Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

Μη χέσω, ρε! Ο στρατός, στην υπηρεσία της Εκκλησίας του κώλου (παράρτημα -μητρόπολη Λαρίσης), κτίζει μεγαλοπρεπή ναό, για τον γνωστό ως χουντο-κωλογερο-καλόγερο, τον μακαρίτη γέροντα Παΐσιο! Πιο αίσχος, δεν γίνεται ρε πούστη!

Ο φίλος κ. Bogomil Pavlos, έγραψε...
(1 ώρα πριν)
Έχουν ξεφύγει τελειως .. η καταπτωση δεν έχει όριο !!!
 https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=439746296210406&id=100005251185318&pnref=story
Όπως μαθαίνω…
Σε ρεπορτάζ με τίτλο... "Οι στρατιώτες του Αμπελώνα Λαρίσης χτίζουν ναό για τον άγιο Παΐσιο":
Τον θεμέλιο λίθο στο νέο ναό που θα είναι αφιερωμένος στον ξεμωραμένο γέροντα, έθεσαν πριν από λίγες ημέρες ο Μητροπολίτης (μοιχεπιβάτης του θρόνου) ο διαβόητος Λαρίσης και Τυρνάβου Ιγνάτιος μαζί με τον Διοικητή του Στρατοπέδου «Παπαβασιλοπούλου» Κωνσταντίνο Κωστόπουλο, στην κωμόπολη της Θεσσαλίας.
Παρουσία του Στρατηγού Διοικητού της 1ης Στρατιάς Ιωάννου Ηλιόπουλου, του Δημάρχου Τυρνάβου Παναγιώτη Σαρχώση, εκπροσώπου της Περιφέρειας Θεσσαλίας και πολλών προσκυνητών τόσο από τον Αμπελώνα όσο και από την Λάρισα τελέσθηκε ο καθιερωμένος αγιασμός. 

 
Αξιοσημείωτο είναι ότι την πρωτοβουλία της ανεγέρσεως του εν λόγω ναού την είχε ο Διοικητής του Στρατοπέδου Κωνσταντίνος Κωστόπουλος ο οποίος έτσι απέδειξε έμπρακτα τη μεγάλη του πίστη στο πρόσωπο του χουντο-κωλογερο-καλόγερου «αγίου» (μη χέσω) Παϊσίου.
Αναφέρει περιχαρής στην «Ορθόδοξη Αλήθεια» ο πρωτοσύγκελος της τοπικής μητρόπολης πατήρ Αχίλλιος Τσούτσουρας (όνομα κι αυτό!): 
«Ήταν αρχικά η έμπνευση του Μητροπολίτου του μας. Όμως λόγω του γεγονότος ότι ο Διοικητής είναι ευσεβής και πνευματικός άνθρωπος, εμφανίσθηκε μία ημέρα στον Σεβασμιώτατο και του είπε ότι έχουμε αυτή την επιθυμία (την ανέγερση του ναού) και θέλουμε να μας καθοδηγήσετε. (σ.σ. να τους δώσει σαν ανώτερος, το γενικό πρόσταγμα! Χα!)

Ήταν μάλιστα πολύ αισιόδοξος ότι σύντομα θα ολοκληρωθεί ο ναός. 
Ο πόθος που έχει μέσα στην καρδιά του τον οδηγεί να φέρει εις πέρας αυτό το έργο. (σ.σ. σιγά μη σκάβει κι όλας!)
Όσον αφορά την τελετή, έμεινε χαραγμένη στις καρδιές όλων. Προσήλθαν πολλοί ευσεβείς χριστιανοί που ευλαβούνται εδώ και πολλά χρόνια τον άγιο Παΐσιο, προτού ακόμα αγιοκαταταχθεί»
Και ο πάτερ Τσούτσουρας συμπληρώνει, σχετικά με τη συνεισφορά στο εγχείρημα των στρατιωτών… 
«Θα βοηθήσουν πολύ οι στρατιώτες, θα είναι αυτοί οι κτήτορες. Θα το αναλάβουν εξ’ ολοκλήρου σχεδόν εκείνοι το έργο… (σ.σ. Έχει να πέσει χριστο-Παναγία που θα πάει σύννεφο! Έχουν να κατεβούν καντήλια…
Πιστεύω ότι σύντομα θα δούμε το ναό ολοκληρωμένο αφού κινούνται με γρήγορους ρυθμούς, σύντομα θα τα καταφέρουν».
Στο τέλος όλοι ανανέωσαν την από κοινού παρουσία τους- το «ιερό ραντεβού» τους- στο στρατόπεδο για τα μελλοντικά θυρανοίξια και εγκαίνια του ναού, που δεν θα αργήσουν να γίνουν αφού οι φαντάροι νυχθημερόν (τα γαμήσανε τα παιδιά) εργάζονται πυρετωδώς…

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: