Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

Η μεγάλη απάτη, το μεγάλο ρεζιλίκι: Ο Άγιος Δημήτριος, αγιογραφείται να σκοτώνει -στη μάχη τάχα, έναν βούλγαρο τσάρο, ο οποίος όμως στην πραγματικότητα είχε πεθαίνει στο κρεβάτι του από… πλευρίτιδα! Η ίδια ιστορία δηλαδη, όπως και με τον Καραγκιόζη του Σπαθάρη, ο οποίος καυχιόταν ότι αυτός σκότωσε το «καταραμένο φίδι» (και έκανε πως το χτυπάει) το οποίο βέβαια το είχε σκοτώσει λίγο νωρίτερα ο Μέγας Αλέξανδρος, με εντολή του πολυχρονεμένου Πασά! Χα!

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Αόρατος Πόλεμος
5 ώρες πριν

Ο Άγιος Δημήτριος στην εικόνα του δε σκοτώνει το βάρβαρο παλαιστή Λυαίο (όπως εσφαλμένα έχει γραφτεί), αλλά τον πολεμοχαρή τσάρο των Βουλγάρων Ιωαννίτζη.

ΣΧΟΛΙΑΖΩ:
Panagiotis Michalopoulos 
Είστε σίγουρος ότι ο Άγιος Δημήτριος -στην εικόνα του, σκοτώνει τον τσάρο των Βουλγάρων;
Μάλλον δεν θα είστε, διότι στο κείμενο σας, διαβάζω ότι ο τσάρος δεν πέθανε σε μάχη, αλλά στο κρεβάτι του, από… πλευρίτιδα!
Άρα, είναι πλαστή –παραμύθα, μουσαντένια η εικόνα!
Μήπως επίσης είναι πλαστή και εκείνη που δείχνει τον άγιο Γεώργιο να σκοτώνει ένα δράκο για να σώσει εκείνη την όμορφη κοπελιά; Χα!

 
Μήπως είναι πλαστή και η άλλη που δείχνει την Παναγία να κρατάει αγκαλιά έναν μικρό Χριστό ένα μωρό με ξανθές μπούκλες και γαλανά μάτια (γλυκό σαν κοριτσάκι), ενώ παράλληλα (το μωρό) ευλογεί με το δάχτυλο σαν μητροπολίτης; Χα, χα!

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1666119413602414&id=1479460678934956

Δεν υπάρχουν σχόλια: