανισμό της Ελλάδος (εκκλησία του κώλου) έχουμε την Παναγία (θεά – θεομήτορα), σε ρόλο τσιγγάνας να λέει τη μοίρα… Έχουμε αγιογραφούμενη την Παναγία, να αναδύεται κι αυτή από την θάλασσα, αλλά σαν… γοργόνα! Αίσχος!


Διάλογοι: - Πότε γιορτάζει η «Εκκλησία του κώλου»; - Του αγίου πάτερ- κωλόγερου, βοήθεια μας!


Is he, a hippie or a hippy?


Η πίστη, λένε, μετακινεί και βουνά ακόμα! 1. Έτσι, η αρχαία ελληνική ειδωλολατρία, μετατέθηκε από τον Όλυμπο στο «άγιο όρος»! 2. Έτσι, η νιρβάνα, ο βουδιστικός κιναιδισμός, η ανατολική ειδωλολατρία δηλαδη (φωτοστέφανα, προσκύνηση, κομποσκοίνια, κεριά και λιβάνια, κωλοδάχτυλο ευλογίας, κλπ), έκαναν πλέον κονάκι τους το «άγιο όρος» κι αυτά! (Θαύμα – θαύμα! Χα!)


Καλημέρα σας! (και οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις μας, ήταν…)

Δεν υπάρχουν σχόλια: