Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Είπεν ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: «Ποιο είναι αυτό το παλιόπαιδο, ο κύπριος ευρωβουλευτής και θεολόγος Ανδρέας Πιτσιλλίδης, αυτό το παιδαρέλι, που τολμά να με αμφισβητήσει δημόσια;» Και… τον αφόρισε, τον Ανδρέα Πιτσιλλίδη!!!..

Διαβάζω:
ΚΥΠΡΟΣ: Δεν βρήκαν τη δύναμη οι ρασοφόροι να νικήσουν τον εγωισμό τους.
Επισφράγισαν την κυρίαρχη εντύπωση που έχει η κοινωνία, ότι στην τρίτη μετά Χριστό χιλιετία βρίσκονται μόνο εν σώματι. Τα μυαλά, οι ψυχές και οι νοοτροπίες τους έχουν κολλήσει στον μεσαίωνα. Με μεσαιωνικούς δογματισμούς της Ιεράς Εξέτασης, έστειλαν τον Πιτσιλλίδη να ακολουθήσει την Ζαν ντ’ Αρκ στην πυρά…
Δεν άντεξαν οι ιεράρχες τη διαφορετική ρητορική του. Τον αντίκρισαν ως αιρετικό. Επειδή επιχείρησε να εκσυγχρονίσει τον τρόπο προσέγγισης των πιστών. Να ξεφύγει από την αναχρονιστική και άκρως δογματική προσέγγιση της Ιεράς Συνόδου. Να προσεγγίσει τους νέους με μια διαφορετική διαλεκτική. Πιο σύγχρονη, πιο κατανοητή, πιο αποδοτική. Ώστε να σταματήσει η μαζική και αδιάκοπη φυγή τους. 

Δεν άντεξε ο Αρχιεπίσκοπος την αμφισβήτηση. 
Δεν άντεξε αυτό το παιδαρέλι να τον κρίνει και να καυτηριάζει κατά καιρούς την προκλητική συμπεριφορά του. 
Ποιο είναι αυτό το παλιόπαιδο (έτσι τον είχε χαρακτηρίσει) που τολμά ανερυθρίαστα να ταράξει τα «ιερά και τα όσια» του χώρου της Εκκλησίας; Δεν άντεξαν ότι προσπάθησε να καταδείξει τη συμφεροντολογία τους και ότι κάποιοι απ’ αυτούς, κατάντησαν την πίστη οικονομική επιχείρηση.
Λειτούργησαν εκδικητικά και τιμωρητικά. 

Καταρρακώνοντας το όποιο κύρος είχε απομείνει στην Εκκλησία. Διότι το μεγαλύτερο μέρος του, είχε προλάβει να το καταποντίσει ο προκαθήμενος της. Με τη μισαλλοδοξία του, τους δημόσιους καβγάδες τους περί χρημάτων, τα προκλητικά τζακούζι. Με ένα σωρό πράξεις που καμία σχέση έχουν με τον ταπεινό και σεμνό βίο που επιβάλλει το ιερό σχήμα του.
Ο Γκάντι είχε πει: «Μου αρέσει ο Χριστός σας. Δεν μου αρέσουν οι χριστιανοί σας». Προφανώς, δεν είχε προλάβει να γνωρίσει αυτούς τους ιεράρχες του χριστιανισμού.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: