Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

Την Παρασκευή η δίκη για το φόνο του αρχιμανδρίτη

ΔΙΑΒΑΖΩ ΣΗΜΕΡΑ:
Την Παρασκευή η δίκη για το φόνο του αρχιμανδρίτη
Την Παρασκευή, ύστερα από διακοπή που πήρε χθες, ξεκινά ουσιαστικά η δίκη στο Εφετείο Ανηλίκων του 19χρονου σήμερα Χωραΐτη ο οποίος πέρυσι τον Ιούλιο είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 15 ετών για τη δολοφονία του αρχιμανδρίτη Φώτιου Ζαχαρόπουλου από τη Χώρα.
Το έγκλημα είχε γίνει πέρυσι το Φεβρουάριο και το Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων Κυπαρισσίας αποφάσισε πέρυσι τον Ιούλιο ότι ο -ανήλικος τότε- κατηγορούμενος δεν ήταν εκείνος που χτύπησε με τη σιδηρογροθιά και στραγγάλισε τον 54χρονο αρχιμανδρίτη με το ίδιο του το πουκάμισο, αλλά ο 24χρονος Γεωργιανός που ήταν μαζί του.
Ωστόσο, τον περασμένο Μάιο το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καλαμάτας κήρυξε ομόφωνα αθώο τον Γεωργιανό παρά την αντίθετη πρόταση του εισαγγελέα Πρωτοδικών Δημήτρη Σταύρου, ενώ και το δικαστήριο ανηλίκων είχε μετατρέψει την κατηγορία που βάρυνε το Χωραΐτη για ανθρωποκτονία και ληστεία από πρόθεση κατά συναυτουργία, σε απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία και ληστεία. Αξίζει να σημειωθεί ότι με την απόφασή του το δικαστήριο ανηλίκων είχε δεχτεί την εκδοχή του κατηγορούμενου Ελληνα ότι ήταν απλά παρών σε ό,τι έγινε, όπως άλλωστε υποστήριζε από την αρχή στην Αστυνομία και τις δικαστικές αρχές και η απόφαση του δικαστηρίου ανέτρεψε το επιβαρυντικό κατηγορητήριο εναντίον του, που τον έφερε ως τον δολοφόνο του αρχιμανδρίτη.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στη δίκη του Γεωργιανού στο ΜΟΔ Καλαμάτας, ο εισαγγελέας απέδωσε το έγκλημα σε οικονομικά κίνητρα προτείνοντας την καταδίκη του, λέγοντας ότι ο 24χρονος κατηγορούμενος και ο ανήλικος Χωραΐτης ήταν αποφασισμένοι να ληστέψουν και να σκοτώσουν τον 54χρονο αρχιμανδρίτη Φώτιο Ζαχαρόπουλο, εξασφαλίζοντας έτσι τη σιωπή του. Μάλιστα, ο Δημήτρης Σταύρου υπέβαλε πρόσφατα αίτηση αναίρεσης στον Αρειο Πάγο και εισηγήθηκε σχετικό υπόμνημα κατά της αθωωτικής απόφασης. Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου δέχτηκε την αίτηση αναίρεσης, για την τύχη της οποίας θα αποφασίσει το συμβούλιο του Ανώτατου Δικαστηρίου το επόμενο διάστημα.
Ν.Κ.
http://www.eleftheriaonline.gr

 
 Οι δράστες:
Τους πηδούσε ο Αρχιμανδρίτης, στο τριπλό σύμπλεγμα της ολονύχτιας συνεύρεσης τους, ...
ή αυτοί τον πηδούσαν τον Αρχιμανδρίτη;

Δεν υπάρχουν σχόλια: