Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

Ποιο θωρείται το πιο ωραίο μέρος του σπιτιού, για να στήσει κανείς ένα γιουσουρούμ, ένα τσαντίρι εικονοστάσι;

ΔΙΑΒΑΖΩ:
ΣΧΟΛΙΑΖΩ:
Panagiotis Michalopoulos  
Θέλει θρόνο ο Χριστός; Μητροπολίτης είναι; Από ότι ξέρω, ήταν ταπεινός και εκάθησε σε ένα γαϊδουράκι κάποτε! Θρόνο του δε, έκανε τον σταυρό του μαρτυρίου του, πάνω στον οποίο ανέβηκε με τη θέληση του για τη σωτηρία μας!
Και πώς θα ονομάσει κανείς θρόνο
του Χριστού, μια γωνιά του σπιτιού με όλον αυτόν τον συρφετό; Ο Χριστός λατρεύεται ως θεός ο ίδιος, και έτσι προσκυνείται νοερά μέχρι να έλθει ξανά, και όχι μέσα από είδωλα αγιογραφικής εμπορικής τέχνης. Όχι μέσα από είδη ειδωλολατρικής - βουδιστικής πίστης, όπως είναι τα κομποσκοίνια, τα κεριά και τα λιβάνια!
Και τέλος, ποιο θεωρείται το πιο ωραίο μέρος του σπιτιού μας για να στήσουμε όλο αυτό το σκηνικό, που είναι μάλιστα και δύσκολο να το καθαρίζει κανείς, να το ξεσκονίζει, να το ξεκαπνίζει κλπ; 

Το σαλόνι μήπως, όπου δεχόμαστε τον καθένα, όπου πέφτει και το σχετικό κουτσομπολιό; Ή η τραπεζαρία όπου κάποιος θα φάει θα πιει και ίσως και να καπνίσει κιόλας; Ή η κρεβατοκάμαρα (το πιο συνηθισμένο μέρος για εικονοστάσι), εκεί δηλαδη όπου θα έχουμε μάλλον και την τηλεόραση, εκεί όπου γίνονται πολλές φορές και διάφορα ανίερα πράγματα, έως και ακατανόμαστα;
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=584675541633589&set=t.100000281630262&type=3&theater

ΣΧΕΤΙΚΟ:

Ζητείται ευσεβής κοπέλα, για να μου ξεσκονίζει τη γωνιά! Μόνο σοβαρές προτάσεις! Αποκλείονται οι παπαδιές, και οι σιγανο-παπαδιές!

http://xairete.blogspot.gr/2015/09/blog-post_309.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: